reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Cieszcie się tym snem bo w 3trym będziecie narzekać że budzicie się o 3 nad ranem rześkie i wyspane [emoji16]

Ja 3 trym spałam do 11 😂 ale miałam problem z zaśnięciem bo brzuch przeszkadzał i nie mogłam znaleźć sobie miejsca dla siebie chociaż miałam poduszkę ciążowa to i tak ciezko było zasnąć 😂

Dziewczyny czy będziecie kupować detektor tętna? W poprzedniej ciąży w 10 TC już mogłam znaleźć puls dzidzi. Ale sama nie wiem czy kupić bo dużo stresu było jak nie mogłam znaleźć 🤔

reklama
No właśnie ostatnio mąż tak sprawdził. Ja byłam przekonana że wyniki będą po 16 tak jak ostatnim razem, a wskoczyly już przed 15. W pracy zerknęłam kątem oka na telefon a tam wiadomość od męża z wynikiem i serduszkami 😁 jutro też on będzie sprawdzał 🙈

A beta po 72h powinna wzrosnąć o 114% przynajmniej, taką informacje znalazłam w internecie. Na pewno lepiej sprawdzić po 72h niż po tym 5 dniach czekając do poniedziałku 🙄 nie wiem czemu lekarz kazał tak dziwnie to sprawdzić

Zaczęły mnie boleć cycki! 😁🙈 mała rzecz a cieszy 🙆 przynajmniej to będzie mi przypominać że jestem w ciąży 😁
Oj znam ten stres, mąż mi pomogl😉
Z drugiej strony trzeba przyjąć zasadę co ma byc to bedzie, nie namy wpływu ba wszystko.
Będzie 👍

Dzień dobry 😊

Nie, ja nie będę kupować, dwie ciąże obyłam się bez to i w tej nie czuje jakiejś usilnej potrzeby. Wiadomo, ze stres jest zawsze, ale tak jak piszesz bardziej bym wie chyba denerwowała tym, ze znaleźć nie mogę 😉

Ja 3 trym spałam do 11 😂 ale miałam problem z zaśnięciem bo brzuch przeszkadzał i nie mogłam znaleźć sobie miejsca dla siebie chociaż miałam poduszkę ciążowa to i tak ciezko było zasnąć 😂

Dziewczyny czy będziecie kupować detektor tętna? W poprzedniej ciąży w 10 TC już mogłam znaleźć puls dzidzi. Ale sama nie wiem czy kupić bo dużo stresu było jak nie mogłam znaleźć 🤔

W ogóle wczoraj padłam ledwo przyłożyłam głowę do poduszki 🙈

I mózg już mam ciążowy, serio 🙈 Wczoraj poszłam na zakupy do Lidla zapomniałam wziąć torby i przypomniało mi się jak już zapłaciłam i nie mogłam się zabrać 🙈 a później wychodząc nie pamiętałam gdzie zaparkowałam 🙊😅 serio takie rzeczy tylko w ciąży mi się zdarzają 😅

Oj ja ze spaniem mam straszne problemy :( jestem zmęczona jak diabli ale zasnąć w głęboki sen nie mogę. Lekarz powiedział że to efekt uboczny progesteronu który przyjmuje. No i wszystko mnie drażni. Chrapanie partnera, wczoraj mój syn zjadł czipsy cebulowe a ja czułam ich smród z daleka jak tylko otwierał buzię🙈, do tego drobne odgłosy i tym podobne rzeczy poprostu wyprowadzają mnie z równowagi. No i mam straszliwe wąchania nastrojów. Wczoraj np.umyłam całą kuchnię na błysk. Poczym chciałam odłożyć mleczko do szorowania na półkę i nie wiem jak ale spadło mi na ziemię i rozbryzło się na wszystko dokoła 😭 usiadłam na ziemi i się popłakałam.

