reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Oj dziewczyny, a mnie myślicie nie boli. Np teraz nawet do T mówię, że mnie dół brzucha jak na okres ciągnie. Krzyż daje popalić,ale zaraz musze jechać na zakupy, więc odpoczne chwile i jedziemy. Nasze maluchy to już spore dzieciaczki. Wiadomo, że ciągle coś dokucza,ale mimo to cieszmy się,bo szybko zatesknimy za brzuszkami :-)

Dziewczyny ciaza ciazy jest nie rowna.To bedzie moje drugie dziecko.Pierwsza ciaza byla fatalna I doslownie ledwo to przezylam. Nie byl to ani czas magiczny ani niezwykly tylko 9 msc.koszmaru.Zabralo mi to 8 lat zeby zdecydowac sie na drugie dziecko. Teraz ciesze sie kazdym dniem mojej ciazy,poniewaz znosze to inaczej. Ale wcześniej opadaly mi rece kiedy czytalam o ciazy jako o wspaniałym okresie. Dlatego w tym momencie jestem bardzo wyrozumiala dla wszystkich narzekajacych.

Ja przy porodzie najbardziej boję się komplikacji, które może wywołać moja astma, ale jeżeli lekarze powiedzą, że można spokojnie rodzić sn to tak będzie. :tak: We wtorek mam wizytę u innego lekarza i zobaczę co powie.

Łoooo matko widzę ze weekend a tu produkcja idzie ;-) ja juz nie narzekam co mnie boli a co nie ;-) dzisiaj coś mnie brzuszek pobolewa i krocze ale to pewnie przez moje nerwy ostatnie ;-) kręgosłup odmawia juz posłuszeństwa ale daje rade chodzę sprzątam na tyle na ile mogę ;-) a co do cc i SN osobiście mowie nigdy więcej cc no chyba ze będę musiała mieć tak jak przy córce tutaj wyboru nie miałam nawet nie dyskutował lekarz zemna na ten temat ;-) a teraz mam jaki taki wybór ale to też się okaże po oglądnięciu blizny i wszystkiego innego ;-) . Heh ja mam teraz 2 tygodnie stresu jak minę 32 tydzień to odetchne z ulgą ale to akurat w mojej głowie siedzi ten strach ze i teraz się coś może zacząć dziać i boje się np ze nagle się zacznie coś dziać i nie zdaza podać mi tych leków na płucka tak jak przy córce tu jej dużo dało bo oddychala sama bez żadnego wspomagania .

choco - a jakie masz wskazania do cc?

Ja mialam pierwsze cc (ulozenie posladkowe), a teraz nie mam wskazania do cc. Boje sie bardzo sn, bo po pierwsze mam 36lat i tak jakbym rodzila pierwszy raz. A po drugie boje sie, ze cos z blizna bedzie nie tak i tak skonczy sie cc.

Szogi ja się też boje o ta bliznę ze niby lekarz powie ze wszystko ok można rodzic SN a ona np pęknie rozejdzie się albo nie wiadomo co ;-) ale i przy normalnej wzorowej ciąży mogą być kaplikacje tak sobie to tłumacze

reklama
:-( oparzylam sobie brzuszek wrzątkiem :-( ałłłłłć

Załączniki

• 1447511015966.jpg
    1447511015966.jpg
    7 KB · Wyświetleń: 35
Do góry