reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Hej dziewczyny padam dzisiaj na pysk....jak wyszlam z domu o 11 to wrocilam dopiero po 17....ale kupilam.juz wszystkooooo...zdjecia w odpowiednim watku...jutro jeszcze dodam zdjecia ciuszkow i rozka. A i jeszcze przewijak musze kupic ale juz rak nam zabralko :p

reklama
Magda z ciekawości : czemu jesteś przeciwna? :)
Bettina podpisaliśmy umowę na pobranie komórek macierzystych z krwi pępowinowej i sznura pępowiny. Ja mam w rodzinie choroby, w których leczeniu, komórki macierzyste znalazły zastosowanie. Komórki sznura można wykorzystać w przebiegu chorób reumatoidalnych, stawowych całej rodziny. Ale gdyby moja rodzina nie była obciążona to pewnie i tak bym się zdecydowała. Wolę żeby były to pieniądze wyrzucone w błoto, niż żeby rzeczywiście miały kiedyś zastosowanie. Jeśli bierzecie to pod uwagę to polecam do poczytania: https://www.pbkm.pl/ .

A mi do całego nieudanego dnia dołączył się ból głowy. Nasila się przy wstawaniu i boli gdzieś z tyłu głowy i cały kark. Już APAP wzięłam. Chyba się wykąpie i położę do łóżka.

magmich czasem lepiej przespać gorsze dni:)
Komórki macierzyste krwi pępowinowej mają zastosowanie przy leczeniu chorób krwi, szpiku kostnego. Komórki macierzyste sznura pępowinowego różnicują się w tkankę łączną (regeneracja chrząstek, tkanki nerwowej, kości). Czyli mają różne zastosowanie. Do tego żeby przeszczepić komórki sznura nie musi istnieć zgodność tkankowa. Czyli np jeśli okaże się, że jakiś członek rodziny albo nawet znajomy, ma zwyrodnienia stawów czy kręgosłupato można wykorzystać komórki tego sznura, żeby je podać dostawowo lub w okolice kręgosłupa. Takie komórki powodują wtedy procesy regeneracyjne chrząstki, kości etc.
Na stronie którą podesłałam są napisane wskazania do stosowania i w jakich chorobach już mają zastosowanie. Sznur pępowinowy pobiera się od zeszłego roku dopiero, ale już jest około 100 chorób ze wskazaniem do stosowania.
To taki dział medycyny który się teraz bardzo ostro rozwija.

Kochane mnie malutko, bo mamy dziś imprezkę w domku, więc przygotowania od dwóch dni trwają ciągle. Melduję,że mam się znośnie. Jak na to co mnie męczyło początkiem tygodnia, to bardzo dobrze nawet. Śmiem twierdzić,że im więcej robię i ganiam, tym samopoczucie mam lepsze :-) :) Po Świętach, gdzie nic nie musiałam robić kilka ładnych dni, czułam się fatalnie. Nie pierwszy raz to obserwuję u siebie, także czasem dupcie warto ruszyć ;-) ;)

Udanego weekendu Wam życzę. Jak nie zajrzę już dziś, to na pewno jutro :happy:

Hej dziewczyny
Wczoraj bylam taka padniete ze myslalam ze jak przyloze glowe do poduszki to od razu usne, a tu lipa bo ostatni raz jak patrzylam na zegarek to byla 2 w nocy....masakra jakas, mlody kopal, spojenie bolalo, kregoslup bolal wszystko na raz.
Siedze teraz nieprzytomna z kawa i próbuje sie obudzic... a tu jeszcze tyle.roboty przedemna.... musze choinke rozebrac bo i tak malo z niej zostalo kot mi ja zdemolowal.

A ja w szoku, bo dziś po porannym prysznicu z piersi pociekło mi mleko! Jak zakładałam biustonosz i taj dziwnie ucisnęłam nim pierś:)
W nocy w miarę było, biodra trochę obolałe ale to nic.

Cześć dziewczyny :) Lilith widzę ze masz tak jak ja. Mnie też boli spojenie, dokucza zgaga, dziś obudzilam się z potwornym bólem odcinka piersiowego kregoslupa, zasnęłam wczoraj też jakoś po drugiej.

reklama
Ja tak tylko na chwilkę. Wszystkiego najlepszego Madziu dla Marcelka niech rośnie zdrowo!( wczoraj mnie nie było:))

Oj coraz częściej coś boli szczyka hehe to już końcówka:))

Do góry