reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Cieszcie się tym snem bo w 3trym będziecie narzekać że budzicie się o 3 nad ranem rześkie i wyspane [emoji16]

Ja 3 trym spałam do 11 😂 ale miałam problem z zaśnięciem bo brzuch przeszkadzał i nie mogłam znaleźć sobie miejsca dla siebie chociaż miałam poduszkę ciążowa to i tak ciezko było zasnąć 😂

Dziewczyny czy będziecie kupować detektor tętna? W poprzedniej ciąży w 10 TC już mogłam znaleźć puls dzidzi. Ale sama nie wiem czy kupić bo dużo stresu było jak nie mogłam znaleźć 🤔

reklama
No właśnie ostatnio mąż tak sprawdził. Ja byłam przekonana że wyniki będą po 16 tak jak ostatnim razem, a wskoczyly już przed 15. W pracy zerknęłam kątem oka na telefon a tam wiadomość od męża z wynikiem i serduszkami 😁 jutro też on będzie sprawdzał 🙈

A beta po 72h powinna wzrosnąć o 114% przynajmniej, taką informacje znalazłam w internecie. Na pewno lepiej sprawdzić po 72h niż po tym 5 dniach czekając do poniedziałku 🙄 nie wiem czemu lekarz kazał tak dziwnie to sprawdzić

Zaczęły mnie boleć cycki! 😁🙈 mała rzecz a cieszy 🙆 przynajmniej to będzie mi przypominać że jestem w ciąży 😁
Oj znam ten stres, mąż mi pomogl😉
Z drugiej strony trzeba przyjąć zasadę co ma byc to bedzie, nie namy wpływu ba wszystko.
Będzie 👍

Dzień dobry 😊

Nie, ja nie będę kupować, dwie ciąże obyłam się bez to i w tej nie czuje jakiejś usilnej potrzeby. Wiadomo, ze stres jest zawsze, ale tak jak piszesz bardziej bym wie chyba denerwowała tym, ze znaleźć nie mogę 😉

Ja 3 trym spałam do 11 😂 ale miałam problem z zaśnięciem bo brzuch przeszkadzał i nie mogłam znaleźć sobie miejsca dla siebie chociaż miałam poduszkę ciążowa to i tak ciezko było zasnąć 😂

Dziewczyny czy będziecie kupować detektor tętna? W poprzedniej ciąży w 10 TC już mogłam znaleźć puls dzidzi. Ale sama nie wiem czy kupić bo dużo stresu było jak nie mogłam znaleźć 🤔

W ogóle wczoraj padłam ledwo przyłożyłam głowę do poduszki 🙈

I mózg już mam ciążowy, serio 🙈 Wczoraj poszłam na zakupy do Lidla zapomniałam wziąć torby i przypomniało mi się jak już zapłaciłam i nie mogłam się zabrać 🙈 a później wychodząc nie pamiętałam gdzie zaparkowałam 🙊😅 serio takie rzeczy tylko w ciąży mi się zdarzają 😅

Oj ja ze spaniem mam straszne problemy :( jestem zmęczona jak diabli ale zasnąć w głęboki sen nie mogę. Lekarz powiedział że to efekt uboczny progesteronu który przyjmuje. No i wszystko mnie drażni. Chrapanie partnera, wczoraj mój syn zjadł czipsy cebulowe a ja czułam ich smród z daleka jak tylko otwierał buzię🙈, do tego drobne odgłosy i tym podobne rzeczy poprostu wyprowadzają mnie z równowagi. No i mam straszliwe wąchania nastrojów. Wczoraj np.umyłam całą kuchnię na błysk. Poczym chciałam odłożyć mleczko do szorowania na półkę i nie wiem jak ale spadło mi na ziemię i rozbryzło się na wszystko dokoła 😭 usiadłam na ziemi i się popłakałam.

