reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Trzymam kciuki za szybki postęp :)
A jak z rozwarciem? Bo już jakieś było
W razie czego masz do dyspozycji jakieś znieczulenie? Gaz, dolargan czy zzo. Pytam bo ją będę chciala znieczulenie :)

Kati mam 3 cm na ostatnią wizytę czyli tydzień temu.
Znieczulenie mam mieć zzo jak zdążą oczywiście. Gaz chyba jest i ja mam swój prywatny tens

Nadrobiałam wszystkie wpisy ale nic już nie pamiętam...
Carolajna - trzymam kciuki! Mam nadzieję, że szybko pójdzie i zaraz będziesz mieć Daniela koło siebie :-)

Magda - faktycznie, z tym wszystkim co się w Twojej ciąży dzieje to sukces, że jeszcze jesteś w dwupaku. Też mam nadzieję, że infekcja nie jest poważna. Tylko żeby ta głową przestała Cię boleć.
A córka kochana. Nie dziwię się, że jesteś bardzo z niej dumna. Moja zdradza podobne skłonności, mam nadzieję że z tego nie wyrośnie :-)

Z wielkością torby dużo zależy od tego co trzeba mieć ze sobą - jeśli trzeba mieć ręczniki, podkłady (dla siebie i dla dziecka), podpaski, pampersy, ubrania (dla siebie i dziecka), chusteczki, wszystkie kosmetyki, sztućce itp itd to nie ma cudów i torby są wielkie. Ja jeszcze zabieram sobie taką dużą poduchę, bo te w moim szpitalu są beznadziejne. To dopiero fajnie będzie wyglądać :-D a co do samego pakowania to już dwa podejścia robiłam - ale dzieci mnie skutecznie rozpakowują ;-)

Pisałyscie jeszcze o bólu brodawek - ja to przerabiałam kilka razy, co prawda nie miałam ich jakoś zmasakrowanych ale czasem bolało bardzo mocno. Zgodzę się z Magdaleną, że jesteśmy na to przygotowane.

No to Carola czekamy na Danielka:))) trzymaj się dzielnie!

Aschlee a Ty jak po badaniach? cos wiadomo?

Magda to rzeczywiście końcówkę masz atrakcyjną ale fajnie wiedzieć że już niedlugo wyjdziecie ze szpitala z nowym członkiem rodziny:))

reklama
Powodzenia Carolajna, oby szybko i bez bólu, no bez wielkiego bólu :)

Magda aż miałam dreszcze i łzy w oczach jak przeczytałam o Twojej pierwszej ciąży i porodzie :) Wlasnie tak czuje, ze to bedzie dzien, ktorego nie zapomne do konca zycia.

Do góry