reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Hej .ja dzis nie wyspana i zaczyna mnie mdlić . Do tego maly zawsze w nocy grzeczny a dzis kopal jak szalony:o

Życzę miłego dnia:) dzis musze się dopakować do szpitala postanowiłam wsiąść smoczek. Choc u nas w szpitalu nie wolno , wole na wszelki wypadek miec gdybym misla problem z uspokojeniem bobo

reklama
hej, z tego co wczoraj wyczytałam to w większości szpitali w warszawie może być obecna osoba towarzyszaca poczas cc, jednak w tym szpitalu, ktory wybralismy my nie moze, ale doczytalam, ze dzidzius po wyjeciu z brzuszka kladziony jest przy piersi matki, ciekawe jak to bedzie w praktyce

a pytanie do dziewczyn mieszkajacych poza Polską :) czy zagranicą też jest taka "nagonka" na cc jak u nas? bo komu nie powiem, ze bede miala cc to zaczyna mi wspolczuc, martwic sie itd.itp.zreszta naczytalam sie na roznych forach, ze cesarka to "zło", bo to operacja i ingerecja w ludzki organizm i takie tam. Czesto sie zapomina, ze podczas porodu naturalnego tez moze dojsc do roznych komplikacji, ale nie moj zamiar zeby kogos straszyc :)

Hej dziewczyny, ja dzisiaj wstałam przed 10 ale z ogromnym bólem kręgosłupa oj wychodzi wczorajsze prasowanie:). Do szpitala zabieram ciuszki na wyjście a zamiast rożka kocyk (mam taki specjalny który można zawiązać jak rożek lub zapiąć jak śpiworek) przyda się też przy wyjściu do przykrycia.

Cześć dziewczyny :-)

Ja jadę właśnie na zdjecie dna oka. Nie chce mi się, ale będę miała spokój na pół roku.

Ola u nas nie ma nagonki na cc. Wręcz coraz częściej słyszę, że kobiety odmawiają porodu sn i dostają cc. Ja wyboru nigdy nie miałam, ale już przywyklam do opinii, że cc to nie poród :baffled:

U nas na szczęście nie ma parcia w szpitalu na kp. Karmienie jest wyborem matki. Ja karmię butelką u mimo to mam moje skarby ze sobą. Nikt mi tez nie narzuca co wolno,a co nie. Mam na myśli kwestię smoczka na przykład. Z drugiej strony,jakbym wyboru nie miała,to pewnie bym nie dyskutowała :-)

Cześć dziewczyny :-)

Ja jadę właśnie na zdjecie dna oka. Nie chce mi się, ale będę miała spokój na pół roku.

Ola u nas nie ma nagonki na cc. Wręcz coraz częściej słyszę, że kobiety odmawiają porodu sn i dostają cc. Ja wyboru nigdy nie miałam, ale już przywyklam do opinii, że cc to nie poród :baffled:

U nas na szczęście nie ma parcia w szpitalu na kp. Karmienie jest wyborem matki. Ja karmię butelką u mimo to mam moje skarby ze sobą. Nikt mi tez nie narzuca co wolno,a co nie. Mam na myśli kwestię smoczka na przykład. Z drugiej strony,jakbym wyboru nie miała,to pewnie bym nie dyskutowała :-)

Chyba pojadę rodzić tam do Ciebie :yes: :laugh2:

Ola zapraszam :-) Ja nigdy nie narzekałam ani na opiekę w ciąży,ani na poród. Pierwszą core rodziłam w Pl wiec mam porównanie. Na pewno dużo się zmieniło juz w Pl i są lepsze szpitale niż tamten mój wtedy,ale wciąż ciągle czytam o tym braku wyboru co do pewnych spraw. Nie wiem,ale mnie osobiście by to bardzo stresowalo.

Mnie też to stresuje i irytuje zarazem. Poród to poważna sprawa i wydaje mi się, że powinny być warunki takie,w których kobieta czułaby się komfortowo. Wiadomo, że dla jednej komfort to poród z mężem a dla drugiej bez, ale każda powinna mieć taką samą możliwość wyboru. No, ale cóż, to będzie mój pierwszy poród i mam nadzieję, że nie będę tego wspominać jako traumy :)

Ola dokładnie o tym mówię. O ten wybór mi chodzi. Takie narzucanie czegoś jest nie do przyjęcia. Nie ma się jednak co nastawiać negatywnie. Dziewczyny piszą, że już są szpitale z.ciekawszym podejściem,więc może akurat na.taki trafisz :-)

reklama
Carolajna mi byłoby ciężko teraz przywyknąć do systemu w Pl. Jednak lata za granicą robią swoje. Wiadomo...jak się nie ma wyjścia,to trzeba to zaakceptować.

Do góry