reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamusie 2022

No w sumie też prawda 🤦‍♀️ mnie się tylko nasuwa podsumowanie "stara a głupia" 🙈 Bogu dzięki że wszystko się dobrze skończyło 🤷‍♀️ chociaż siostra do dzisiaj trochę pogrzana 😅
Moja koleżanka tez sobie kiedys twarz zjarala bo zasnęła . Jeszcze sie olejem wysmarowala🤣🤣🤣🤣 lubie jej to przypominac 🤣🤣🤣🤣
Daj znać jak się bouncy castle spisuje. Tam są jakieś waga ograniczenia? Ja boję się trochę że jak moja banda tam wpadnie to rozwalą. Namiot już rozwalili...
Ograniczenia na jednego od 18-30kg ale jak wpadnie tam np trojka dzieci to warto tego nie pompowac na maxa.
To co ja kupilam nie iest duże. Wlasnie dla dzieci od 3 lata. ( dla mlodszego tez sie spisze choc na opawanou wiadomo co muszą napisać )

Zabralam mlodego do domu bo mega poliki czerwone i oczywiście wysmarowany grubo. Dlugo sie bawil 😍
Czapke miał zeby nie było 🤣🙈

Mogloby byc z polewaniem wody po. Zjezdzalni haha
Dzień dobry, czytam w miarę na bieżąco ale brak weny na pisanie🙈 do mojej następnej wizyty jeszcze prawie 3 tygodnie 🙄🙄🙄 najgorzej dla mnie gotować w te upały, ale dziś sobie dogodziłam 😁😁😁Zobacz załącznik 1285069
Jakie pyszności. Co to?
Ja robię cos podobnego.. Danie po. Chinsku😍 mniam

Dzis u mnie odsmazane ziemniaczki z sosem czosnkowym itd. Uwielbiam. Na razie zadnych mdlosci to trzeba korzystać 🤣

reklama
A to jeszcze mi się pytanie teraz nasunęło 🤔 jak jest z rowerem w ciąży? Wiadomo ze z wielkim brzuchem ciężko jeździć ale dopóki nie ma brzuszka to można? Wybieramy się z mężem na urlop nad morze głównie z zamiarem wycieczek rowerowych. Ścieżki tam są piękne, w większości bez większych nachyleń więc jeździ się bardzo przyjemnie ale zastanawiam się czy są jakieś przeciwskazania? 🤔
Ja nawet w pierwszej ciąży jezdzilam Na rowerze juz z widocznym brzuszkiem.zasLam w lutym a w walacje jezdzilam ostatnie razy. Auto mąż zabieral a na wizyte sie trzebabylo jakos dostac.. Gorzej bylo mi isc ponad pol h jak co jakis czas przepedalowac🤣🤣🤣
Takze tym bardziej teraz na tej twojej wycieczce korzystałabym z usmiechem na twarzy 😆

To kiedy od kiedy i czy w ogóle zalezy od przypadku. Moja mama w kazdej ciazy jezdzila prawie do samego konca lol..nawet ze mna na tyle jak w ciazy byla z Ostatnim dzieckiem😆
Ze już ja szef opierdzielal zeby byla ostrożniejsza bo właśnie wypadek mogl byc niebezpieczny.

Ja wciąż cwicze choc nie na maxa;) . RuszAm sie jak zawsze i dopoki bede sie dobrze czuć i wszystko bedzie ok to i na rowerze sie przejade..ale nie po wertepach:p
Szczegolnie teraz. Kiedy brzuszka jeszcze nie ma bo z czasem to wiadomo ze ciało samo bedzie nas stopować ale radze nie rozleniwiać sie za bardzo teraz bo potem juz w ogóle sie czlek z kanapy nie ruszy😆
Ruch jednak dodaje energii;)

Wczoraj spotkalam aie z koleżanką na placu zabaw. Nie powiem wam ile sie za najmlodszym nabiegalam ze sprintem lol 😱

