reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Co mówicie jak przy gościach padnie pytanie dlaczego nie pijecie alkoholu? Mi się szykuje wyjście z pracy (cały rok nie było nic i akurat teraz jak nie mogę pić znalazł się budżet 😂) a takie wyjścia są zazwyczaj alkoholowe i się zastanawiam jak to obejść 🤔🙈

reklama
Co mówicie jak przy gościach padnie pytanie dlaczego nie pijecie alkoholu? Mi się szykuje wyjście z pracy (cały rok nie było nic i akurat teraz jak nie mogę pić znalazł się budżet 😂) a takie wyjścia są zazwyczaj alkoholowe i się zastanawiam jak to obejść 🤔🙈

Ja nigdy nie przepadałam za alkoholem więc znajomi są przyzwyczajeni że nie pije. Może powiedz że postanowiłaś że w czerwcu nie wypijesz nic co ma alkohol 😊

Ja sciemniałam ze biorę lekarstwa przy których nie mogę pic alkoholu 🤣

Ja nie mam problemu bo jeszcze chwilowo karmię więc od prawie roku mam tą samą wersję wymówki [emoji16]
Co do mdłości to co prawda ja nie miałam poprzednio ale sposób mojej mamy nie wstawać rano dopóki mąż nie przyniesie szklanki ciepłego mleka lub herbaty, jak wypila to jeszcze 5min lezakowania i wstawala bez porannych rewolucji.
No i imbir w dużych ilościach tylko plasterki są słabe najlepiej wyciskaczem do czosnku sobie wcisnąć do herbaty czy wody.

Znowu mam pytanie z innej beczki 🙈 wszystkie macie podwyższoną temperaturę? Ja mam ciągle 36,6 a podobno w ciąży powinna być podwyższona i oscylowac ok 37 stopni 🙄
Chodzi ci o temp ciala czy w pochwie po przebudzeniu?. Temp ciala mam normalna a w pochwie mierzylam 10dpo i bylo 36.70 a 12dpo 36.87. Mierze femometer ale dalej juz mierzyc nie zamierzam bo po co sie cyferkami stresować.

Wiem ze chcesz sie upewnić ze jest dobrze ale ze wszystkim na dwoje babka wróżyła ( bóle sluzy itd) także jeśli juz to najwyżej jaki jest przyrost bety zanim cokolwiek bedzie widać na usg.

Dziewczyny znacie może jakiś sposób na mdłości od trzech dni wstaje rano i nic nie mogę przełknąć strasznie mnie mdli gonie do łazienki i tak samo mam wieczór 😏może mi doradzicie jak sobie radzicie 🤔
Ja z rana zanim ruszulam dupsko z łóżka to zjadalam pare migdałów ktore wozilam tez w aucie 😄mi pomagaly. Czy ciastko imbirowe. Pare gryzow przed śniadaniem wlasnie. Coli itp to raczej unikałam ale słyszałam ze tez pomagalo.
Łączę się w bólu 😂 u nas będzie grill więc teraz mięso zamarynowalam jutro zrobię sałatkę i jakieś szybkie ciasto. Pewnie córka obudzi mnie o 6 więc do 13 powinnam wszystko zrobić 😊
Moj maz tez po marynował miesko, zrobił kotleciki do burgerow.. Jutro nie tyle goście co robimy wypad na plażę.. Bedzie plażowe grillowanie 😍😄
Mniam mniam

Jeszcze musze sałatke ogarnąć. I mialam pazurki sobie dzis zrobić to gosci mialam a teraz zasypiam.... Rodzinka ma plany na seans filmowy 😄😵😄

Chodzi ci o temp ciala czy w pochwie po przebudzeniu?. Temp ciala mam normalna a w pochwie mierzylam 10dpo i bylo 36.70 a 12dpo 36.87. Mierze femometer ale dalej juz mierzyc nie zamierzam bo po co sie cyferkami stresować.

Wiem ze chcesz sie upewnić ze jest dobrze ale ze wszystkim na dwoje babka wróżyła ( bóle sluzy itd) także jeśli juz to najwyżej jaki jest przyrost bety zanim cokolwiek bedzie widać na usg.

Ja z rana zanim ruszulam dupsko z łóżka to zjadalam pare migdałów ktore wozilam tez w aucie 😄mi pomagaly. Czy ciastko imbirowe. Pare gryzow przed śniadaniem wlasnie. Coli itp to raczej unikałam ale słyszałam ze tez pomagalo.

Moj maz tez po marynował miesko, zrobił kotleciki do burgerow.. Jutro nie tyle goście co robimy wypad na plażę.. Bedzie plażowe grillowanie 😍😄
Mniam mniam

Jeszcze musze sałatke ogarnąć. I mialam pazurki sobie dzis zrobić to gosci mialam a teraz zasypiam.... Rodzinka ma plany na seans filmowy 😄😵😄
O taki mąż to skarb 😊 to szykuje się wam super dzień. Ja odliczam dni do wyjazdu nad morze marzy mi się dzień kiedy mąż zajmuje się córka a ja mogę się wyspać 😂 na tą chwilę największym moim marzeniem jest sen 😋

reklama
Ja tez malo pije a jesli juz to piwo.. nalac moga.. Wtedy maczam usta udajac ze piję bonu mni antybiotyk nie przejdzie. Nie Choruje anjuz tym bardziej az tak🤣.. Każdy już mnie zna ze dosc długo potrafie pic jedno piwo wiec juz nie zwracaja uwagi😄
Mąż nie raz dopijal😂

Ja dziś mialam taką sytuacje w pracy ze kolezanka poprosila mnie o pomoc.. O przytaszczenie czegoś naprawdę ciężkiego po schodach na górę 🤣 i mówię.. Wybacz.. Jestem silna ale tego nie dam rady a ta sie uparla.. Mowie nie mogę po raz kolejny .. A ona sie smieje.. Co w ciazy jesteś 😄 i poszła lawina.. Wiem ze większość w pracy warto zachowac dla siebie ale jej ufam i napewno nic nie powie do czasu az powiem ja.

Do góry