reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Magmich no ale z drugiej strony nie wiadomo kiedy się urodzi więc powinni jakoś inaczej to wymyślić ;-) ;)
Koleżanka robiła w 30 tygodniu bo miała ciążę zagrożoną a urodziła w 40 i było ok. Położna co będzie ze mną rodzić mówiła, żeby już robić więc jej się posłuchałam.

PaniAg ja teraz już nie wyobrażam sobie zakupów, cieszę się, że mam z głowy. Nie sądziłam nawet, że końcówka będzie taka męcząca :zawstydzona/y:

Demolka na wizytę jestem zdecydowana, tylko na lekarza nie. Zastanawiam się czy lepiej iść do lekarza, który pracuje w szpitalu co będę rodzić czy do innego ale lepszym sprzętem dysponuje :confused: Swoją drogą szkoda, że mój TŻ nie ma takich zrywów do porządków, zrobić zrobi ale wszystko musi nabrać mocy urzędowej :confused2:

Carolajna czyli akurat bo jestem w 36 tygodniu :tak:

reklama
Kochane posiew w Pl robi się między 35-37 tygodniem. Jeśli poród się zacznie bez wyniku tego badania,to profilaktycznie dostajecie antybiotyk. Jeśli badanie zrobione jest za wcześnie, szpital podczas porodu tez może zdecydować o podaniu antybiotyku,bowiem przez te kilka tygodni ciąży może być paciorkowiec dodatni. Dlatego im później badanie,tym lepiej.

Magdalena777 to nieźle muszę Ci powiedzieć :/ najgorsze jest to, że urzędasy nie zdają sobie sprawy ile wydatków ma się w ciąży, myślą, że jeśli tyle zarabiałaś to zaprzestanie wypłacania Ci wynagrodzenia w żaden sposób Cię nie dotknie. Tylko co by było gdyby to któraś z nas byłaby winna ZUSowi chociażby złotówkę... cóż, co wolno wojewodzie... ;)

Kurcze ja o posiewie od swojego lekarza jeszcze nic nie słyszałam, mam nadzieję, że będzie pamiętał o tym na następnej wizycie.
W sumie też bym wolała mieć częściej wizyty, przynajmniej bym wiedziała,

A co do wyprawki to już w sumie jest skompletowana, oprócz koszul dla mnie ;) jakoś nie mogę się na nic zdecydować :( może coś polecicie? :) coś z allegro albo jakiś sklep :D

Demolka2 zazdroszczę męża :) mój się nie kwapi, wszystko zrobi "jutro" ehhh

novaspace też mam mega apetyt ostatnio!! a ważenie to dla mnie katorga, od kilku wizyt proszę położną żeby nie mówiła mi ile ważę, za każdym razem patrzy na mnie jak na idiotkę, ale wolę to niż ta wiedza, a do karty ciążowej zaglądam tak żeby nie widzieć tych kg :p

Ola ja też nie mam koszul jak weszłam do sklepu i zobaczyłam cenę to stwierdziłam że jeszcze nie zwariowałam żeby tyle wydać na jeden raz. Też już myślałam o allegro.
Dzisiaj znowu boli mnie brzuch a w zasadzie podbrzusze. Z rana było ok a teraz szukam wygodnej pozycji ehh ja bym jeszcze chciała z 3 tygodnie wytrzymać to będzie 37 tydzień.
Te bóle zaczęły mnie mobilizować do zakupów, pieluchy i podkłady już w domu, jutro skręcamy łóżeczko i biorę się za pranie ubranek, będę spokojniejsza jak już to ogarnę.

olaolala a w którym jesteś tygodniu? Chodzisz do lekarza na nfz czy prywatnie? Sama zapytaj lekarza o ten posiew jak masz wątpliwości. Moja gin mówiła, że to badanie jest płatne a w laboratorium byli w szoku, jest refundowane dla kobiet w ciąży bo to badanie obowiązkowe.

Co do koszul to ja kupowałam po 45-55 zł ale raz jak kupiłam tańszą to okazała się za krótka więc wolałam kupić w sklepie drożej ale przynajmniej mogłam przymierzyć co i jak

Właśnie w sklepach też ceny koszul mnie przeraziły, kupiłam sobie w Pepco za 30 zł, bez przymierzania, ale po przymiarce w domu natychmiast ją zwróciłam... 45 zł to jeszcze nie tak drogo, moze cos jednak wybiore z tego allegro :)

Jestem w 35 tc i chodzę na nfz, do tej pory byłam bardzo zadowolona ze swojego lekarza i z przychodni do której chodzę, opieka szpitalna też jest rewelacyjna, sama sprawdziłam, bo na początku ciąży lezałam tydzień na oddziale patologii. Ale rzeczywiście, jak teraz będę to zapytam swojego lekarza o potrzebne badania.

reklama
Do góry