reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Demollka no niestety dietka.A tak za mna chodzi cos slodkiego ze nabuzowana zloscia od dwoch dni chodze.

NowaNatka ja mialam po glukozie 50 wynik 169 a Tobie jak wyszlo i jakie masz zalecenia?

Teraz doczytalam Kropku dobrze ze wszystko ok bo jakprzeczytalam to trochu sie wystraszylam.

Carolajna fajnie ze wrocilas

reklama
po godz mialam wynik 154 a po 2h 143 (norma to <140) wnecie czytalam ze to juz nie tolerancja glukozy i pewnie czeka mnie dieta w srode ide do gina i zobaczymy co powie . robilam glukoze 75g

Jestem z powrotem :) jak nerwy puściły to sie trochę udało przespać:)

Lekarka powiedziała ze czasem się tak zdarza ze się coś nazbierało i chlupnie jak wstajemy ale ze odczyn mam ok i ze ona nawet infekcji by się nie spodziewała ale wiadomo żebym obserwowała bo to mogło być przyczyną ze coś się zaczyna :(

Bozienko byłam najpierw w szpitalu. Była chyba wpół do 7 oczywiscie żywej duszy!!!! No mormalnie opustoszale jak akademik pół szpitala bym mogła wynieść bo wszystko otwarte a nikogo na posterunku.. stwierdziłam idę do medicoru i oczywiście pani położna w recepcji bardzo szybko wzięła mnie do gabinetu zanim mi pokazała tętno dziecka żebym się uspokoiła juz z oddziału zeszła pani doktor która zbadala mi śluz pozni3j szyjkę następnie usg dp szyjkę a na końcu zbadala mi usg zwykłym czy z dzidzia wszystko ok potwierdziła ze jej się też wydaje ze właśnie skończyłam 27 tc i ze dzidzia jest większa o tydzień z pomiaru główki no i zbadala ilość wód plodowych czy jest odpowiednia wiec powiem szczerze że czułam ze się mną "zajeto" a nie ze mnie zbyt na koniec powiedziała żebym się nie stresowala ze jeżeli mamnochote to mogę sobie kupić takie testy w aptece ale ze w każdej chwili jak coś to żebym się zgłaszala do nich

Demolka nic nie dzqigalam naprawdę :) mąż mi nawet najlżejsze rzeczy przekłada itp może się trochę przefo4sowalam ale nie dźwiga i staram si3 nie podnosić rąk do góry ale z tego co czytałam na necie to mogę leżeć a infekcja jak się zawieruszy to swoje zrobi i wody mogą się lać dlatego się wystraszylam a w kość mi ostatnio żeby dały nie byłam w formie i się mnie ból gardła i katar złapał to i inne dziadostwo mogło dlatego się bałam

Ati fajnie ze coś dla siebie kupiłaś nie miej wyzutow a jak nie podołasz finansowo to tak jak Caro mówi będziemy dlaczego paczki;)

U mnie też ostatnio krucho z kasą przez ten zus wiec nam wszystko wstrzymało a i tak musieliśmy się trochę na głowic logistyczne żeby to co się nam trochę przesunelo i za wcześnie pojawiło do oplacania żeby ogarnąć

uroki zusu mam nadzieje ze w poniedziałek będę miała wpłacone juz za 7 tygodni chorobowego.. n8exh ich szlak jak się spieszą i patrzą na to z czego człowiek ma żyć ..

U mnie glukoza wysoka tylko na czczo, po obciążeniu w normie. Mam wynik do zrobienia jeszcze jeden i po nim lekarz zdecyduje czy muszę iść do szpitala na jakieś badania dodatkowe.

Dziewczynki dacie rade :) ja za słodyczami od czasu ciąży... no masakra ile jadłam jak mnie ciagnelo a teraz jak mus to mus najgorszy pierwszy tydzień jak na odwyku. Najlepiej się wszystkiego z domu pozbyć. Bo ciągnie cholernie.. jak wróciłam od lekarza w ten dzień i się kladlam spać a tam krówki przy łóżku to myślałam że oszaleje ale wiemy dla kogo to robimy i ze warto:) a i tylek tak nie rośnie. Wiec napewno nam się to przyda. Ja na diecie jestem od 3 tygodni i trzymam wagę ta sama cały czas czyli 8 na plusie a przecież dziecko rosnie:) a wczęśniej leciały kilogramki szybko..

Nie taka młoda blondynka dosyć nawet wysoka i bardzo sympatyczna a położna pytała czy mnie zatrzymują a lekarka postanowiła ze przecież nic się nie dzieje wiec po co:)

NowaNatka mnie powiedziala ze moge jesc kasze,brazowy ryz,makaron razowy,na sniadanie graham na przyklad,warzywa wszystkie ale nie rozgotowane, na pol twardo,owoce max dwa male na dzien oprocz gruszki,winogronu i banana,ziemniaki w malenkiej ilosci,mieso tylko kurczak gotowany,mam unikac smazonego,warzywa mozna wszystkie,soki rozcienczone i najlepiej max 3 szklanki dziennie ryby tez moge jesc.Slodyczy calkowity zakaz :/ musztardy tez zabronila,ketchup kazala ograniczyc.Bez ograniczen za to moge parowki i jajka :D;)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ściągnij cie sobie apke indeks glikemiczny z taką truskawka w ikonce. Naprawdę bardzo pomocna w nauce co można co nie dużo rzeczy opisanych jaki ma poziom cukru przydatna na początki jak się człowiek uczy co można a co nie:)

Do góry