Dzień dobry 😊

Nie, ja nie będę kupować, dwie ciąże obyłam się bez to i w tej nie czuje jakiejś usilnej potrzeby. Wiadomo, ze stres jest zawsze, ale tak jak piszesz bardziej bym wie chyba denerwowała tym, ze znaleźć nie mogę 😉

I mózg już mam ciążowy, serio 🙈 Wczoraj poszłam na zakupy do Lidla zapomniałam wziąć torby i przypomniało mi się jak już zapłaciłam i nie mogłam się zabrać 🙈 a później wychodząc nie pamiętałam gdzie zaparkowałam 🙊😅 serio takie rzeczy tylko w ciąży mi się zdarzają 😅

Mój mózg też już średnio funkcjonuje ale ja tego jeszcze nie widzę tylko mąż mi mówi że za chwilę to zapomnę że mam oddychać 😂

Wachan nastroju nie mam ale seriale potrafią doprowadzić mnie do lez

Dzień dobry 😊

Ja wczoraj poszłam na drzemkę od 17 i obudziłam się 19:20. Oczywscie przerażenie że pół nocy nie będę mogła zasnąć a też przylozylam głowę do poduszki i nawet nie wiem kiedy mi się film urwał 😁 chociaż w poprzedniej ciąży byłam chyba dużo bardziej senna. Ale miałam też tarczyce rozwaloną to może przez to 🤔 no i takie zaćmienia mózgowe też mam. W ogóle totalny brak koordynacji. Wszystko leci z rąk, brudze się jak dziecko, kawa mi jakoś bokiem zawsze ucieka 🙈😅

Byłam w laboratorium, wyniki mają być do 18 😱 boję się... Ale staram się myśleć pozytywnie. Zrobiłam jeszcze progesteron, glukozę i hemoglobinę glikowaną bo mam spore ryzyko cukrzycy ciążowej. Tak swoją drogą to jak biorę duphaston to on wyjdzie w badaniu krwi? Czy to tylko pokaże jaki mam wynik proga tak sama z siebie, naturalnie, bez tabletek? 🤔🤔

Zastanowie się 😄
Oj ja ze spaniem mam straszne problemy :( jestem zmęczona jak diabli ale zasnąć w głęboki sen nie mogę. Lekarz powiedział że to efekt uboczny progesteronu który przyjmuje. No i wszystko mnie drażni. Chrapanie partnera, wczoraj mój syn zjadł czipsy cebulowe a ja czułam ich smród z daleka jak tylko otwierał buzię🙈, do tego drobne odgłosy i tym podobne rzeczy poprostu wyprowadzają mnie z równowagi. No i mam straszliwe wąchania nastrojów. Wczoraj np.umyłam całą kuchnię na błysk. Poczym chciałam odłożyć mleczko do szorowania na półkę i nie wiem jak ale spadło mi na ziemię i rozbryzło się na wszystko dokoła 😭 usiadłam na ziemi i się popłakałam.
Nie jesteś sama. U koleżanki wczoraj rozlałam pełny kubek kawy i zalałam wszystko co było na stole 🤭🙈😬.. Ledwo zrobiłam łyka..😄

Dziewczyny a pijecie kawę? Ja dopiero przy drugim dziecku bardzo się z nią zaprzyjaźniłam, teraz staram się trochę ograniczać, ale nie wiem czy szkodzi czy nie? 🧐

Dziewczyny a pijecie kawę? Ja dopiero przy drugim dziecku bardzo się z nią zaprzyjaźniłam, teraz staram się trochę ograniczać, ale nie wiem czy szkodzi czy nie? 🧐
Ja piłam dwie mocne fusiaste kawy dziennie. Teraz ograniczyłam do jednej takiej słabszej, pije takie siki Weroniki 😁 ktoś kiedyś mi mówił że taki szok dla organizmu wynikający z odstawienia kofeiny jest dużo gorszy 🤔 nawet są zalecenia że do ilus tam mg kofeiny można wypić w ciąży

reklama
Hej dzis dzień o niebo lepszy. Macie tak ze jeden dzien bleee a drugi nice?
Dzis goście to chociaz mam sily.
Ciążowe myślenie tez mam🙈
Kawe uwielbiam ale jakoś mnie poki co nie ciagnie😐

Do góry