reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
Myślicie że mam wcześniej do gin dzwonić że mnie to podbrzusze boli? Czy czekać do wizyty? Leżę, nic takiego nie robię a ten taki tępy ból jest cały czas. Nie aż taki ze się zwijam z bólu czy coś ale czuję.
Miałam tak przez 2 ostatnie dni . Może nie cały czas ale bolało 🙃. Będą lepsze i gorsze dni kochana . Dziś już lepiej ale znowu mdli i tak wkółko 🤣
Nasz brzuch to teraz konkretna budowla 💪 musimy to przetrwać ✊🏻✊🏻✊🏻

Jeszcze nie wyznaczyli, sama obliczyłam, że początek lutego ;) jakbym pamiętała kiedy ostatnia @ była to bym na kalkulatorze ciąży sprawdziła :D kiedy masz następną wizytę?
30 czerwca mam 😉. Potem 19 lipca i- umawiam się zawsze wcześniej do swojej gin bo jest naprawdę cudowna i bardzo rozchwytywana noi pracuje tez w szpitalu gdzie chciałabym urodzić . Niby mówi ze zawsze czas znajdzie dla swoich pacjentek ale z reguły jest to poznym wieczorem 😉.Jutro będę właśnie dzwonić umówić się na prenatalne , moja lekarka dała mi skierowanie do takiego centrum gdzie robią usg 1 trymestru z jakimś programem i jest ono bezpłatne . Ale zobaczę jutro co mi powiedzą 🙏🏻🙏🏻

Jaki magnez bierzecie w ciąży? Raz dziennie? Można brać zapobiegawczo czy lepiej po konsultacji z gin?

Nie wiem już sama, ale mam taki palący ból w dole brzucha jakby rozciągający, uporczywy. Martwi mnie to. Boję się że mam niski właśnie progesteron i to dlatego, a mogę dopiero we wt zrobić badanie krwile

Leż i odpoczywaj ja na początku ostatniej ciąży też to miałam. Byłam w szpitalu nawet a potem hulalam na całego. Przeprowadzałam się sprzątanie dźwiganie. Trzeba się trochę zatrzymać na początku czasem. Mój lekarz akurat z tych że jednak ciąża to wyjątkowy stan i kobiecie się wszystko należy a najbardziej wypoczynek. Jeszcze się z nim nie kontaktowałam bo dopiero u mnie trzeci tydzień także do 6 tygodnia chce poczekać albo przynajmniej 5 +kilka. W szpitalu kazali leżeć magnez nospa i duphaston. To tyle.
Czyli magnez na własną rękę też mogę brać?
Spokojnie bez obaw.

reklama
W szpitalu zwykły aspargin dawali. Ja biorę Swansona trzy formy w jednym. Ogólnie niby chelatowane wersje lepsze chociaż już różne opinie słyszałam że cytrynian, mleczan magnezu różne. Ten Swansona "triple magnesium" ma wszystkie trzy, ale za to nie ma Wit b6 która biorę osobno tzn jako Wit B complex 😁

Do góry