reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2025

reklama
Ja miałam CC w pierwszej ciąży, w drugiej SN. Między CC a VBAC było 19msc 🙂 Wszystko zależy w sumie od stanu blizny po cięciu. W pierwszej ciąży dobiłam do 42 tygodnia, w drugoej mi wywoływali w 39+3 z uwagi na wagę dzidziusia.

Ja schudłam 2,8kg 😅😅 Ale już spodnie mimo wszystko cisną i brzuszek bardziej jakby napięty jest ale jeszcze u mnie chyba nic nie widać 😁😁
O u mnie podobnie, 2.5kg na minusie chociaż byłam pewna że już przytyłam, bo brzuch mam wyraźnie większy, wszystko ciśnie nawet z luźnym pasem. A to dopiero 9+2. Rozglądam się już za spodniami ciążowymi bo widzę że będzie ciężko, szczególnie zimą 🫣
Polecacie jakieś strony z ubraniami ciążowymi?

Ja dziś po wizycie, są dwa małe centymetrowe żelki, serduszka biją jak szalone :)

Trzymam kciuki za wasze wizyty, ja zaczynam 8 tydzień dzisiaj. Właśnie jeśli jestem 7t i 1 dzień to jestem w 7 czy w 8? 😂 chyba 7 prawda bo to się mówi tylko skończone?

Kolejna wizytę mam w 12 tygodniu i wtedy mam dostać skierowania na prenatalne. Sama nie wiem teraz sie martwię ze może to będzie późno żeby dostać sie do dobrego lekarza? :( jak myślicie?

Ja dziś po wizycie, są dwa małe centymetrowe żelki, serduszka biją jak szalone :)

Trzymam kciuki za wasze wizyty, ja zaczynam 8 tydzień dzisiaj. Właśnie jeśli jestem 7t i 1 dzień to jestem w 7 czy w 8? 😂 chyba 7 prawda bo to się mówi tylko skończone?

Kolejna wizytę mam w 12 tygodniu i wtedy mam dostać skierowania na prenatalne. Sama nie wiem teraz sie martwię ze może to będzie późno żeby dostać sie do dobrego lekarza? :( jak myślicie?
Matko jak ja zazdroszczę bliźniaków 😍😍 Jedno czy dwujajowe?☺️ Moim zdaniem za późno na skierowanie na prenatalne. Powinien Ci dać już teraz byś się zarejestrowała... Ja ide w czwartek wtedy będzie 8+1 i powiedziała że wtedy mi da skierowanie na prenatalne.

Matko jak ja zazdroszczę bliźniaków 😍😍 Jedno czy dwujajowe?☺️ Moim zdaniem za późno na skierowanie na prenatalne. Powinien Ci dać już teraz byś się zarejestrowała... Ja ide w czwartek wtedy będzie 8+1 i powiedziała że wtedy mi da skierowanie na prenatalne.
O widzisz, dziękuje!
2k2o dwuowodniowe dwukosmówkowe :)
Dzięki, ja za to dzis ze smutkiem patrzyłam na 49 kg wpisane w karcie ciąży…😂 ciekawe do ilu dojdę na liczniku z dwójka 🙈 mąż zmartwiony o moje zdrowie bo wie ze to wymagająca ciąża, ale mega się cieszy 😅

reklama

Witam w gronie bliźniaków 😍

Do góry