reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Witajcie przy weekendzie. Mam nadzieję, że pogoda nas dzisiaj oszczędzi... Nie znoszę upałów 😵
Wczoraj zobaczyłam bąbla w 3D. Na początku się nie ruszał to myślałam że mi serce stanie, a potem zaczął wierzgać trochę. Generalnie moja gonekolożka była zadowolona, więc to dobry znak.
Na 4 sierpnia umówiłam sie na prenatalne.

@Magdalenamadzia Babka mówiła, że w ok 9-10 tc wartości tętna mogą być wysokie, ale ze po 10tc to się normuje.
Być może Twoje tętno i stres miały wpływ, kto wie. U mnie rozjazd jest duży, nie wiem, może to wynika ze sprzętu czy coś... W Luxmedzie na badaniu FHR był 160, wczoraj 128. 🤷‍♀️

reklama
Witajcie przy weekendzie. Mam nadzieję, że pogoda nas dzisiaj oszczędzi... Nie znoszę upałów 😵
Wczoraj zobaczyłam bąbla w 3D. Na początku się nie ruszał to myślałam że mi serce stanie, a potem zaczął wierzgać trochę. Generalnie moja gonekolożka była zadowolona, więc to dobry znak.
Na 4 sierpnia umówiłam sie na prenatalne.

@Magdalenamadzia Babka mówiła, że w ok 9-10 tc wartości tętna mogą być wysokie, ale ze po 10tc to się normuje.
Być może Twoje tętno i stres miały wpływ, kto wie. U mnie rozjazd jest duży, nie wiem, może to wynika ze sprzętu czy coś... W Luxmedzie na badaniu FHR był 160, wczoraj 128. 🤷‍♀️
Dziękuję kochana. Mam nadzieję, że u mnee wszystko się unormuje.

Ja gotuję rzeczy na kilka dni plus co 2 dni dla córeczki jedzenie. Więc muszę niestety stać przy garach bo ona jeszcze nie je to co my. Mam nadzieję że przejdzie Ci to za niedługo. Mnie też ratuje jedzenie w słoikach od mamy jak nie mam siły gotować dla mnie i męża [emoji23]

Martwiłam się tydzień temu że moje dziecko nie siada i nie raczkuje a od wczoraj nauczyła się nawet wstawać więc teraz bym wolała żeby sobie pelzala po podłodze bo muszę ćwiczyć refleks i ja łapać [emoji23] takie problemy życiowe [emoji23] już widzę siebie z wielkim brzuchem biegajaca za nią po domu [emoji23]
Dobrze kojarzę że masz z lipca maleństwo?
O jesteś 3 mama która ma dziecko z zeszłego roku [emoji4] a to w którym tygodniu urodził się synek jak mogę wiedzieć? Dobrze czytać wiadomości pozytywne gdzie lekarze każą myśleć o najgorszym a okazuje się zdrowy dzidziuś [emoji4]
Ooo też się chętnie dowiem z którego miesiąca jest twój synek? Mój październik

Jestem mamą 15 miesiecznego synka urodzonego przedwczesnie, a ta ciąża jest dla nas niespodzianką [emoji85] i naszym małym 8 cudem świata zarazem.

Początek był bardzo trudny, ponieważ po 1 wizycie lekarz nie dawał nam zbyt duzych szans, raczej skłaniał się do ciąży obumarłej a to wszystko przez obraz zupełnie nieadekwatny do wieku ciąży z OM i obciążeniami w wywiadzie. Zrobilismy bete dwa dni z rzędu bardziej po to zeby wiedziec czy spada lub czy nalezy szukac ciazy pozamacicznej... a tu sie okazalo ze beta wyskoczyla w kosmos [emoji85] Cale zamieszanie spowodowane tabletkami anty i brakiem ostateniego krwawienia. Ostatecznie ciaza jest o miesiac mlodsza, a brak ostatniej miesiaczki to zupelny przypadek [emoji28] Juz prawie przezywalismy stratę, a tu zdrowa kruszynka z bijącym juz serduszkiem:)

Mysle ze po takim początku juz musi byc dobrze i nic nas nie zaskoczy:)

Ciaza na heparynie i luteinie.
Też sie z chęcią dowiem z którego miesiąca jest twój synek. Mój z października

a moj z kwietnia :)
Prawie rówieśnicy 😊 ale będziemy mieć zajęć przy 2 małych skarbach 😊 mi już brakuje doby prawie bo jedynie kiedy mogę coś robić w domu żeby nie mieć rzepki pod nogami to godzina w ciągu dnia i po 21 wieczorem 😊 więc ta godzinę wykorzystuje na obiad a po 21 sprzątam 😂

A mi i na pierwszej (8 tydzień) i na drugiej (10 tydzień) ginekolog sprawdzała tętno dzidziutka 🙂

dziewczyny mam pytanie- któraś z Was się orientuje, czy w ciąży można robić keratynowe prostowanie włosów?
Ja pytałam mojego fryzjera, niestety nie wolno, za dużo chemii i on się nie podejmuje...

reklama
Hejka, witam się z Wami w ten sobotni poranek 😊 dziewczyny dziś zauważyłam mini żylaczki na nogach czy któraś z was miała podobnie? Może macie jakieś sposoby co robić żeby nie powstawało więcej?

Do góry