reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Z tego wszystkiego dopiero zorientowałam się,że jestem na lutowych mamusiach a nie na marcowych.. ale jest mu tu z Wami tak dobrze,że chyba zostanę tutaj do końca. Miesiąc w tą a w tamtą to nie taka duża różnica 🙈 🤗

Beta dziś wyniosła 42mIU. Ginekolog za dużo mi nie powiedziała,bo jeszcze nic nie widać aleeee macica jest 2x powiększona,więc jest gotowa na przyjęcie 😁. 28 lipca kolejna wizyta,mam nadzieję,że już coś będzie widać 🤭
Super Klaudia! Bardzo się cieszę 😁😁😁😁😁😁 To dobre przyrosty 🤗 Cieszę się też że jesteś już uspokojona, teraz tylko czekać na serduszko 💖 Wręcz podziwiam Cię za ten spokój i cierpliwość (ja panikowałam co betę, a badałam ją do 7000, i to panikowanie w sumie zostało mi do dziś 🙃😵 Podejrzewam powoli, że do końca może mi zostać, taka jestem panikara 😝)
I bardzo się cieszę że zostajesz z nami 😁🤗 To bardzo fajna grupa ❤🌞💚 Ale radziłabym Ci mimo wszystko zaglądać też do marcowych (kto powiedział że nie można uczęszczać do 2 grup?), tam plusem będzie to, że dziewczyny będą na tym samym etapie co Ty, też będą czekać na serduszko, analizować bety i pierwsze objawy. Tutaj dziewczyny będą robić prenatalne, oglądać dzieciaczki które mierzą po kilka cm, kiedy Twoja Kruszynka będzie mierzyć parę mm. Ja mam termin z OM na późny luty i już czuję się nieco zacofana 😉 A wg stron internetowych na kiedy wypadałby Ci termin? Marzec to piękny miesiąc (pół mojej rodziny jest z marca 😁 Mam sentyment do marca ❤) Choć tak naprawdę najważniejsza jest grupa wsparcia i poczucie wspolnoty 🤗
Ps. Badałaś może jeszcze progesteron? Na tym etapie to dość ważne żeby był odpowiednio wysoki.

reklama
Hej hej :)
Witam się z terminem porodu na 22 luty 2022:)
Witaj Rumuneska 🤗 Aaale piekny termin - taki złoty! 😁 Sama mam nadzieję utrafić w taką super datę (wg OM mam na ok 20-21.02 😁)
Rzeczywiście po takim stresującym początku teraz musi być TYLKO DOBRZE 🤗 i oby do 2 trymestru 😁👍🍀
Co do przedwczesego porodu to nie martw się na zapas, każda ciąża potrafi być baaardzo różna. 😊

Ostatnia edycja:
A ja dzisiaj miałam takie piękne mdłości, czułam ciągnięcie w brzuchu i złożyło mnie do snu o 16 🤗🙃 Hehe - wiem, szalona że się z tego cieszę 😝 Ale ostatnie 2 dni nie miałam żadnych objawów, aż zaczęłam się tym martwić i wypatrywać ich 😜

Jestem mamą 15 miesiecznego synka urodzonego przedwczesnie, a ta ciąża jest dla nas niespodzianką 🙈 i naszym małym 8 cudem świata zarazem.

Początek był bardzo trudny, ponieważ po 1 wizycie lekarz nie dawał nam zbyt duzych szans, raczej skłaniał się do ciąży obumarłej a to wszystko przez obraz zupełnie nieadekwatny do wieku ciąży z OM i obciążeniami w wywiadzie. Zrobilismy bete dwa dni z rzędu bardziej po to zeby wiedziec czy spada lub czy nalezy szukac ciazy pozamacicznej... a tu sie okazalo ze beta wyskoczyla w kosmos 🙈 Cale zamieszanie spowodowane tabletkami anty i brakiem ostateniego krwawienia. Ostatecznie ciaza jest o miesiac mlodsza, a brak ostatniej miesiaczki to zupelny przypadek 😅 Juz prawie przezywalismy stratę, a tu zdrowa kruszynka z bijącym juz serduszkiem:)

Mysle ze po takim początku juz musi byc dobrze i nic nas nie zaskoczy:)

Ciaza na heparynie i luteinie.
No to mieliście piękna niespodzianke😍 gratulacje i zdrówka życzę♥️

