reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Oj ja to dzisiaj noc miałam fatalną, bóle miednicy są straszne, dodatkowo chyba gdzieś mam jakieś uciski na kręgosłupie bo do tego ból przenosi mi się aż na nogi. Ostatnio właśnie taki ból mnie łapie co jakiś czas i ciągnę nogę za sobą . :-( :(
Przeraża mnie już ta końcówka, jestem jednym wielkim kłębkiem nerwów :baffled:

Jak wstałam Mała się nie ruszała a teraz jestem strasznie wyczulona na brak aktywności z jej strony więc pobujałam lekko brzuchem i od razu się obudziła, uff ;-) ;)

Ciekawe jak reszta dziewczyn :blink:

reklama
Ja o dziwo noc przespałam rewelacyjnie. Tylko jedna pobudka w nocy. I widać kręgosłup mi wypoczął wreszcie bo ból zdecydowanie mniejszy.
Mi się raz wydaje, że to jeszcze aż 6 tygodni, a czasami, że tylko 6.... (tylko 6 jak zdaję sobie sprawę ile mam jeszcze do prania i prasowania i ogarnięcia;) ).

Napisałam rano posta i co i go nie ma ;-) a więc umnie bez zmian Alex dalej w brzuszku :-) noc ładnie przespana rano ktg wyszło dobre nie bylo spadków tetna mego skurczy tez brak a to akurat dziwne no brzuch mi twardnial a ktg nic nie pokazało ;-) czekam do poniedziałku a dni to mi się tak dużą ze ja nie mogę ;-) dopiero czwartek ;-)

dzień dobry witam się z kawką i jabłuszkiem:)
żeby to się tak dało wyspać na zapas hehe

Bozienka pomyśl że za tydzień to już dawno będzie po wszystkim, tylko jeszcze weekend minie i już:) Dobrze niech Alex nie rozrabia tam w brzuszku tylko ładnie się poprawia na wielkie wyjście?

Magda a jak u Ciebie nocka? jak sytuacja? coś już wiesz ile Cię będą trzymać bo może przeoczyłam:)

Kurcze któras jeszcze jest w szpitalu, przepraszam ale ostatnio moja pamięć szwankuje a skupienie i koncentracja to obce mi słowa :)

dziś 14 więc jeszcze równy miesiąc mi zostaje:)))

Mkvet mogę chodzić :-) mogę wszystko oprócz ktg nic mi nie robią ;-) a nie przepraszam mierzą ciśnienie ;-)

Demolka Magda jest w szpitalu ale jeszcze nic nie pisała co tam u niej

Cześć dziewczyny u mnie wyjątkowo noc przespana i to snem głębokim :) co wcale nie oznacza że mi się spać nie chce:) Do tego mąż twierdzi że chrapie wrrr:)
Czwarty dzień siedzę uziemiona w domu bo straszna ślizgawica u nas i już mnie zaczyna ponosić:realmad:.

Bettina co do ruchów to ja od swojego lekarza dostałam kartę ruchów płodu od 30 tygodnia. Wg wytycznych obserwację mam prowadzić między 9.00 a 21.00 i zaznaczyć na karcie godzinę o której poczuję 10 - ty ruch.

Dziewczyny! A ja mam problem troche z innej beczki, chociaz nie daje mi spac juz dluuugo...

Otóż mój mąż ma w nocy, oprocz chrapania, ma taka przypadlosc, ze ćlamie, mlaszcze, nie wiem jak to nazwac, troche jakby cos jadl, tylko tak glosno, ze mnie to budzi i wkurza! To nie trwa tydzien, dwa tylko kilka miesiecy i zastanawiam sie, co moze byc tego przyczyna... Moze ktoras z Was spotkala sie z czyms podobnym? Bo w sieci znikome info na ten temat, parktycznie nie ma nic...
Na poczatku sie z niego smialam, ale tera doprowadza mnie to do szalu i jak mi mlasknie w nocy to mu sciskam usta na kilka sekund :D

Magmich właśnie tak dają w szpitalu tą kartę że raz dziennie się zaznacza od której do której jest 10 ruchów np po śniadaniu 9-10 godzina i więcej nie. Wiadomo że jak prze resztę dnia się nie czuje to trzeba sprawdzić :)

Ola a mąż robił jakies badania w kierunku pasożytów?

reklama
Do góry