reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2025

Przy bliźniakach to robią w 99% cc , ja mialsm 2 cc, pierwsza rewelacyjna. Bardzo dobrze die czułam , druga wspominam gorzej przez powikłania, przecięcie pecherza moczowego i 2 tyg w szpitalu na cewniku. Obydwie córki rodziłam w 37 tc młodsza była chyba już początkiem 38 ... Ale odeszły mi wody i musiałem k północy gnac na szpital a mialam planowan cc 2 dni później więc teraz to ja wolę już być naprawdę odpowiednio wcześnie przed cc bo dla mnie ten pospiech był dużym stresem....a z racji tego że jak widać mi przenoszenie ciazy nie grozi he... to już wolę mieć cc ustalona naprawdę wcześniej.

reklama
U mnie bol piersi dalej jest... ogólnie to mam takie duże te cycki ze jak mi w ciazy urosną jeszcze to ich nie udźwignę... masakra...ogólnie w dzień bol piersi znośny jak latam beż stanikajest git ale jak leżę i wstaje z pozycji leżącej o kuzwa bol straszny...
Nie wymiotuje...Ale u mnie to nic dziwnego bo z córkami też zero wymiotów. Muli mnie i śmierdzi mi czasem ale bez wymiotów. Wagoeo nic bardziej do przodu nie poszło ale czuję die momentami ociezale już. Brzuch narazie niby nalutki ale w spodenkach jeansowych jakoś ciasno mi....

Przy bliźniakach to robią w 99% cc , ja mialsm 2 cc, pierwsza rewelacyjna. Bardzo dobrze die czułam , druga wspominam gorzej przez powikłania, przecięcie pecherza moczowego i 2 tyg w szpitalu na cewniku. Obydwie córki rodziłam w 37 tc młodsza była chyba już początkiem 38 ... Ale odeszły mi wody i musiałem k północy gnac na szpital a mialam planowan cc 2 dni później więc teraz to ja wolę już być naprawdę odpowiednio wcześnie przed cc bo dla mnie ten pospiech był dużym stresem....a z racji tego że jak widać mi przenoszenie ciazy nie grozi he... to już wolę mieć cc ustalona naprawdę wcześniej.
rozumiem, ja miałam ustalone CC na 40+0 i tak dotrwałam w dwupaku, po CC minęło ponad 3 lata, będzie prawie 4 lata jak będzie termin porodu, ale nie wiem czy się zdecyduje jednak na sn 🙈

Mam dziwne pytanie... czy któraś z Was odczuwa ból dolnego odcinka pleców? Tak od pasa w dół do kościoła ogonowej ?
Mnie zaczęło boleć w nocy myślałam że jakoś krzywo leżałam - przeszło, a teraz znów mnie boli 🤔

A interesuje mnie jak tam wasze ciążowe brzuszki - w przypadku bliźniaków? 🥰 Czy już coś widać delikatnie? ❤️ Ja widziałam tylko cialko żółte na usg i czekam na wizytę, która będzie 18.07, to się dowiem dopiero kto tam mieszka w brzuszku ❤️ podskórnie marzę o bliźniakach, moja babcia ma bliźniaczkę, ciocia też, a przyrosty bety miałam duże, ale wiadomo.. Za dużo sobie dopowiadać nie chce, czekam cierpliwie 😄 chciałabym mieć 3 dzieci, ale już nie chce kolejnej ciąży 🙈 miałam CC że względu na pośladkowe ułożenie i dziecko 4300g, więc takie pytanie do mam, które mają doświadczenie już w porodach, czy ja teraz muszę mieć CC czy mogę rodzic naturalnie i co lepiej wybrać 🙈 no i jeszcze pytanie czy w przypadku drugiego CC to wykonywane jest 2 tyg przed terminem czyli w 38tc? Gdzie tak czytałam.. 🙈
U mnie aktualnie 9+3 i brzuszek już mam dość widoczny🙈 ale z racji że z mężem nie należymy do ludzi wysokich haha,to myślę że dzieciaczki też nie będą duże i może takiego wielkiego brzucha nie będę miała😂

Mam dziwne pytanie... czy któraś z Was odczuwa ból dolnego odcinka pleców? Tak od pasa w dół do kościoła ogonowej ?
Mnie zaczęło boleć w nocy myślałam że jakoś krzywo leżałam - przeszło, a teraz znów mnie boli 🤔
Też czasami tak mam, zwłaszcza jak nie ćwiczę, ale regularna joga bardzo mi pomaga z tym walczyć.

Ja dziś rano obudziłam się z bólem idącym od dołu pleców po całą prawą nogę. Trochę liczę na to że to chwilowe ale chyba też muszę pomyśleć o jakichś ćwiczonkach bo ostatnio poza spacerami to tego ruchu nie ma za wiele… 😪

Ja dziś rano obudziłam się z bólem idącym od dołu pleców po całą prawą nogę. Trochę liczę na to że to chwilowe ale chyba też muszę pomyśleć o jakichś ćwiczonkach bo ostatnio poza spacerami to tego ruchu nie ma za wiele… 😪
Również tak mam! Od lewego biodra do dolu

reklama
Do góry