reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Cześć Dziewczyny!
Jakiś taki senny dzień. My dziś mieliśmy zajęcia w szkole rodzenia. Trochę za późno się obudziliśmy i udało się nam zapisać tylko na zajęcia weekendowe. Więc 4h dziś i 4 jutro. Ale szybko zleciało.

NowaNatka no to nie jest wysoki wynik. Ale przyswajalność żelaza możesz znacznie zwiększyć popijając żelazo najlepiej sokiem z dużą ilością witaminy C, bo ona odpowiada za wchłanianie żelaza. Ja od miesiąca codziennie do śniadania piję szklankę świeżo wyciskanego soku z 2 pomarańczy i jednego grejpfruta i samo to bardzo poprawiło mi wyniki morfologii. Poza tym naturalnie możesz sobie podwyższyć jedząc głównie czerwone mięso( najlepiej wołowinę).

novaspace z jednej strony strasznie męcząco, a z drugiej fajnie będziesz miała już z maluszkiem znaleźć się w nowym domku:)

anit80 zazdroszczę snu, bo ja właśnie na pół nieprzespaną nockę odsypiałam dziś popołudniu

reklama
Witam wieczornie!
Nova zazdroszczę i współczuję jednocześnie, ja nie lubię przeprowadzek , za duża rozpierducha hehe ale z drugiej strony zawsze coś nowego, świeżego:)Obecnie w mieście to moje 10 mieszkanie więc pakowanie mam w małym paluszku hehe

Natka nie znam się na żelazie zawsze mam w okolicy 13-14 ale ponoć dla ciężarnych są inne normy, jeszcze ciut wytrzymaj
jechać na godzinę zajęć, poza tym mojego nie ma częściej niż jest więc perspektywa siedzenia tam samej mnie przytłoczyła ale czasami jak jestem to idę na spotkanie z położną , nawet ciekawie jest:)

Oj dziewczyny coś nam forum umiera, nie wiem co się dzieje z dziewczynami, liczę tylko że nic złego!
Anit super ze noc przespana, ja jak wstaję do wc to potem nie mogę się wbić z powrotem w sen

Mkvet i jak wrażenia ze szkoły? ja się nie zapisałam i tak żadko jestem w mieście musiałabym specjalnie 100km

Oczywiście czuję ekscytację nowym miejscem, ale najbardziej to cieszę się na wyprowadzkę z obecnego domu. Tego nie mogę się doczekać. W nowym domu jest trochę roboty, ale większość na głowie mojego męża, jakoś da radę.

demolka też to zauważyłam, forum " śpi" , a myślałam że właśnie na koniec będzie najwięcej dyskusji
też mam nadzieję że wszystko ok :)

No właśnie Nova teraz większość już na zwolnieniu tez myślałam że będzie nas więcej niż mniej hehe jak widać nic się nie da przewidzieć. Wnioskuję że nie mieszkacie sami? Co do mieszkań to ja od 13-14lat nie mieszkam z rodzicami ani z teściami i dobrze nam samym, fajnie jest na kilka dni wpaść do rodzicow ale potem jesteśmy we własnych ścianach:)
Kurcze Wam też tak twardnieje ten brzuch? już nie wiem jak mam leżeć, siedzieć bo ciągle mi źle ech...

Demollka tez mi twardnieje, zwłaszcza jak sie napracuje to nawet lezenie nie pomaga.

Ja zaczynam zajecia w szkole rodzenia dopiero 18 stycznia, raz w tygodniu, po 2.5godz czy jakos tak. Podobno ma byc 6 spotkań, tylko mam watpliwosci czy zdaze przed porodem ;-)

Ja tam lubie przeprowadzki i zmiany, wiec pozytywnie zazdroszcze novaspace. Fakt, z pakowaniem i jeszcze gorzej z rozpakowywaniem trzeba niestety sie nameczyc, ale potem to juz sama radosc z nowej przestrzeni do zycia :-)

Wyjatkowo wczesnie poszlam wczoraj spac i wyjatkowo wczesnie wstalam i duzo dzis rzeczy porobilam-wyprasowalam posciel i zaległe ubranka dla maleństwa i poprałam nowe. Nawet udalo mi sie wszystko pieknie w szufladach poukładac i jeszcze na spacer pójść no i nawet nieźle sie czuje :-)

To prawda, forum umiera... jestem w szoku, bo tez myślałam, ze na końcówke bedzie wrzało, a tu cisza...

