reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Kochane, u mnie był bardzo zabiegany tydzień. Wszytko przez szkołe dzieci i wizyty.
Zawsze mamy taki czas przed tymi feriami Świątecznymi. Do tego obowiązki domowe
i nawet nie mam czasem chwili już, by na BB zajrzeć.
Teraz jeszcze remont robimy w chłopców pokoju, bo już później nie ma kiedy.
Także u mnie byle do Świąt, bo dopiero wtedy będzie chwila luźniejsza.

Postaram się chociaz poczytać w międzyczasie i dawać znać po wizytach :-)

reklama
Szkoła rodzenia całkiem fajnie. Chciałam chodzić na taką raz w tygodniu, ale właśnie wszystkie zaczynały się w połowie stycznia, a ostatnie zajęcia wypadałyby tuż przed porodem, dlatego wybrałam weekendową. Ale 4 h pod rząd jest trochę męczące. Dzisiaj trochę teorii (raczej nic by Was nie zaskoczyło), trochę ćwiczeń jak ułatwić sobie poród i jakie pozycje do porodu wybierać... jestem ciekawa jak to będzie wyglądało w praktyce.... Już wcześniej czytałam o tych pozycjach wertykalnych, ale zastanawiam się czy jest to dopuszczane w szpitalach...
Jutro opieka nad noworodkiem. Oprócz nas jest tylko jedna para wiec fajnie i kameralnie. W zeszłym tygodniu już na weekend wszystko było zajęte.

demollka tyle przeprowadzek...straszne!! Ale przynajmniej za te 2-3 lata to już do własnego przeprowadzka?

Ja też mam taki pas do ćwiczeń, to może jutro przetestuję bo mi plecy doskwierają od 3 dni cały czas.

Wyprawkę już mam, ale z praniem czekam do stycznia, bo jeszcze nowe mebelki mają przyjechać i w nich będę układać to co już wyprane i wyprasowane. Zostało kilka drobnych rzeczy do kupienia w tym kosmetyki.
W szkole rodzenia dziś położna mówiła, że te jednorazowe majtki to nie najlepszy pomysł, bo są sztuczne i rana nie oddycha i jeśli w ogóle jakieś majtki to lepiej zwykłe bawełniane. (ja już kupiłam jednorazowe ;) )

Demolka mieszkamy sami w sensie, bez żadnej rodziny. Ale teraz wynajmujemy, płacimy duże koszty plus czynsz a dom pozostawia wiele do życzenia, ze nie wspomnę o okolicy. Skończyło sie kredytem hipotecznym. Ale ratę mamy w okolicach samego obecnego czynszu, bedziemy mieć duży ogród, i choć to miasteczko obok to różnią sie od siebie jak ogień i woda :-) okazja do kupna domu jest teraz, ale o tym ze chcemy swoj dom myśleliśmy juz od pewnego czasu ;-)

Jesli chodzi o majtki, to jednorazowe zapewnia mi szpital, to samo podkłady. Jak wróciłam do domu nosiłam zwykle juz majtki :-)

I powiem Wam,że przed samymi Świętami mam wizyty i we wtorek i w środę, więc czasu na przygotowania nie wiele. Zwłaszcza,że nie mogę robić tak jak zawsze...ehhh..... :baffled:

Magda super ze się odezwałaś bo już myśli krążyły różne po głowie. Na pewno Ci ciężko tym bardziej ze musiałaś zwolnić ciut tempo i mam nadzieję że to zrobiłaś. Wpadaj chociaż na chwilę z wpisem " wszystko oki":) ja mam wizytę 21, za Twoje trzymam kciuki!

Nova to super te same czasami pieniądze co wynajem ale zawsze już w swoje człowiek ładuje. Nam mam nadzieję że się uda za gotówkę to co mamy kupić i potem sprzedać bo mieszkanie mamy śliczne aleto w wieżowcu,więc mamy w planach jeszcze dwie przeprowadzki jedna za 2-3 lata do 4-piętrowego i za parę lat do domku ot takie marzenia:-)

Mkvet to rzeczywiści bardzo kameralne spotkania, ja takie wolę:) kurcze może rzeczywiście jakieś bawełniane pełniejsze kupię bo ja bardziej z tych stringowców jestem:)

Beemik ten pas to jak dla dzieci pajączek na kręgosłup hehe mam nadzieję że pomoze on bardziej chyba na odciążenie kręgosłupa jest?

Mkvet ja mam +7 a czytam ze teraz dopiero najwięcej się tyje hehehe

Demolko ogólnie wszystko dobrze. Ktg wychodzi ładne, Theo kopie elegancko, ja zmęczona, ale wiadomo....to już ten etap. Coraz ciężej, choć nie mam co narzekać, bo trzymam się dobrze :-) Po prostu za dużo tego wszystkiego do ogarnięcia mam i niestety nie ma, że nie. Póki jest ok i dobrze się czuję, to jakoś daje radę. Od I dnia Świąt leżę i nic nie robie :-) Ja za Was wszystkie kciuki trzymam nieustannie, bo to,że nie piszę nie znaczy,że o Was nie pamiętam ;-)

reklama
Do góry