Fitmum napisała że lekarz powinien trzymać dla siebie. Np mi nie powiedział o tym że miałam bliźniaki tylko jeden się wchlonal. Lekarz na prenatalnych pyta mnie czy tu czasem nie było dwóch a ja że nie nie. A przy porodzie dwa razy wody mi odeszły bo miałam dwa pęcherze płodowe. Cieszę się że mi nie powiedział. Miałam strasznie wysoka betę i wkręcałam sobie różne choroby a to tylko dlatego że miałam podwójne uderzenie bety. Pewnie zobaczył rozmiar że stanęło w rozwoju to nie mówił. Tak samo o tym że mój synek źle się zagnieździł bo zamiast centralnie to przy prawie samej szyjce. Żadnych komplikacji nie miałam w związku z tym a pewnie gdyby mi powiedzial to bym przeżywała.
No widzisz. Ja zawsze skupialam sie na tym ze lekarz mi mowi ze jest ok, to tego sie trzymalam. Nawet w pierwszej ciazy prowadzonej w Pl prywatnie. Badania sprawdzala lekarka i tyle mojego.
Tutaj robiac mi badania w ciążach .. Ja ich nie dostawałam. Było ok to nikt nie dzwonil. I powiem szczerze ze jestem o wiele spokojniejsza bo nic sama nie analizuje. Jak sie do końca czlek na tym nie zna to tylko wiecej stresu niz to warte 🙈

Moja koleżanka tez sobie kiedys twarz zjarala bo zasnęła . Jeszcze sie olejem wysmarowala🤣🤣🤣🤣 lubie jej to przypominac 🤣🤣🤣🤣

Ograniczenia na jednego od 18-30kg ale jak wpadnie tam np trojka dzieci to warto tego nie pompowac na maxa.
To co ja kupilam nie iest duże. Wlasnie dla dzieci od 3 lata. ( dla mlodszego tez sie spisze choc na opawanou wiadomo co muszą napisać )

Zabralam mlodego do domu bo mega poliki czerwone i oczywiście wysmarowany grubo. Dlugo sie bawil 😍
Czapke miał zeby nie było 🤣🙈

Mogloby byc z polewaniem wody po. Zjezdzalni haha

Jakie pyszności. Co to?
Ja robię cos podobnego.. Danie po. Chinsku😍 mniam

Dzis u mnie odsmazane ziemniaczki z sosem czosnkowym itd. Uwielbiam. Na razie zadnych mdlosci to trzeba korzystać 🤣

Ależ zazdroszczę temu młodzieńcowi 🥰😁 w sumie szkoda że nie ma takich dmuchanych atrakcji dla dorosłych 😁 (bynajmniej ja nigdzie nie spotkałam) zjeżdżalnia i siup do wody 😁

A ja dzisiaj chodzę i marudzę mężowi że ta kolejna wizyta mogłaby być już w ten poniedziałek, a nie dopiero w następny 🤦‍♀️😔 okropne jest to czekanie 😒

Ależ zazdroszczę temu młodzieńcowi 🥰😁 w sumie szkoda że nie ma takich dmuchanych atrakcji dla dorosłych 😁 (bynajmniej ja nigdzie nie spotkałam) zjeżdżalnia i siup do wody 😁

A ja dzisiaj chodzę i marudzę mężowi że ta kolejna wizyta mogłaby być już w ten poniedziałek, a nie dopiero w następny 🤦‍♀️😔 okropne jest to czekanie 😒
Ja jeszcze muszę czekać 3 tygodnie 😂 bo mój lekarz przyjmuje raz na miesiąc pacjentki w ciąży 😊

Hej dziewczyny. Jakiś czas się nie odzywałam bo czekałam do wizyty. Jestem po i chyba muszę uzbroić się w cierpliwość. Dzisiaj 5+6 i jest pęcherzyk w macicy i ciałko żółte narazie. Mam zbadać betę i przyjść znowu za tydzień, czyli kolejne odliczanie będzie 😅
Super! Gratulacje!
A pęcherzyk jakiej wielkości? 😁

reklama
Do góry