Ja dzis zalozylam sobie pas, taki jak do cwiczen, oczywiscie nie scisnelam sie mocno, ale jest na styk. Powiem wam, ze fajnie podtrzymuje brzuszek i plecy mnie tak nie bola no i zastanawialam sie czy nie kupic sobie takiego specjalnego-ciazowego w aptece, tylko nie wiem czy jest sens, bo tylko na 2 miesiace. Co o tym myslicie?
A jak wam w ogóle idzie z wyprawka, macie juz wszystko?

Ostatnia edycja:
Demollka 10 przeprowadzek :szok: ja miałam tylko 2 i w sumie ostatnia to tylko 100 m. Mąż budował dom i widziałam to wszystko z wynajętego mieszania :-) nie mógł ściemniać :-D

Nova my przeprowadzaliśmy się do nowego domu ponad 6 lat temu, wtedy mój młodszy syn miał tylko 1.5 roku. Ale ja byłam pełna energi i szczęśliwa. Ogrom rzeczy przeniosłam ręcznie, sąsiad się śmiał że chyba wezmę udział w maratonie :-).

Brzuszek też mi twardnieje. Czasem jakby kolka ale tylko z lewej strony. Dzisiaj już jestem padnięta posprzątam 2 piętra. Miałaby to widzieć pani doktór, pewnie dałoby po du.. Mąż też krzyczał wiec pozwoliłam mu pozmywać podłogi ;-). Jutro jestem cały dzień sama to się wyleże za wszystkie czasy.

Beemik co do wyprawki to wszystkie ubranka poprane. Do prasowania zostało mi tylko kilka sztuk. A do uzupełnienia dla małego to kosmetyki, wózek i fotelik oraz materac i pościel do łóżeczka. Dla mnie tylko majtki poporodowe :-)

Beemik ja mam łóżeczko u teściów, pościel i kilka pieluch tetrowych a i dla mnie koszule do karmienia i na tym koniec hehe ale zrobiłam już miejsce na rzeczy więc jest postęp, jakoś nie jestem przyzwyczajona i nie lubię tak sama:(. Mój będzie teraz prawie 3tyg w domu więc mam nadzieję ze razem resztę ogarniemy, bo potem będzie w styczniu i juz na poród a ze szkołą to myślę że połowę zajęć może zaliczysz hehe Z pasem nie znam sie nie próbowałam a to jest taki elastyczny czy usztywniony bardziej?

Anit najgorsze jest to że to nie jest nasze ostatnie docelowe mieszkanko więc za 2-3 lata mam nadzieję ze będzie kolejna przeprowadzka:-) kurcze chyba muszę zrobić listę co mam kupić bo o majtkach zapomniałam że też by się przydały, nie wiecie czy lepsze jednorazowe czy wielo?

Witajcie, u mnie samopoczucie dużo lepsze niż wczoraj, nocka również należy do udanych i przespanych co ostatnio rzadkość;-). Zaliczyłam dzisiaj zakupy częściowo prezentowe:) a następnie trzygodzinne stanie przy desce do prasowania. Plecy bolą ale musiałam ogarnąć ogromną stertę prania bo jutro mąż zaczyna opróżniać pokój i przygotowuje do malowania. Cieszę się bo będę mogła wreszcie ciuszki poprać i poprasować.

Demollka ja miałam i jednorazowe i normalne. Z tych jednorazowych zużyłam dosłownie jedną parę a potem to już zwykłe, więc teraz też się zastanawiam czy kupić te jednorazówki.

Niestety nie pomoge demollka, bo nie wiem ktore lepsze. Ja kupiłam jednorazowe z canpol babies-5szt za ok.8.50zł. Ale okazuje sie, ze u nas w szpitalu oprócz własnej pizamy i ciuszków dla dziecka na wyjście nic wiecej nie potrzeba.

Ja wiekszosc rzeczy tez juz mam (poza niektórymi drobnymi rzeczami typu pieluchy tetrowe, aspirator do nosa itp.).A z grubszych został wózek (ale juz wiemy jaki) i wanienka-dalej sie zastanawiam czy ze stojakiem czy bez?
Tylko jak przegladam internet to ciagle kusi cos nowego-zastanawiam sie nad chusta do noszenia malenstwa, a dzis natknęłam sie nad podgrzewaczem do chusteczek-niby zbedny, ale jednak fajny gadżet :-) (Carolajna miala, ale sie nie odzywa, wiec nie mam jak spytać).

reklama
O zakupie tego pasa myślę...

Załączniki

• 1449949682967.jpg
    1449949682967.jpg
    13,2 KB · Wyświetleń: 57
Do góry