reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2025

Ooo ja też mam prenatalne 12.08. :)
ja tu tylko wejdę na sekundkę i uciekam! (Mam nadzieję, że nie mylę osób z inną kamilaD z grudniowek 2022 i z takim samym zdjęciem niebieskiego kwiatka😂)
Ale jeśli to Ty, to Miło Cię widzieć! I chciałam tylko pogratulować i życzyć nudnej ciazy, bez komplikacji. ♥️ mam nadzieję, że u was wszystko dobrze! :)

reklama
Po dzisiejszych wiadomościach zaczęłam się stresować. Jakoś tak... sama nie wiem. Ja nadal jestem przed pierwszą wizytą, nadal nic nie wiem.
Co do badań prenatalnych to sama jestem ciekawa, bo ja chodzę do lekarza prywatnie do prywatnej przychodni, ale ostatnio na profilu tej przychodni widziałam, że wykonują badania w ramach NFZ, więc w piątek powinnam wiedzieć więcej. Dwie poprzednie ciąże chodziłam prywatnie do jednego lekarza na prenatalne, któremu ufam i jest dobry w tym, co robi.

Spontanicznie postanowiliśmy z mężem wyjechać na dwa dni nad polskie morze z dzieciakami. My jesteśmy mocno zapobiegawczy i teraz analizujemy nasz sierpniowy i październikowy urlop. Sama już nie wiem, co robić.
A kiedy dokładnie masz pierwsza wizytę i który to będzie tydzień? Ja też się stresuje po takich wiadomościach.... 😰😰 U mnie inaczej akurat z usg bo w środę na sorze usg, w czwartek u lekarki na NFZ, jutro usg u mojego lekarza prywatnie a w przyszły czwartek znowu na NFZ...

Dziewczyny a jakie witaminy bierzecie? Bo czytam o tych składach i już głupieję 🙈 kończę Tenfertil Ona i chce już kupić dla 1trymestru 😃

Dziewczyny a jakie witaminy bierzecie? Bo czytam o tych składach i już głupieję 🙈 kończę Tenfertil Ona i chce już kupić dla 1trymestru 😃

Ja biorę mama dha premium plus i dodatkowo folian, tak jak w ciąży z synkiem. :) Sprawdzałam jeszcze u Pana Tabletki i nadal wypada ok.

Co do mówienia w pracy, to ja na pewno czekam do prenatalnych. Ale jest mi też trochę łatwiej się kamuflować, bo pracuję zdalnie, więc nikt nie widzi, jak przysypiam przed laptopem :D

Dziewczyny ja chyba już schizuje … wczoraj dostałam plamienia ( to było 2 razy po około 1 h ) , dziś na razie czysto , zostałam w domu , ale jestem tak zestresowana że przyspieszyłam wizytę . Niby wiem że takie rzeczy się zdarzają a czuję taki niepokój 😟 trzymajcie proszę kciuki 🥹

Idę do innego ginekologa bo mój twierdzi że leki są niepotrzebne , a jak brałam utrogestan wszystko było ok , odstawiliśmy i znowu coś się dzieje … już sama nie wiem czy mu ufać …

reklama
Do góry