reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Torba to faktycznie taka sama jak na wyjazd nad morze:)
Magdalena co do farbowania to ja odłożyłam na "po porodzie" ale mam w planie udać się do fryzjera bo mi już siwe wylazły i nie mogę już na siebie patrzeć.
U mnie dzisiaj wyjątkowy przypływ mocy więc porobiłam co nieco w domku oj jutro będę na plecy narzekać.
Właśnie zjadłam z córcią obiadek i siedzimy teraz ale miałam pyszną suróweczkę z kapusty pekińskiej i marchewki plus zielona pietruszka z własnego ogródka fakt że była zamrożona ale zawsze:)

Nowa a może spróbuj wody z samą cytryną tylko tej cytryny to tak więcej musisz dać i woda nie może być gorąca.

reklama
Mkvet tak mam dwa do karmienia. Jeden większy bo zaraz po porodzie piersi robią się gigantyczne i jeden mniejszy bo potem trochę maleją.

Magmich ja musze przed porodem farbę położyć bo mam już trzymiesiecxny odrost (pierwszy raz odkąd farbuje) strasznie mi siwych przybyło mam 33 lata a włosy jak 45 conajmniej. Nie chce się źle czuć z tym odrostem. Juz wystarczająco źle wyglądam w ciazy.

Magdalena to widzę że w tym samym wieku jesteśmy chociaż ja w tym roku kończę 34 ;) to już pewnie ten wiek na siwiznę;)
Ja też źle wyglądam ale żeby pokryć te siwe to trzeba mocniejszej chemii a tej wolałbym sobie nie fundować w ciąży:)

Ja już fryzjera zaliczyłam na początku stycznia, po porodzie to nie wiem kiedy uda mi się wyrwać na takie atrakcje :confused:

Mam jeszcze pytanie do mam, które kp mają już za sobą, faktycznie ten ból brodawek jest taki straszny? Przeraża mnie to bardzo :-( :(

Bettina przy pierwszym nie mialam żadnego bolu brodawek nawet najmniejszego. Przy drugim miałam zapalenie piersi coś okropnego a to dlatego że mnie zawialo trochę a miałam bluzke z dekoldem..
Wiec jako sam ból brodawek to takiego nie miałam, wiec nie ma co się martwić na zapas :)
Jedyne o czym pamiętać to oslaniac piersi od zimna czy wiatru

Kochane, ja raczej bez Theo nie wyjdę ze szpitala. Wyniki z nocy wyszły ok,ale lekarz rano ( ten mój drugi prowadzący) zlecił kolejne badania,bowiem mój puls i tętno dziecka od kilku dni jest za wysokie. Ta tachykardia może oznaczać jakąś infekcje u mnie. Zwłaszcza,że już 3 dzień mnie ta głowa boli.
Była też moja lekarz. Zleciła podanie sterydów na płucka Theo. Czekamy z cc do 37tc. Nie powiedziała konkretnie kiedy,ale to kwestia dni.
Pierwsza dawka sterydów juz podana. Leżę pod pompa insulinowa,bo mi cukry szaleją. Źle się czuje,ale juz przynajmniej wiem,że niebawem utule mojego synusia :-)

Magmich ja w ciazy używam farby bez amoniaku i jako tako kryje te siwe.

Mnie sutki nie bolały ale za to całe piersi. Miałam ciągle za dużo mleka. Jak po 12 miesiącach skończyłam karmić to miałam guzy w piersiach i ciężko było się ich pozbyc. Ale generalnie wszystko do przeżycia. My kobiety jesteśmy przystosowane do tego żeby znosić prawie każdy rodzaj bólu fizycznego. Nie ma się czego bac.

reklama
A wlasnie co do torby do szpitala...to ja mam juz spakowane i niemam zamiaru sie przejmowac tym czy beda.sie patrzec ze.mam.duzo...a mam duzo
Mniejsza jest Marcelka duza moja

Załączniki

• 1453218528136.jpg
    1453218528136.jpg
    38 KB · Wyświetleń: 67
Do góry