U
Usunięty użytkownik 203733
Gość
Mnie już w ogóle brzuch mnie boli, cycki bolą ale mniej.To dopiero 5tydz więc dziwne żeby tak nagle przestały... A druga wizyta dopiero 28.06
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mnie już w ogóle brzuch mnie boli, cycki bolą ale mniej.To dopiero 5tydz więc dziwne żeby tak nagle przestały... A druga wizyta dopiero 28.06
Byłam w różnych laboratoriach o 9 i 7:20 rano,wczoraj miałam usg i było wszystko okej pęcherzyk z ciałkiem żółtymU mnie w pierwszej ciąży tsh skoczyło do 3,40 i musialam mieć wprowadzony lek. Przy okazji dowiedziałam się że choruje już od dłuższego czasu na niedoczynność. Poczekaj na wizytę u swojego ginekologa, on też może Ci przepisać małą dawkę hormonu tak na początek (jeśli uzna to za konieczne) a na przyszłość gdybyś chciała iść do endokrynologa na NFZ to poproś ginekologa o zaświadczenie o ciąży, z takim kwitkiem muszą Cię przyjąć do tygodnia max. Albo do dwóch... kurcze, nie pamiętam teraz
Robiłaś w tym samym laboratorium i mniej więcej o tej samej godzinie? Beta czasami przy tych większych wartościach lubi zwalniać. A ja dzisiaj szukając różnych historii ze szczęśliwym zakończeniem czytałam kilka takich gdzie przyrostu były poniżej normy a teraz zdrowe dzidziusie są już na świecie. Jesteś umówiona na wizytę do giną? Myślę że teraz obraz USG mógłby dużo powiedzieć
Na ich stronie fajnie te zdjęcia wyglądały. A te 4D to już naprawdę czad. Kobieta przede mną odbierała swoje zdjęcia i tak jak rzuciłam oko to też jakieś zamazane a brzuszek miała duży. Mam nadzieję że to tylko sprzęt. Ale serduszko było czyli chyba ok...labym sie jakby mial slaby sprzet.
Mmm, ale bym jadła!
Kurczę, to popełniłaś podstawowy błąd na przyszłość będziesz już wiedzieć żeby porównywać wyniki z tego samego labu ☺ myślę że stąd może wynikać ten słaby przyrost. Czekaj spokojnie do kolejnej wizyty, choć wiem jakie to potrafi być trudne bo ja dzisiaj cały dzień świrujeByłam w różnych laboratoriach o 9 i 7:20 rano,wczoraj miałam usg i było wszystko okej pęcherzyk z ciałkiem żółtym
Rozumiem naprawdę ze sie martwisz i pisz zawsze każde swoje zmartwienie ale musisz tez postarac sie nie analizować kazdego symptomu bo to naprawdę nie wyznacznik zdrowo rozwijającej sie ciąży.Wiem że nie da się czytać tych moich paranoicznych postów ale ja naprawdę musiałabym być podpięta 24 na dobę do USG żeby być spokojna nie myślę o niczym innym dzisiaj, pierwsze od rana analizowałam wielkość tego mojego pęcherzyka czy nie jest za mały a teraz ten zanik objawów... Pewnie gdyby któraś z Was to napisała to sama bym uspokajała że to nie jest wyznacznik i pewnie wrażliwość piersi i sutków wróci ze zdwojoną siła ale samej siebie nie umiem podnosić na duchu
Przyrost ładny z tsh nie ma tragedii ale w ciąży chyba najlepiej jak jest w okolicach 1. Może umów się do endokrynologa bo tarczyca też potrafi nieźle namieszać
No to najważniejsze ze serduszko było. Od sprzetu sama wiem ze naprawdę duzo zależyNa ich stronie fajnie te zdjęcia wyglądały. A te 4D to już naprawdę czad. Kobieta przede mną odbierała swoje zdjęcia i tak jak rzuciłam oko to też jakieś zamazane a brzuszek miała duży. Mam nadzieję że to tylko sprzęt. Ale serduszko było czyli chyba ok...
Mnie jakiś czas nie bolal a od wczoraj wieczor delikatnie znow. Dzis caly dzien. Mniej badz lzej. A cycki. Normalne. Pozostaje czekac wierzac ze bedzie ok. I zamówię sobie ten dooplerMnie już w ogóle brzuch mnie boli, cycki bolą ale mniej.
DziękiMmm, ale bym jadła!
Kurczę, to popełniłaś podstawowy błąd na przyszłość będziesz już wiedzieć żeby porównywać wyniki z tego samego labu ☺ myślę że stąd może wynikać ten słaby przyrost. Czekaj spokojnie do kolejnej wizyty, choć wiem jakie to potrafi być trudne bo ja dzisiaj cały dzień świruje
Również trzymam kciuki za kolejne badanie!Dzięki