reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Trzymam kciuki za szybki postęp :)
A jak z rozwarciem? Bo już jakieś było
W razie czego masz do dyspozycji jakieś znieczulenie? Gaz, dolargan czy zzo. Pytam bo ją będę chciala znieczulenie :)

Kati mam 3 cm na ostatnią wizytę czyli tydzień temu.
Znieczulenie mam mieć zzo jak zdążą oczywiście. Gaz chyba jest i ja mam swój prywatny tens

Nadrobiałam wszystkie wpisy ale nic już nie pamiętam...
Carolajna - trzymam kciuki! Mam nadzieję, że szybko pójdzie i zaraz będziesz mieć Daniela koło siebie :-)

Magda - faktycznie, z tym wszystkim co się w Twojej ciąży dzieje to sukces, że jeszcze jesteś w dwupaku. Też mam nadzieję, że infekcja nie jest poważna. Tylko żeby ta głową przestała Cię boleć.
A córka kochana. Nie dziwię się, że jesteś bardzo z niej dumna. Moja zdradza podobne skłonności, mam nadzieję że z tego nie wyrośnie :-)

Z wielkością torby dużo zależy od tego co trzeba mieć ze sobą - jeśli trzeba mieć ręczniki, podkłady (dla siebie i dla dziecka), podpaski, pampersy, ubrania (dla siebie i dziecka), chusteczki, wszystkie kosmetyki, sztućce itp itd to nie ma cudów i torby są wielkie. Ja jeszcze zabieram sobie taką dużą poduchę, bo te w moim szpitalu są beznadziejne. To dopiero fajnie będzie wyglądać :-D a co do samego pakowania to już dwa podejścia robiłam - ale dzieci mnie skutecznie rozpakowują ;-)

Pisałyscie jeszcze o bólu brodawek - ja to przerabiałam kilka razy, co prawda nie miałam ich jakoś zmasakrowanych ale czasem bolało bardzo mocno. Zgodzę się z Magdaleną, że jesteśmy na to przygotowane.

No to Carola czekamy na Danielka:))) trzymaj się dzielnie!

Aschlee a Ty jak po badaniach? cos wiadomo?

Magda to rzeczywiście końcówkę masz atrakcyjną ale fajnie wiedzieć że już niedlugo wyjdziecie ze szpitala z nowym członkiem rodziny:))

reklama
Powodzenia Carolajna, oby szybko i bez bólu, no bez wielkiego bólu :)

Magda aż miałam dreszcze i łzy w oczach jak przeczytałam o Twojej pierwszej ciąży i porodzie :) Wlasnie tak czuje, ze to bedzie dzien, ktorego nie zapomne do konca zycia.

Do góry