reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
O matko, ale mi smaka na powidła narobiłaś...[emoji23]
To trzymam kciuki za to, żeby tosty zostały z Tobą na dłużej[emoji6]
Jakie powidła zrobiłaś? Ja czekam aż u nas zacznie się sezon na jeżyny... Ciągle o tych jeżynach myślę.. [emoji85]
powidła śliwkowe, ale dorzuciłam też tirxhe moreli, bo zostały chyba 4 [emoji1]
póki co wszytko ok, zjadłam jeszcze dwie garście czereśni, o tyle dobrze, że owoce ogólnie na codzień mogę jeść
Po tej tabletce jest zdecydowanie lepiej, ale jeszcze nie najlepiej [emoji2]

Ładne macie te zdjęcia USG a moje jakieś zamazane tak jak w poprzedniej ciąży. Niby powiedział że wszystko ok i że jest wtedy 6+1 ale że nie da się zmierzyć... Spotkałyście się kiedyś z tym? Skoro kompletnie nie da się zmierzyć to skąd wie że 6+1? Bo wg ostatniej miesiączki miało być tydzień więcej... Ale test pozytywny słaby miałam dopiero 3 dnia po spodziewanej miesiączce więc mam nadzieję że po prostu się przesunęło i wszystko ok.. Jutro będę próbowała wyprosić normalne USG wczesniej niż w 12 tygodniu bo osiwieje od myślenia o tym. 🙄

Załączniki

• IMG-20210611-WA0014.jpeg
    IMG-20210611-WA0014.jpeg
    858,1 KB · Wyświetleń: 73
Myślisz że w trybie pilnym powinnam udać się do endokrynologa? Bo mimo że prywatnie to przynajmniej z 2 tyg bym czekała
U mnie w pierwszej ciąży tsh skoczyło do 3,40 i musialam mieć wprowadzony lek. Przy okazji dowiedziałam się że choruje już od dłuższego czasu na niedoczynność. Poczekaj na wizytę u swojego ginekologa, on też może Ci przepisać małą dawkę hormonu tak na początek (jeśli uzna to za konieczne) 🙂 a na przyszłość gdybyś chciała iść do endokrynologa na NFZ to poproś ginekologa o zaświadczenie o ciąży, z takim kwitkiem muszą Cię przyjąć do tygodnia max. Albo do dwóch... 🤔 kurcze, nie pamiętam teraz
Dziewczyny dwa dni temu beta 3480a dziś tylko 4542,590 co myślicie?
Robiłaś w tym samym laboratorium i mniej więcej o tej samej godzinie? Beta czasami przy tych większych wartościach lubi zwalniać. A ja dzisiaj szukając różnych historii ze szczęśliwym zakończeniem czytałam kilka takich gdzie przyrostu były poniżej normy a teraz zdrowe dzidziusie są już na świecie. Jesteś umówiona na wizytę do giną? Myślę że teraz obraz USG mógłby dużo powiedzieć

Ja po wizycie i szok taki że hej 🤭 a zacznę od tego że wczoraj zaczęłam plamić dość obficie na taki beżowy kolor i od razu czarne myśli nerwy...ale jakoś się ogarnęłam i myślę sobie co ma być to będzie jakoś wytrzymie do dzisiejszej wizyty i na wizycie USG dopochwowe nic nie widać ja już serce w gardle ale gin mówi że może przez zrosty po CC słabiej widać (w tym gabinecie USG bardzo leciwe) i stwierdził sprawdzimy przez brzuch a tu kuźwa DWIE!!! Małe kuleczki😊😊 ale że słaby sprzęt to za tydzień mam przyjechać do innego gabinetu mojego gin i tam zobaczymy dokładniej co i jak. Na razie nie chce się cieszyć zabardzo bo z tymi początkami ciąży a zwłaszcza w bliźniaczych odpukac różnie bywa. A do tego luteina pod język 3razy dziennie i jakieś globulki na tą infekcje co mnie dopadła o której ostatnio pisałam.i na razie tyle u mnie za tydzień będę mieć lepszy obraz sytuacji.
Ale super bliźniaki pierwsze na forum. Gratuluję podwójnie 😊
Hej dziewczyny właśnie wróciłam z USG 6/7 tydzień 🙂 serduszko bije jak dzwon zarodek ma 6-7 mm także bardzo się cieszę ! Kolejna wizyta za 3 tygodnie😃🥰
Super że serduszko bije jak dzwon 😊

reklama
Ja po wizycie i szok taki że hej 🤭 a zacznę od tego że wczoraj zaczęłam plamić dość obficie na taki beżowy kolor i od razu czarne myśli nerwy...ale jakoś się ogarnęłam i myślę sobie co ma być to będzie jakoś wytrzymie do dzisiejszej wizyty i na wizycie USG dopochwowe nic nie widać ja już serce w gardle ale gin mówi że może przez zrosty po CC słabiej widać (w tym gabinecie USG bardzo leciwe) i stwierdził sprawdzimy przez brzuch a tu kuźwa DWIE!!! Małe kuleczki😊😊 ale że słaby sprzęt to za tydzień mam przyjechać do innego gabinetu mojego gin i tam zobaczymy dokładniej co i jak. Na razie nie chce się cieszyć zabardzo bo z tymi początkami ciąży a zwłaszcza w bliźniaczych odpukac różnie bywa. A do tego luteina pod język 3razy dziennie i jakieś globulki na tą infekcje co mnie dopadła o której ostatnio pisałam.i na razie tyle u mnie za tydzień będę mieć lepszy obraz sytuacji.
Ale super!! Mega 😊 kontrolowałas betę? Miała większe skoki?

Do góry