reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
Słuchajcie, lekarz w szpitalu kazał odstawić mi duphaston, powiedział, że on może również wzmagać mdłości, jeśli te już występują. No to odstawiłam. Dodam że to 11 tydzień. I faktycznie mdłości mam mniejsze, jestem inna, jakby lepsza heh. Nadal nie mogę za bardzo jssx, ale już nie mam całodobowych mdłości. Nie wiem czy to akurat za sprawą odstawienia duphastonu czy kroplówek i czopkow, ale kurcze teraz mam taką rozkmine czy nic się nie stanie że tak z dnia na dzień przestałam brać ten duphaston? 🤔 A brałam go z powodu niższego progesteronu od 5 tygodnia.
Ja myślę, że najlepsza decyzja to skonsultować to że swoim prowadzącym ginem kochana, bo on najlepiej wie jak wyglądają Twoje badania i wskazania do brania Duphastonu.

Ja myślę, że najlepsza decyzja to skonsultować to że swoim prowadzącym ginem kochana, bo on najlepiej wie jak wyglądają Twoje badania i wskazania do brania Duphastonu.
Wizytę mam 4 sierpnia. Jak będę robić badania zrobię też progesteron. To w sumie dlatego go brałam. Mam nadzieję że będzie ok.

Wizytę mam 4 sierpnia. Jak będę robić badania zrobię też progesteron. To w sumie dlatego go brałam. Mam nadzieję że będzie ok.
No, najlepiej kochana w ten sposób, że właśnie zbadaj sobie progesteron. Myślę, że gin prowadzący i tak za 2-3 tygodnie zaleciłby odstawienie bo w 99% raczej w drugim tryenstrze nie ma potrzeby jzu brać progesteronu bo wytworzona jest już kosmowka, z której powstanie łożysko.

Dziewczyny, czy do badań prenatalnych lekarz zbiera jakiś wywiad? O co pytają przed badaniem?
Same podstawowe pytania- data ostatniej miesiączki, która ciąża, pytała kto prowadzi ciążę (prenatalne robiłam gdzie indziej). Nie pamietam już w sumie dokładnie 🙂 o raka piersi w rodzinie też pytała, to pamietam.

Same podstawowe pytania- data ostatniej miesiączki, która ciąża, pytała kto prowadzi ciążę (prenatalne robiłam gdzie indziej). Nie pamietam już w sumie dokładnie 🙂 o raka piersi w rodzinie też pytała, to pamietam.
Oki, dziękuję :) właśnie zastanawiam się czy nie powinnam przed wizytą zrobić rodzinnego wywiadu jeśli chodzi o choroby w rodzinie

Właśnie nie zapuszczam a ciagle od daiwen dawna obcinam na tą długość 😆
Bardzo mi sie podoba bo np najsyarszy syn mial sztywne wlosy i najlepiej wygladal w jeżyku😆
A Najmlodszy jak corcia.. Krecone choć juz nie tak i miękkie.

Grzybkow jeszcae se zdążysz nazbierac:)
A ze kroliki sie zabija to juz corcia to przetrawila..szkoda ale cóż. Życie
To może teraz córka będzie 😊
Dziewczyny, czy do badań prenatalnych lekarz zbiera jakiś wywiad? O co pytają przed badaniem?
Mnie pytali o ostatnia datę miesiączki czy paliłam piłam do pół roku przed ciążą. Która ciąża takie podstawowe pytania. I czy mamy jakieś choroby w rodzinie 😊

Gratuluję wszystkich dzisiejszych wizyt 😊

Ostatnia edycja:
Słuchajcie, lekarz w szpitalu kazał odstawić mi duphaston, powiedział, że on może również wzmagać mdłości, jeśli te już występują. No to odstawiłam. Dodam że to 11 tydzień. I faktycznie mdłości mam mniejsze, jestem inna, jakby lepsza heh. Nadal nie mogę za bardzo jssx, ale już nie mam całodobowych mdłości. Nie wiem czy to akurat za sprawą odstawienia duphastonu czy kroplówek i czopkow, ale kurcze teraz mam taką rozkmine czy nic się nie stanie że tak z dnia na dzień przestałam brać ten duphaston? 🤔 A brałam go z powodu niższego progesteronu od 5 tygodnia.
Ja brałam duphaston i miałam straszne bóle zaladka aż mnie piekło w przełyku nie mogła jeść spać nawet problemy z wydalaniem doszły i napisałam sama do lekarza że muszę go odstawić i do tego po każdej dawce jak wzięłam mdłości i bóle się nasilały a jak odstawiłam po tygodniu picia oleju lnianego i brania probiotykow mi przeszło teraz od czasu do czasu delikatne mdłości i nic więcej. Natomiast moja koleżanka cała ciążę brała duphaston i nic jej nie było każdy ma inny organizm u mnie była tragedia 🙄teraz tylko luteinę biorę ale niedługo też ma mi odstawić 😉

reklama
Do góry