reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
Hej widzę ze wszystkie mamy podobne problemy 😉 ja dziś dla odmiany miałam super dzień zakonczony ogniskiem z kiełbaskami 🙈😁
Teraz jeszcze usiadłam na chwilę do pracy by pozamykac czesc spraw glowa rozbolala od natłoku mysli.. Meliska na dobranoc i wam spokojnej nocki życzę 😊

Tak czytam o Waszych objawach i powiem Wam że ja mam w sumie spokój. Bolą mnie piersi, najbardziej w nocy, są napewno rozmiar większe, czasami mam kilkusekundowe bóle podbrzusza. Czasami w ciągu dnia utnę sobie drzemkę taka max pół godzinną, ale poza tym nic. Zero mdłości , zgagi i innych tego typu spraw.
Ja mam termin na 15.02 także proszę dopiszcie i mnie.

Ooo podwójne gratulacje
Mnie jak wiele z Was odrzuca od kawy niestety. Apetyt nawet dopisuje ;)

Musze się wybrać do fryzjera podciąć końcówki.

Myślę, że możemy zacząć myśleć nad wątkiem zamkniętym skoro pojawiają się już marcowki ;) na październikowych 2019 co byłam to później do pisałyśmy parę dziewczy co dołączyły po otwarciu zamkniętego
Grupa zamknięta fajny pomysł, ale radziłabym zaczekać jeszcze około miesiąca, bo nic nie wiadomo.

Ja z apki mam termin na 26.02 więc można mnie wpisać. Ale ja jeszcze przed wizytą u giną.

Spod do ciasta :

200g mąki tortowej
100g masła
1 jajko
Łyżeczka kakao
30g cukru
Pół łyżeczki proszku do pieczenia

Włączam piekarnik który nagrzewa mi sie z 15min a w tym czasie wyrabiam ciasto.. Wykladam spod okraglej blaszki wyłożonej papierem max 24cm i wkladam do zamrażalnika.

Jak mi sie nagrzeje piekarnik to wkladam spod ciasta na 15min i pieke w 180 stopniach

Masa serowa:
2 x 250 twarogu ktory miele na gładką masę
250g mascarpone
1 budyń waniliowy
Bądź łyżka mąki ziemniaczanej.
1/4 szklanki cukru
50g miekkiego masła
100ml mleka
3jajka
Roztopiona biala tabliczka czekolady 100g

Wszystko razem mieszam a czekolade dodaje na koncu

250g mrozonych malin
Badz z 6 polowek brzoskwin z puszki
Badz jagód

Na upieczony spod wylewam połowę ciasta.. Wykladam polowe owocow.. Wylewam resztę ciasta i wykladam druga polowe owocow

Wkladam do piekarnika i przestawiam na 150 stopni.. Pieke 1h badz ciut dłużej aż sie góra zarumieni w zależności od piekarnika

Roztopiam biala badz xiemna czekolade z mlekiem do polania :)

Terminy lutowych mamusi [emoji4]
01.02 @Gosiaslomka85
02.02 @Cappuccinko1988 @_white_wall
03.02 @gaga92
04.02 @Lusia04 @OliwCcia @Ja_niagara
05.02 @Fasolkowoooo
06.02
07.02
08.02 @ŻabaDzika @Egug
09.02 @natka777
10.02
11.02
12.02 @OsaMayor
13.02
14.02
15.02
16.02
17.02 @Magdalenamadzia
18.02 @FitMum
19.02 @Dzoana91
20.02
21.02 @Kinia1991
22.02 @Mahoniowa @wiola0904
23.02
24.02
25.02
26.02
27.02
28.02
Mnie można na 26.02 wpisać, ale dokładnie będę pewna terminu po wizycie u gina.

Ja też poproszę o wpisanie, apka pokazuje mi 11.02 ale nie wiem co mi powie gin w środę.

Ja ost mało aktywna bo uaktywniły się moje problemy z żołądkiem, niestrawność na nos stopie bez względu co zjem (więc jem zgodnie z zachciankami) i zgaga na non stopie, i ciezko mi się skupić na czymś innym jak na tym że boli 😟
Mnie podobnie jak Was odrzuciło od kawy, a tak ja uwielbiałam, słodkie też by mogło dla mnie w tej chwili nie istnieć, ale muszę jeść co dwie godziny maks i to tak dopchnąć się na maksa bo tylko to mi troszkę pomaga na żołądek, za to na wadze stoję w miejscu, mąż zdziwiony że po takim żarciu nic nie przytyłam.
Gratuluje dziewczynom bliźniaków, koleżanka miała i powiem że to duże wyzwanie, ale też więcej szczęścia do kochania.

reklama
Ooo podwójne gratulacje <3

Mnie jak wiele z Was odrzuca od kawy niestety. Apetyt nawet dopisuje ;)

Musze się wybrać do fryzjera podciąć końcówki.

Myślę, że możemy zacząć myśleć nad wątkiem zamkniętym skoro pojawiają się już marcowki ;) na październikowych 2019 co byłam to później do pisałyśmy parę dziewczy co dołączyły po otwarciu zamkniętego
A po co wątek zamknięty? Co to daje?

Do góry