reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

czytalam artykul,w ktorym napisano ze u noworodkow ochraniacz na szczebelki dopiero od 2-3 kies nalezy zalozyc.jak uWas z tym?
w zestawie z lozeczkiem dostalam baldahim i chyba to zbedny gadzet?:rofl2:boze sie ze bedzie mial mniej doplywu swiezego powietrza bo tak przeczytalam:baffled:

reklama
Ja w kołysce na początek nie miałam bo kołyska była materiałowa, teraz mam zamiar zainstalować od razu bo kołyska drewniana.
Do łóżeczka też.
Baldachim mam do kołyski a do łóżeczka chyba nie będę instalować bo mam taki naścienny ale to wszystko w praniu wyjdzie bo jak mi kot po baldachimie będzie latał to zdejmę zwłaszcza, że mój mąż jest antyyy na Baldachim.

Ja nie miałam problemu z ochraniaczem bo miałam łóżeczko turystyczne a przy nim był taki kapturek i używałam go jak nap swiecilam światło albo jak słońce świeciło to wtedy zakładałam

U nas w sypialni na pewno słońce nie będzie świecić więc ten problem mamy z głowy, ja akurat nie chcę baldachimu bo najzwyczajniej mi się po prostu nie podobają wizualnie ;-)
Ochraniacze na szczebelki mam na liście zakupów ale odłożone w czasie. Na początku pewnie są zbędne bo przecież dziecko nie będzie się aż tak bardzo kręcić chyba, jak się okaże, że jednak się mylę to dokupię i już ;-)

Marzenia się spełniają ;)))

Załączniki

• 1447525443677.jpg
    1447525443677.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 47
Bo te łóżeczka turystyczne to fajne są :-) ja przy synku jak juz siadał to doszylam materiał żeby był niżej i przy córce tylko podkłady wymienilamjak zaczęła wstawać :-) bo jednak do dupy jest to ze maja tylko 2 poziomy ;-)

Napracowałam się dzisiaj - pranie, sprzątanie mąż ogarnął zakupy i dużo pomógł przy obiedzie.

Chciałam iść na spacer, ale mąż jeszcze nie do końca zdrowy wiec nie chciał się narażać, bo u nas strasznie dzisiaj wiało a mnie brakuje powietrza.

Co do łóżeczka to również rezygnuje z baldachimu jak dla mnie to tylko zbieracz kurzu. My w przyszłym tyg. przywieziemy łóżeczko od szwagierki. Kupię tylko nowy materac i pościel.

Zostało mi do kupienia - wanienka, pieluszki tetrowe, kosmetyki, butelki chociaż zamierzam karmić piersią, no i dla mnie wkladki laktacyjne i podkłady i może jeszcze ze 2 koszule. 2 koszule juz mam ale przy chłopcach to musiałam nie raz zmieniać w dzień.

reklama
Do góry