A co do terminu też liczę że się wstrzele w dwójki. Ja mam termin na 5.02. 22, to może się uda urodzić 2.02.22😄 choć córkę urodziłam 2 tygodnie przed terminem i raczej liczę się z tym że to maleństwo może byc styczniowe

Super Klaudia! Bardzo się cieszę 😁😁😁😁😁😁 To dobre przyrosty 🤗 Cieszę się też że jesteś już uspokojona, teraz tylko czekać na serduszko 💖 Wręcz podziwiam Cię za ten spokój i cierpliwość (ja panikowałam co betę, a badałam ją do 7000, i to panikowanie w sumie zostało mi do dziś 🙃😵 Podejrzewam powoli, że do końca może mi zostać, taka jestem panikara 😝)
I bardzo się cieszę że zostajesz z nami 😁🤗 To bardzo fajna grupa ❤🌞💚 Ale radziłabym Ci mimo wszystko zaglądać też do marcowych (kto powiedział że nie można uczęszczać do 2 grup?), tam plusem będzie to, że dziewczyny będą na tym samym etapie co Ty, też będą czekać na serduszko, analizować bety i pierwsze objawy. Tutaj dziewczyny będą robić prenatalne, oglądać dzieciaczki które mierzą po kilka cm, kiedy Twoja Kruszynka będzie mierzyć parę mm. Ja mam termin z OM na późny luty i już czuję się nieco zacofana 😉 A wg stron internetowych na kiedy wypadałby Ci termin? Marzec to piękny miesiąc (pół mojej rodziny jest z marca 😁 Mam sentyment do marca ❤) Choć tak naprawdę najważniejsza jest grupa wsparcia i poczucie wspolnoty 🤗
Ps. Badałaś może jeszcze progesteron? Na tym etapie to dość ważne żeby był odpowiednio wysoki.
Dalej mnie martwią niskie przyrosty, ale najważniejsze,że lecą w górę a nie dół. Progesteronu nie badałam, bo nawet ginekolog nic nie wspomniała. A co do daty to już w sumie nie wiem. Ostatnią miesiączkę miałam 11 czerwca. Wg niej wychodzi 5 tydzień ale coś mi się tam przesunęło chyba skoro beta jest niska i lekarz macicę tylko widzi. I tak jeszcze podejrzewam,że może dwa dni temu dopiero doszło do zagnieżdżenia,bo te brudzenie miałam podczas podcierania (17dpo po owulacji, też mi się wydaje,że coś za długo ale nie chcę brać do głowy). Zaraz wcale wyjdzie,że powinnam być na kwietniowych. Nie żeby coś ale fajnie jakby przed zajączkiem już było z nami 😀❤️

Dalej mnie martwią niskie przyrosty, ale najważniejsze,że lecą w górę a nie dół. Progesteronu nie badałam, bo nawet ginekolog nic nie wspomniała. A co do daty to już w sumie nie wiem. Ostatnią miesiączkę miałam 11 czerwca. Wg niej wychodzi 5 tydzień ale coś mi się tam przesunęło chyba skoro beta jest niska i lekarz macicę tylko widzi. I tak jeszcze podejrzewam,że może dwa dni temu dopiero doszło do zagnieżdżenia,bo te brudzenie miałam podczas podcierania (17dpo po owulacji, też mi się wydaje,że coś za długo ale nie chcę brać do głowy). Zaraz wcale wyjdzie,że powinnam być na kwietniowych. Nie żeby coś ale fajnie jakby przed zajączkiem już było z nami 😀❤️
Ja popieram, że powinnaś być u dziewczyn że zbliżonym etapem ciąży do Twojego, ale my z drugiej strony już betę mamy za sobą wiec nasz poziom doświadczenia jest wyższy 🤪

Ja popieram, że powinnaś być u dziewczyn że zbliżonym etapem ciąży do Twojego, ale my z drugiej strony już betę mamy za sobą wiec nasz poziom doświadczenia jest wyższy 🤪
A ja wlasnie wolę posłuchać rad doświadczonych i patrzeć jak to będzie a nie jak jest 😀

Ale nie.. gdyby się zagnieździło to by było coś widać,tak ? Aaa nie ważne 🙈

reklama
Do góry