Dzień dobry 😊

Nie, ja nie będę kupować, dwie ciąże obyłam się bez to i w tej nie czuje jakiejś usilnej potrzeby. Wiadomo, ze stres jest zawsze, ale tak jak piszesz bardziej bym wie chyba denerwowała tym, ze znaleźć nie mogę 😉

I mózg już mam ciążowy, serio 🙈 Wczoraj poszłam na zakupy do Lidla zapomniałam wziąć torby i przypomniało mi się jak już zapłaciłam i nie mogłam się zabrać 🙈 a później wychodząc nie pamiętałam gdzie zaparkowałam 🙊😅 serio takie rzeczy tylko w ciąży mi się zdarzają 😅

Mój mózg też już średnio funkcjonuje ale ja tego jeszcze nie widzę tylko mąż mi mówi że za chwilę to zapomnę że mam oddychać 😂

Wachan nastroju nie mam ale seriale potrafią doprowadzić mnie do lez

Dzień dobry 😊

Ja wczoraj poszłam na drzemkę od 17 i obudziłam się 19:20. Oczywscie przerażenie że pół nocy nie będę mogła zasnąć a też przylozylam głowę do poduszki i nawet nie wiem kiedy mi się film urwał 😁 chociaż w poprzedniej ciąży byłam chyba dużo bardziej senna. Ale miałam też tarczyce rozwaloną to może przez to 🤔 no i takie zaćmienia mózgowe też mam. W ogóle totalny brak koordynacji. Wszystko leci z rąk, brudze się jak dziecko, kawa mi jakoś bokiem zawsze ucieka 🙈😅

Byłam w laboratorium, wyniki mają być do 18 😱 boję się... Ale staram się myśleć pozytywnie. Zrobiłam jeszcze progesteron, glukozę i hemoglobinę glikowaną bo mam spore ryzyko cukrzycy ciążowej. Tak swoją drogą to jak biorę duphaston to on wyjdzie w badaniu krwi? Czy to tylko pokaże jaki mam wynik proga tak sama z siebie, naturalnie, bez tabletek? 🤔🤔

Zastanowie się 😄
Oj ja ze spaniem mam straszne problemy :( jestem zmęczona jak diabli ale zasnąć w głęboki sen nie mogę. Lekarz powiedział że to efekt uboczny progesteronu który przyjmuje. No i wszystko mnie drażni. Chrapanie partnera, wczoraj mój syn zjadł czipsy cebulowe a ja czułam ich smród z daleka jak tylko otwierał buzię🙈, do tego drobne odgłosy i tym podobne rzeczy poprostu wyprowadzają mnie z równowagi. No i mam straszliwe wąchania nastrojów. Wczoraj np.umyłam całą kuchnię na błysk. Poczym chciałam odłożyć mleczko do szorowania na półkę i nie wiem jak ale spadło mi na ziemię i rozbryzło się na wszystko dokoła 😭 usiadłam na ziemi i się popłakałam.
Nie jesteś sama. U koleżanki wczoraj rozlałam pełny kubek kawy i zalałam wszystko co było na stole 🤭🙈😬.. Ledwo zrobiłam łyka..😄

Dziewczyny a pijecie kawę? Ja dopiero przy drugim dziecku bardzo się z nią zaprzyjaźniłam, teraz staram się trochę ograniczać, ale nie wiem czy szkodzi czy nie? 🧐

Dziewczyny a pijecie kawę? Ja dopiero przy drugim dziecku bardzo się z nią zaprzyjaźniłam, teraz staram się trochę ograniczać, ale nie wiem czy szkodzi czy nie? 🧐
Ja piłam dwie mocne fusiaste kawy dziennie. Teraz ograniczyłam do jednej takiej słabszej, pije takie siki Weroniki 😁 ktoś kiedyś mi mówił że taki szok dla organizmu wynikający z odstawienia kofeiny jest dużo gorszy 🤔 nawet są zalecenia że do ilus tam mg kofeiny można wypić w ciąży

reklama
Hej dzis dzień o niebo lepszy. Macie tak ze jeden dzien bleee a drugi nice?
Dzis goście to chociaz mam sily.
Ciążowe myślenie tez mam🙈
Kawe uwielbiam ale jakoś mnie poki co nie ciagnie😐

Do góry