reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Dzień dobry dziewczyny 😊 dzisiaj o 10 mam badania prenatalne. Juz dawno nie pamiętam, żebym czymkolwiek się tak stresowała. Cala noc spałam jakby w takim pół śnie. Wczoraj zajęłam się sprzątaniem całego domu, więc nawet byłam dumna z siebie, że o tym tak nie myślę. Nie dziwię się, że później te badania krwi, wychodzą tak dziwnie skoro, to jest taki stres. A ponoć ma to też wpływ. Ale trzeba to jakoś przeżyć i być tylko dobrej myśli .😅 Ktoreś z was jeszcze ma dzisiaj badania prenatalne ?? Jezeli tak to życzę samych świetnych wiadomości 👌
Trzymam kciuki! Ja miałam w piątek i wiem doskonale jaki to stres 😉

reklama
Dzień dobry dziewczyny 😊 dzisiaj o 10 mam badania prenatalne. Juz dawno nie pamiętam, żebym czymkolwiek się tak stresowała. Cala noc spałam jakby w takim pół śnie. Wczoraj zajęłam się sprzątaniem całego domu, więc nawet byłam dumna z siebie, że o tym tak nie myślę. Nie dziwię się, że później te badania krwi, wychodzą tak dziwnie skoro, to jest taki stres. A ponoć ma to też wpływ. Ale trzeba to jakoś przeżyć i być tylko dobrej myśli .😅 Ktoreś z was jeszcze ma dzisiaj badania prenatalne ?? Jezeli tak to życzę samych świetnych wiadomości 👌
Trzymaj, się musi być dobrze ☺☺ ja mam w piątek a stresuje sie już dziś 😅😅

Dziewczyny czy któreś z Was, które już były w ciąży mają zrobioną listę potrzebnych rzeczy np w Exelu itp? 🙂 ja się chyba za taka będę brać, bo już nie mogę wytrzymać 🤣

Cześć Dziewczyny, podczytuje Was co kilka dni, jak udaje mi się złapać zasięg 😉 My dalej się wczasujemy ☺️ Gratuluje wszystkich udanych wizyt i super, że dzieciaczki ujawniają już płeć 😊
Może u mnie na wizycie za tydzień tez się ukaże 😉
W ciąży z synem lekarz widział chłopaka i faktycznie tak było, ale przy córce w 20tc powiedział ze będzie chłopak, a na następnej wizycie była już ewidentne dziewczynka 🤷🏼‍♀️😅

Dziewczyny co z teoria ruchów w drugiej ciąży? 😏 w pierwszej podobno miedzy 16-25 tygodniem czuć, a w drugiej niby od 13 juz niektóre kobiety czuja te „motylki”. Któraś z was ma już te pierwsze za sobą? 😁
Ja pamietam, ze w pierwszej ciąży takie juz wyczuwalne ze to na pewno dzidzia a nie jelita, poczułam w 18tc
ja już kilka razy czułam ruchy, wczoraj w nocy też, takie delikatne ale napewno nie były to jelita 🙊 przy trzeciej ciąży jakoś łatwiej już odróżnić 😅

Dziewczyny czy któreś z Was, które już były w ciąży mają zrobioną listę potrzebnych rzeczy np w Exelu itp? 🙂 ja się chyba za taka będę brać, bo już nie mogę wytrzymać 🤣
nie robiłam nigdy listy 😉 napewno potrzeba dużo bodziakow, półśpiochow i pajacyków 😅 Moja siostra, która urodziła w marcu, kupowała wyprawkę według jakiś list z internetu, ja jej mówiłam, ze ma trochę mało ubranek jak na początek ale mnie nie posłuchała. Po porodzie przyznała racje, nie miała świadomości ze takie maleństwo może zabrudzic tyle ubranek 😂😂😂

Cześć Dziewczyny, podczytuje Was co kilka dni, jak udaje mi się złapać zasięg 😉 My dalej się wczasujemy ☺️ Gratuluje wszystkich udanych wizyt i super, że dzieciaczki ujawniają już płeć 😊
Może u mnie na wizycie za tydzień tez się ukaże 😉
W ciąży z synem lekarz widział chłopaka i faktycznie tak było, ale przy córce w 20tc powiedział ze będzie chłopak, a na następnej wizycie była już ewidentne dziewczynka 🤷🏼‍♀️😅

ja już kilka razy czułam ruchy, wczoraj w nocy też, takie delikatne ale napewno nie były to jelita 🙊 przy trzeciej ciąży jakoś łatwiej już odróżnić 😅

nie robiłam nigdy listy 😉 napewno potrzeba dużo bodziakow, półśpiochow i pajacyków 😅 Moja siostra, która urodziła w marcu, kupowała wyprawkę według jakiś list z internetu, ja jej mówiłam, ze ma trochę mało ubranek jak na początek ale mnie nie posłuchała. Po porodzie przyznała racje, nie miała świadomości ze takie maleństwo może zabrudzic tyle ubranek 😂😂😂
No też mi się wydaje, że (wg listy z internetu) 3 pajacyki dla niemowlaka urodzonego w zimie to trochę mało 🤣 nie chciałabym przesadzić z ilością, bo do minimalisty mi ogromnie daleko, ale te 3 pary to zdecydowanie za mało chyba 🤓

ja już szukam inspiracji jak nie zbankrutować na wyprawce. Przy pierwszym dziecku było krucho z kasą więc większość rzeczy dostaliśmy po rodzinie, trochę kupiliśmy. Ale już się nie mogę doczekać żeby zacząć wszystko kupować

Wróciłam z badań i co kibelek trzeba było odwiedzić przed śniadaniem, chociaż w drodze powrotnej kawałek drożdżówki zjadłam i popiłam sokiem pomarańczowym i wszystko w WC wylądowało, śniadanie także [emoji27] kiedy to się skończy

reklama

Załączniki

• Screenshot_20210726-105537_Gallery.jpg
    Screenshot_20210726-105537_Gallery.jpg
    218,2 KB · Wyświetleń: 81
  • Screenshot_20210726-105534_Gallery.jpg
    Screenshot_20210726-105534_Gallery.jpg
    193,1 KB · Wyświetleń: 82
Do góry