reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Olaolala hemoroidy byłyby bardziej przy odbycie a to jest pomiędzy tam gdzie się cip. .. kończy. Z wypróżnianiem też problemów nie mam. Może niepotrzebnie się denerwuje bo aż mały zaczął dziwnie w brzuchu podskakiwać. A mamy za 1,5 godz jechać na urodziny tak się cieszyłam ze spotkania a teraz mam obawy. Nic mężowi nie mówię bo powie że zostajemy w domu:hmm:

reklama
To umnie znowu tak 2 godziny był spokój :-)

Załączniki

• 1452950060815.jpg
    1452950060815.jpg
    39 KB · Wyświetleń: 56
Ale tu dzisiaj ruch od rana :blink:
Co do ktg też nie miałam nawet raz i lekarz nic nie mówił. Położna tylko mówiła, że jak do terminu nic nie będzie się działo to przyjechać trzeba do szpitala, robią ktg i potem co 2 dni trzeba się zgłaszać.
Ewentualnie do położnej na dyżur mogę zajrzeć wcześniej na ktg i zobaczy czy już coś się zaczyna. No ale póki co u mnie nic się nie dzieje, nawet te przepowiadające są jakieś liche :confused: Haneczka słucha się chyba tatusia bo kazał nam czekać do 23 stycznia :-p
Na zgagę mi już nic nie pomaga, tylko Rennie. Łapie mnie jak się schylam bądź leżę :baffled:
Wczoraj okropnie ciągnął mnie cały brzuch od pępka, ledwo chodziłam. Dzisiaj na szczęście już lepiej.
A co do sprzątania to ja już z nudów coś robię tylko już mam tak wszystko poukładane, że niewiele mam do roboty każdego dnia poza codziennymi obowiązkami. :-p

Bozienka co to za aplikacja?

Magmich, to widzę, że masz silną silną wolę, bo ja akurat nie potrafię zrezygnować z potraw, które wywołują u mnie zgagę, chociaż wlaściwie u mnie to nie ma reguly. bo nie raz mam zgage po czyms pikantnym a nie raz nie, nie raz napije sie zwyklej wody i mnie pali a nie raz nie... Może jakoś się przemecze ;)

Anit to nie mam pojecia w takim razie co Ci tam wyskoczylo, ale skoro Cie nie boli, to moze nie ma powodu do obaw, wiec jedz na impreze, baw sie dobrze i sie zrelaksuj :)

Lilith hallsy naprawde Ci pomagaja? Bo ja czytalam, ze cukierki, gumy mietowe moga tylko nasilic zgage, dlatego odkad mam te dolegliwosc tego unikam, ale moze sprobuje. Ale z mlekiem masz fajny sposob hehe :)

PaniAg jak widac chyba na kazdego dziala co innego :) :)

Ola z tą silną wolą to różnie bywa ;) ale staram się i powtarzam sobie że już dużo nie zostało i dam radę;) Ogólnie w pierwszej ciąży miałam cukrzycę i taką dietę że szok w zasadzie przez ostatnie miesiące jadłam w kółko to samo bo miałam wypracowaną listę produktów które mi cukru nie podbijały więc teraz te parę ograniczeń to pikuś:)

A na zgagę spróbuj jeszcze siemię lniane mielone. Zalewasz dwie, trzy łyżeczki gorącą wodą robi się coś w formie kisielu i zjadasz. Mi osobiście bardzo to smakuje ale wiem że gusta są różne;) a polecił mi to lekarz rodzinny.

Magmich ja przez całe swoje zycie praktycznie w jakis sposob czegos sobie odmawialam, jesli chodzi o jedzenie, bylam tak jakby "wiecznie na diecie", ale to już dłuższa historia... W kazdym razie, postanowilam sobie kiedys, kiedys, ze jak zajde w ciaze to nie bede sobie niczego zalowac i tak tez sie dzieje, dlatego trudno jest mi sobie juz teraz odmowic rzeczy na ktore naprawde mam ochote. Ale w sumie pod koniec ciazy to juz moze czas zeby zaczac sie pilnowac? :)
Siemie lniane w takiej postaci jak piszesz jadlam jak mialam problemy żoladkowe, na zgage tez sprobuje :)

reklama
Dziewuszki jeszcze was pomęczę troche.jak jest u was z twardnieniem brzucha? Mi dzis twardnieje non stop nawet jak zmieniam pozycje może tak być?
No i jak chodzę to ucisk dziecka czuje jak by brzuch ciagnil w dol...
Bozenka sciegnelam sobie są apke ze skurczami;)

Do góry