reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Na spanie zawijam w kocyk, bez poduszek. Na wyjscie body z dlugim rekawem, sweterek, czapeczka, do fotelika I przykrywam kocykiem

reklama
U nas się kupuje w aptece takie jednorazowe z takiego zielonego materiału jakby fartuch z długimi rękawami (o ile dobrze pamiętam) no i ochraniacze na buty albo kapcie. Ale wszędzie jest inaczej musisz zapytać poloznej z danego szpitala. Pamiętam jak przyjechaliśmy do porodu i polozna nie chciala go tak na porodowke wpuścić i musiał iść do apteki kupić ubranko, na szczęście szpitalna apteka była otwarta :)

A o sztuccach tez bym zapomniala. No i racja ze strój dla taty trzeba zabrać. Tyle tego jest. Ja pierwsza córkę rodziłam w takim szpitalu ze weszliśmy z ulicy bez niczego kompletnie i dali wszystko.

Właśnie takie rzeczy powinny być u nich na stanie, przecież nie każdy o jakiś ochraniaczach pamięta :) jak popatrzę ile tego jest to torby mi braknie :) same pampersy, podklady ręczniki ile to zajmnie miejsca a gdzie reszta, normalnie torba jak na wczasy będzie :cool:

Ja mam dwie torby. Osobną dla dzidzi i druga dla mnie. I już się zastanawiam czy się pomieszcze. U mnie jest napisane że nawet kosmetyki dla dziecka do kąpieli i ręczniki dla mnie i dla dziecko. Po prostu pół chalupy. Jeszcze o klapkach mi się teraz przypomnialo.

Ja do spania na początek mam rożek a potem kocykami będę okrywać. Kołderkę pewnie kupimy na jesień. Poduszki do roku na pewno nie będziemy używać.

Torby do szpitala mam dwie, jedną dla mnie i jedną dla dziecka. Objętościowo nie da się zapakować w jedną chyba że ktoś ma naprawdę mega wielką. ;-) ;)
Z kosmetyków mam mieć dla dziecka octenisept i krem do pupy, ręczniki to wiadomo. Ja to bym nawet nie chciała szpitalnego ręcznika ;-) ;)

To też nie będę używać podusi na razie i pościeli też, dlatego muszę dokupić jeszcze jeden kocyk, polecacie coś?:)

Właśnie do szpitala spakowałam się w taką wielką walizę i to ledwo się dopinam a i tak ciuszki na powrót przywiezie mi mąż jak będzie nas odbierał...

Magdalena kapcie do chodzenia i pod prysznic :laugh2:

a jak jest w Waszych szpitalach jeśli chodzi o CC i poród rodzinny? Może ktoś być obecny? U mnie niestety nie :frown:

reklama
U mnie w wytycznych jest żeby nie brać niczego dla dziecka no chyba że ktoś chce ale po rozmowie z niedawno rodzącymi to widzę że jakieś chusteczki nawilżone to obowiązkowo:) a widzę że dla mnie zapisali nawet ciepłe skarpetki hihi

a ja spałam 2h w nocy jakoś głowa gdzie indziej i Mała szalała a ja cierpiałam ech...a w dzień 4h prasowania ( z przerwami) i to dopiero początek góry....

Ola u nas zależy w jakim masz znieczuleniu robioną cc jeśli w ogólnym to nie moze byc nikt ale zaraz po tatuś ma prawo kangurować nawet jak Ty jeszcze nietomna:)

Do góry