reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Trzymam z całego serca kciuki, by beta pięknie rosła razem z dzidziutkiem 🙂❤️ Mi termin wypada na 31 stycznia, ale też zostaję z dziewczynami, bo dobrze mi tutaj 😁 ja w dniu spodziewanej miesiączki miałam betę 96,5 - potem już szybowała 😂
Dziękuję 😊. A ja o tej becie to już słyszeć nie chce 😂. Zazdroszczę takich wyników,ale jestem zadowolona,że moje idą w górę a nie dół. Teraz się odprężam,nie robię testów ani bety i czekam cierpliwie do 28 😀

reklama
Jeny jak ja bym chciała coś ugotować, dziś mąż zrobił sobie gorący kubek, myślałam, że go z tym przez balkon wyrzucę tak mi wszystko śmierdzi 🙈🤢 nie ma szans o siedzeniu w garach 🤢
Ja gotuję rzeczy na kilka dni plus co 2 dni dla córeczki jedzenie. Więc muszę niestety stać przy garach bo ona jeszcze nie je to co my. Mam nadzieję że przejdzie Ci to za niedługo. Mnie też ratuje jedzenie w słoikach od mamy jak nie mam siły gotować dla mnie i męża 😂

Martwiłam się tydzień temu że moje dziecko nie siada i nie raczkuje a od wczoraj nauczyła się nawet wstawać więc teraz bym wolała żeby sobie pelzala po podłodze bo muszę ćwiczyć refleks i ja łapać 😂 takie problemy życiowe 😂 już widzę siebie z wielkim brzuchem biegajaca za nią po domu 😂

Ja dziś przeciwnie, miałam skok energii przez większość dnia. Może dlatego że u nas ranek był deszczowy i czuć było delikatne ochłodzenie. Mega komfort po tylu dniach upałów. Zrobiłam zakupy, obiad, pobawiłam się z dzieckiem, umyłam okno. Żyłam jak dawniej 🤣 za to teraz leżę i staram się myśleć o czymś co choć trochę odwróci moja uwagę od tego wrednego uczucia w żołądku🤢

Jestem mamą 15 miesiecznego synka urodzonego przedwczesnie, a ta ciąża jest dla nas niespodzianką 🙈 i naszym małym 8 cudem świata zarazem.

Początek był bardzo trudny, ponieważ po 1 wizycie lekarz nie dawał nam zbyt duzych szans, raczej skłaniał się do ciąży obumarłej a to wszystko przez obraz zupełnie nieadekwatny do wieku ciąży z OM i obciążeniami w wywiadzie. Zrobilismy bete dwa dni z rzędu bardziej po to zeby wiedziec czy spada lub czy nalezy szukac ciazy pozamacicznej... a tu sie okazalo ze beta wyskoczyla w kosmos 🙈 Cale zamieszanie spowodowane tabletkami anty i brakiem ostateniego krwawienia. Ostatecznie ciaza jest o miesiac mlodsza, a brak ostatniej miesiaczki to zupelny przypadek 😅 Juz prawie przezywalismy stratę, a tu zdrowa kruszynka z bijącym juz serduszkiem:)

Mysle ze po takim początku juz musi byc dobrze i nic nas nie zaskoczy:)

Ciaza na heparynie i luteinie.

Jestem mamą 15 miesiecznego synka urodzonego przedwczesnie, a ta ciąża jest dla nas niespodzianką 🙈 i naszym małym 8 cudem świata zarazem.

Początek był bardzo trudny, ponieważ po 1 wizycie lekarz nie dawał nam zbyt duzych szans, raczej skłaniał się do ciąży obumarłej a to wszystko przez obraz zupełnie nieadekwatny do wieku ciąży z OM i obciążeniami w wywiadzie. Zrobilismy bete dwa dni z rzędu bardziej po to zeby wiedziec czy spada lub czy nalezy szukac ciazy pozamacicznej... a tu sie okazalo ze beta wyskoczyla w kosmos 🙈 Cale zamieszanie spowodowane tabletkami anty i brakiem ostateniego krwawienia. Ostatecznie ciaza jest o miesiac mlodsza, a brak ostatniej miesiaczki to zupelny przypadek 😅 Juz prawie przezywalismy stratę, a tu zdrowa kruszynka z bijącym juz serduszkiem:)

Mysle ze po takim początku juz musi byc dobrze i nic nas nie zaskoczy:)

Ciaza na heparynie i luteinie.
O jesteś 3 mama która ma dziecko z zeszłego roku 😊 a to w którym tygodniu urodził się synek jak mogę wiedzieć? Dobrze czytać wiadomości pozytywne gdzie lekarze każą myśleć o najgorszym a okazuje się zdrowy dzidziuś 😊

O jesteś 3 mama która ma dziecko z zeszłego roku 😊 a to w którym tygodniu urodził się synek jak mogę wiedzieć? Dobrze czytać wiadomości pozytywne gdzie lekarze każą myśleć o najgorszym a okazuje się zdrowy dzidziuś 😊

Bez tragedi bo 34tydz, ale to zawsze jednak wczesniactwo, poltora miesiaca roznicy no i gdzies z tylu glowy ryzyko powtorki. Na szczescie wyszlismy na prostą:)

Najbardziej dokuczaja mi mdlosci, glod i jednoczesnie wstret do jedzenia🙈 Przy małym nie da sie nie gotować.. Dodatkowo od roku jestesmy na diecie bezmlecznej i bezjajecznej ze wzgledu na alergie... a tak bym teraz popaskudzila w fastfoodach czy cos 🙈
No nic, damy rade! Oby do 2 trymestru:)

reklama
u mnie dzis tragedia, wymioty x4 w tym ostatnie 10 min po wzięciu tabletki przeciw [emoji2296]
głupotę zrobiłam z tym odstawieniem ich na jeden dzień... teraz nie wiem czy brać kolejna dawkę, czy poczekać do rana i wziąć jedną tabletkę wtedy [emoji25] nie chcę powtórki z dzisiaj, coś strasznego

Do góry