reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Eee jak pampki jedynki pasują na dzieci >4 kg to luz :-p Zresztą będzie co ma być, w życiu dziecku pampersa nie zmieniałam więc podejrzewam, że nie raz coś mi bokiem wypłynie haha :zawstydzona/y:
Też nie mam opuchlizny ale niektóre koleżanki nabierały wody przed samym porodem więc może jeszcze wszystko przed nami. :oo2:
Dziewczyny jak wam się nie mieści do torby to spakujcie część w drugą, którą zostawicie np. w bagażniku i po porodzie jak będziecie już na oddziale mąż doniesie. Przecież nie wszystko będzie potrzebne w jednej chwili :blink: Albo zorganizujcie sobie większe torby :rofl:

U mnie rosół właśnie się gotuje, już przebieram nogami aż będzie gotowy :biggrin2:

Ja popralam ciuszki ale nie chce mi się prasować. Swoje koszule i staniki tez wypralam w dzidziowym proszku. Juz bym chciała mieć wszystko gotowe i zapięte na ostatni guzik bo siły mam coraz mniej. Zawsze sama farbowalam sobie włosy pomimo że mam długie i geste, ale teraz nie mam siły się za to zabrac. Co chwilę spać mi się zachciewa. Kładę się ale zasnąć i tak nie moge. Planowo mam przed sobą jeszcze 6 tygodni wiec musze wyspać się na zapas. Moja Amelia była tak absorbująca w dzień i w nocy ze nie spałam przez 2 lata

NovaNatka spokojnie dostaniesz jakis lek i bedzie ok

Ola ja puchlam.w.poerwszej i drugiej ciazy pora roku tutaj nie ma zadnego.znaczenia to wszystko jest zalezne ile.masz.wody w organizmie.i od cisnienia jakie masz...teraz w ogole.nie puchne i wszystkie buty na mnie.pasuja nawet szpilki :p

Ja.juz w.domu dzieciaczki tak sie ucieszyly ze przez godzine nie daly sie rozebrać :) Alan troche zawiedziony bo myslal ze z braciszkiem przyjade ale jakos mu wytlumaczylam ze.maluszek musi jeszcze teoszke urosnac, zreszta zimno na.dworzu to powiedziałam mu ze w brzuszku ma duzo cieplej.

U mnie kolejna wizyta 3 lutego
A za 31 dni cc :)

Oj Magdalena ja mam podobnie co chwilę bym się kladla :)
Ja jeszcze przed rozwiązaniem chciałabym fryzjera odwiedzić obciąć się, włosy też sama farbuje :) ale nad farbowaniem sie zastanawiam może po porodzie ale obciąć się muszę bo później może nie być kiedy ;)

Lilith mój starszy syn też Alan :)

Bettina dasz sobie rade na pewno, to zadna filozofia :) chociaz nie raz sie zdarzylo, ze tatus przyprowadzil nam do zlobka dziecko w pamperaku zalozonym tyl na przod, no to juz dla mnie wieksza filozofia :p

No wlasnie, moze jeszczez zdarze napuchnac w sumie jeszcze troche mi zostalo.
Kurcze, ja mam spora ta walize do szpitala, az boje sie reakcji ludzi jak tam wjade z moim pakunkiem. :(

Smacznego Bettina, ja wlasnie zajadalam sie wątróbką, mniam mniam :) :)

Lilith, ale masz madre i kochane te dzieciaki :) Poza tym, podoba mi się jak im to wytlumaczylas. Ale pamietaj, oszczedzaj sily, zebys do szpitala trafila dopiero za te 31 dni.

Natka na razie możesz sobie pomóc żurawiną i piciem dużej ilości płynów, żeby płukać pęcherz.Pewnie dostaniesz jakiś antybiotyk jutro. A masz objawy jakieś?
Ola ja wcale nie puchnę, chociaż ostatnio siedzieliśmy u znajomych i graliśmy w planszówki cały wieczór i wtedy siedziałam przy stole. Później jak wychodziliśmy miałam problem żeby buty włożyć. Ale na następny dzień było już ok.
Lilith dobrze, że już wróciłaś:)
Magdalena a kupiłaś sobie już taki do karmienia stanik?

reklama
mkvet zadnych objawow,a herbate zurawinowa pije od poczatku ciazy ;o
juz ostatnio mialam takie wyniki ale widze pollekach nic sie nie zmienilo dlatego mnie to zmartwilo.bo porod za pasem i oby dziecku nic przez to nie bylo;o

Do góry