reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

A wiem, że któras z nas pisała, że ma 10 mm pęcherzyk bez żółtkowego. Nie pamoetam która 🤔🤔🤔😁 byłaś już może ponownie u lekarza?
To byłam ja 😁 przy tym beta była powyżej 9tys. ( nie wiem dokładnie ile bo badana 3 dni przed wizyta)
A lekarz dopiero w czwartek 😋 nie schizuje, bo nic to nie da. Czekam do czwartku i korzystam dziś z życia bo wyjątkowo ani mdłości, ani zmęczenia 🤣

reklama
T
To byłam ja 😁 przy tym beta była powyżej 9tys. ( nie wiem dokładnie ile bo badana 3 dni przed wizyta)
A lekarz dopiero w czwartek 😋 nie schizuje, bo nic to nie da. Czekam do czwartku i korzystam dziś z życia bo wyjątkowo ani mdłości, ani zmęczenia 🤣
To w sumie mamy podobnie 😊 beta ponad 9 tys grubo i 8 mm pęcherzyk.
Damy radę, ja też dzis korzystam z uroków lata 😊

A to jeszcze mi się pytanie teraz nasunęło 🤔 jak jest z rowerem w ciąży? Wiadomo ze z wielkim brzuchem ciężko jeździć ale dopóki nie ma brzuszka to można? Wybieramy się z mężem na urlop nad morze głównie z zamiarem wycieczek rowerowych. Ścieżki tam są piękne, w większości bez większych nachyleń więc jeździ się bardzo przyjemnie ale zastanawiam się czy są jakieś przeciwskazania? 🤔
Myślę że można jeździć na rowerze w 1 trymestrze później jak brzuch już będzie widoczny balabym się że mogę gdzieś wywrócić się 😊 ale to tylko moje zdanie i nie wiem jakie są zalecenia 😊

Dlatego wtedy szczegóły warto zostawic lekarzowi czy lekarz powinien je zostawić dla siebie ;)

Witam i Ja:)

Ja dzis pospałam😍
Wstałam. Zrobilam sie na bóstwo 😆
Pokrecilam włosy, ubrałam Kiecke i zaraz wracam do domku. Dzis tylko kłuję to w macicy to gdzies z boku na razie. Czuje sie lepiej jak wczoraj. A piersi jak i w poprzedniej ciazy ucichły.
Właśnie.. Jeszcze troche
I zamowie pamietnik ciążowy😍😍😍. Wczesniej prowadziłam wlasny zeszyt a teraz chce mieć fabryczki do wypełnienia.. Przekaze córce jak przyjdzie jej kolej aby ja uspokoić. Aby czuła sie pewniej. Nie tylko w xiazy ale i rok po. Ze wszystkim.
I ściągnęłam preglife.. Fajna apka ciążowa :)

I kupilam ten bounce castle z basenem dla najmlodszego. Niedlugo zobaczę jaka ma frajde aaaa😍
Daj znać jak się bouncy castle spisuje. Tam są jakieś waga ograniczenia? Ja boję się trochę że jak moja banda tam wpadnie to rozwalą. Namiot już rozwalili...

Dzień dobry, czytam w miarę na bieżąco ale brak weny na pisanie🙈 do mojej następnej wizyty jeszcze prawie 3 tygodnie 🙄🙄🙄 najgorzej dla mnie gotować w te upały, ale dziś sobie dogodziłam 😁😁😁
20210619_145108.jpg

reklama
Fitmum napisała że lekarz powinien trzymać dla siebie. Np mi nie powiedział o tym że miałam bliźniaki tylko jeden się wchlonal. Lekarz na prenatalnych pyta mnie czy tu czasem nie było dwóch a ja że nie nie. A przy porodzie dwa razy wody mi odeszły bo miałam dwa pęcherze płodowe. Cieszę się że mi nie powiedział. Miałam strasznie wysoka betę i wkręcałam sobie różne choroby a to tylko dlatego że miałam podwójne uderzenie bety. Pewnie zobaczył rozmiar że stanęło w rozwoju to nie mówił. Tak samo o tym że mój synek źle się zagnieździł bo zamiast centralnie to przy prawie samej szyjce. Żadnych komplikacji nie miałam w związku z tym a pewnie gdyby mi powiedzial to bym przeżywała.

Do góry