reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

matko, złapała mnie taka ochota na bułkę z pasztetem (czego nie jadłam chyba od 5 lat), że nie wiem jak wytrzymam bez tego [emoji1787]

najgorsze, że tutaj w sklepach nigdy nie widziałam...
chyba będę zmuszona sama sobie zrobić, ale chcę już teraz natychmiast

wczoraj tez złapała mnie ochota na jedno konkretne dnie i nic innego nie mogło jej zaspokoić, zamawialiśmy wieczorem [emoji28]
No niestety nie da się oszukać organizmu inna rzeczna. Chyba też mi narobiłaś ochotę na bulke z pasztetem i pomidorem 🤔

reklama
Ja dziś cały dzień leżę... Brzuch póki co przestał boleć. Wkręcam sobie strasznie, że znowu się nie uda. Eh.. Czemu tak długo trzeba czekać na wizyty u gin 🤪

No niestety nie da się oszukać organizmu inna rzeczna. Chyba też mi narobiłaś ochotę na bulke z pasztetem i pomidorem [emoji848]
ohh to taki smak dzieciństwa, zawsze nad jeziorem się tak jadło 🥲 kurcze ale jak sama zrobię, to to nie będzie to samo [emoji28] poleciałabym do polski, ale jeszcze chwilę muszę się wstrzymać uf
a tobie życzę smacznego

ohh to taki smak dzieciństwa, zawsze nad jeziorem się tak jadło 🥲 kurcze ale jak sama zrobię, to to nie będzie to samo [emoji28] poleciałabym do polski, ale jeszcze chwilę muszę się wstrzymać uf
a tobie życzę smacznego
To zrobimy Ci paczkę z polskim jedzeniem i wyślemy 😂 podobno kobiecie w ciąży nie można niczego odmawiać 😊

Mi ginekolog powiedział że temperatura wody nie większą niż 38 stopni cieplejsza woda może skutkować krwawieniem, czy skorczami macicy. Więc wolę nie ryzykować i myje się w letniej wodzie
Ja korzystam ze swojej jakuzzi ktots ma 32stopnie a w wannir e ciążach to zdarzyło sie ze wzielam ieplejsza kapiel ale lepiej chlodniejsza;)

Z czasem przez rosnacy brzuch tez nie wiedzialam gdzie wygodniej... czy pod prysznicem czy w wannie 😆

Ale mnie dzis jakis Dziwny ostry powracający bol w brzuchu przeorał😵🤯 teraz zaczynam czuć sie lepiej ale bol promieniowal spod zeber do pasa jakby. Na boki.. Wiekszy przy zmianie pozycji.. I lewa reka mi mrowila kilka razy🙄
Mam nadzieje ze juz nie wroci ale co t9 bylo.. Pamietam ze mjalam juz podobny bol Przed ciaza tylko nie trwal tak dlugo eh

Co do magnezu. W poprzedniej ciazy Brałam aspargin 2 razy dziennie a czasem i więcej ale tabsy od jakiegos 17tyg. A tak Czasem kostka czekolady lindt 85%.
czasem moczenie nóg z dodatkiem soli magnezowej. A teraz dokupiłam i Olejek do spryskiwania na ciałko. Może i skurcze wciąż występowały w dużych ilościach do końca ciąży to skurczy łydek nie miałam w ogóle jak W poprzednich ciążach 😄 ale za to nospy z 5 tabletek przez cala ciążę. Tutaj nie przepisują tego gdzie mieszkam

Ale Jak ze wszystkim. Warto sie skonsultowac z lekarzem

Ja korzystam ze swojej jakuzzi ktots ma 32stopnie a w wannir e ciążach to zdarzyło sie ze wzielam ieplejsza kapiel ale lepiej chlodniejsza;)

Z czasem przez rosnacy brzuch tez nie wiedzialam gdzie wygodniej... czy pod prysznicem czy w wannie 😆

Ale mnie dzis jakis Dziwny ostry powracający bol w brzuchu przeorał😵🤯 teraz zaczynam czuć sie lepiej ale bol promieniowal spod zeber do pasa jakby. Na boki.. Wiekszy przy zmianie pozycji.. I lewa reka mi mrowila kilka razy🙄
Mam nadzieje ze juz nie wroci ale co t9 bylo.. Pamietam ze mjalam juz podobny bol Przed ciaza tylko nie trwal tak dlugo eh

Co do magnezu. W poprzedniej ciazy Brałam aspargin 2 razy dziennie a czasem i więcej ale tabsy od jakiegos 17tyg. A tak Czasem kostka czekolady lindt 85%.
czasem moczenie nóg z dodatkiem soli magnezowej. A teraz dokupiłam i Olejek do spryskiwania na ciałko. Może i skurcze wciąż występowały w dużych ilościach do końca ciąży to skurczy łydek nie miałam w ogóle jak W poprzednich ciążach 😄 ale za to nospy z 5 tabletek przez cala ciążę. Tutaj nie przepisują tego gdzie mieszkam

No właśnie mnie też te boki tylko ja sobie tłumaczę tym moim naczyniakiem na wątrobie. Wyczytałam gdy wpisałam w wujka Google że takie bóle z boku w 1 trymestrze występują właśnie.

Dobry pomysł z tym moczeniem nóg w soli magnezowej. Dzięki

reklama
Bol kości ogonowej 😞 nawet jak leżę. Brzuszek ok a ten bol mnie niepokoi bo kiedys sie na czytalam🙈 w pierwszej ciąży tez mialam i nic zlego nie bylo a teraz sie martwię 😔

Do góry