reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Bozienka u Ciebie to już w sumie godziny można liczyć. Ja się źle czuję ale Danielek cały zdrowy i wszystko z nim w porządku.Jesteśmy po kolejnej wizycie wczoraj wieczorem . Lekarz zastanawiał się nad zakończeniem ciąży teraz ze względu na silny ból. Dał mi do wyboru wytrzymać 10 dni do skończenia 38 tc lub teraz szpital i kroplówki przeciwbólowa/rozkurczowa /Relanium do tego, jakby nie przeszło w 2/3 dni to by wyciągali.
Ból coraz gorszy, chodzę i płaczę, ewidentnie na tle nerwowym. Ból w środku ale to nie główka bo mimo, że jest nisko to odbija się pod naciskiem.
Niesamowite jazdy, problemy, cyrki mam w życiu . Ledwo daje radę ale nie mam wyjścia. Leżę i chce mi się siku, niestety nie jestem w stanie wstać, z samochodu mąż mnie wyciąga. W nocy nie śpi i pilnuje mnie bo jak chce się przekręcić z boku czy wstać to musi pomóc.
Oczywiście postanowiłam poczekać jeszcze trochę bo nie mogę sobie pozwolić na pójście do szpitala :((
Podczytuję ale sił mi brak na zaangażowanie.

reklama
Carola a co to za kryzys, jeszcze troszeczke, głowa do góry! Może bol odpusci a jak nie to szpital i nie miej wyrzutow sumienia. Jestes juz na mecie!

Bozienka jak leżałam na patologii była dziewczyna której wywoływali cztery dni poród i ona właśnie miała takie skoki tętna dzidziusia że my jak na szpilkach przy niej bo sprzęt co chwile pikał, a lekarz i położne mówiły że tak ma być kilka dni przed porodem więc głowa do góry:)

Carola mam nadzieję że syt troszkę sie uspokoi bo rzeczywiście to nie najlepszy moment na dodatkowe stresy i problemy, jesli mogłabym pomóc to dawaj na priv znać ja pracuję w jednej z takich instytucji co się zajmuje min rodzinami zastępczymi a w razie czego mogę jeszcze podpytac:)

Aschlee no właśnie szkoda ze nie masz cesarki wiedziałabyś ile jeszcze to u Ciebie potrwa trzymaj się tam dzielnie!

Ja golenie nadal ogarniam a przynajmniej tak mi się zdaje bo moze dokładnie nie widze hehe

Magda u Ciebie też te skurcze wyglądają imponująco, ewidentnie organizm i Theo się przygotowują:)

Carolajna sciskam mocno.Tyle stresow teraz masz :( oby szybko sie ulozylo :tak:

Lilith ja tam sie nie znam ale to chyba trzeba komus zglaszac i podawac niki kto moze miec dostep??? Ale nie jestem pewna w 100% moze Magda bedzie wiedziala

Domollka no niby jak do 19 nic sie nie bedzie dzialo to bedziemy ustalac co dalej :/

Tiniaq, Tiniaq jeszcze JAAAA GRATULUJĘ i życzę zdrowia i siły i wszystkiego naj, naj, naj :)

Carolajna nie znam Twojej sytuacji, ale szczerze i z całego serca życzę Ci, żeby wszystko się ułożyło po Twojej myśli!

Ja się ostatnio tak ogolilam i oczywiscie pocielam, ze krwi bylo nie nie miara i na dodatek nierowno;/ nie radze sobie z tym ewidentnie ;/

Tak się zaczęłam dziś zastanawiać, dlaczego mi mój doktorek nie kazał przychodzić na ktg... Każda z Was ma chyba regularnie, a ja mialam tylko raz w 28 tc, jak sama zglosilam sie na IP, bo nie czulam ruchow.

Olaolala ja też nie mam zalecenia od mojej pani doktór do chodzenia na ktg. Na każdej wizycie robi mi usg i sprawdza tętno, wizyty mam co 3 tyg, teraz idę 19 stycznia i mówiła że to będzie raczej ostatnia wizyta przed porodem. Zobaczę co mi powie we wtorek , jeśli nic nie wspomni o ktg to sama zapytam.

reklama
Do góry