reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Witajcie 😁 ja mam zamiar pracować jak najdłużej, o ile zdrowie pozwoli. Nie wysiedzę chyba w domu bezczynnie :D
Dziś złapałam wizytę w luxmedzie u ginekologa, ale trafiłam na jakąś średnio przyjemna babkę, więc w zasadzie oprócz tego, że mam poczekać że szczepieniem na Covid, brać pregna start i pójść na usg ok 20 czerwca, bo taka ciąża to jeszcze nie ciąża. Poza tym jak ja zapytałam o TSH to powiedziała, że od leczenia tarczycy jest endokrynolog, a i że mam seksu nie uprawiać :D Hit.

A wytłumaczyła czemu seksu nie uprawiać? 😂 Na covid dopiero od 2 trymestru można się szczepić ale chyba i tak będziesz musiała zabrać zaświadczenie od ginekologa że możesz przyjść szczepionkę. Wiem że koleżanka nie miała tego zaświadczenia i jej nie zaszczepili.

reklama
Tak mnie zagięło, że nawet już nie pamietam. Na pewno mówiła o tym, że jak już to boku to żeby bez finiszu w środku. Pewnie gdybym nie miała maseczki to mój opad szczęki byłby zajebisty :D

Tak mnie zagięło, że nawet już nie pamietam. Na pewno mówiła o tym, że jak już to boku to żeby bez finiszu w środku. Pewnie gdybym nie miała maseczki to mój opad szczęki byłby zajebisty :D
Co ona tak wyjechała jak. Filip. Z. Konopii że masz seksu nie uprawiać 😂
Co ty jej powiedziałaś? 😄
Jakas niepoważna i nie wracaj tam Wiecej haha

Ja wlasnie mialam pierwsza Dawke pod koniec kwietnia a druga powinnam miec 4.lipca:/

byłam na wizycie i jestem dość zmartwiona... według OM dzis 6w1d a tam pusto [emoji3064] mam przyjść za dwa tygodnie zobaczyć, czy zarodek się rozwinął ehh martwię się
Może poprostu później była owulacja . Ja co prawda byłam na 1 usg 5+1 . Pęcherzyk miał ponad 6mm a żaróweczki troszkę ponad 1 mm . Jaki wymiar pęcherzyka Ci podała ? Nic się nie martw to jeszcze niczego nie przekreśla.

Może poprostu później była owulacja . Ja co prawda byłam na 1 usg 5+1 . Pęcherzyk miał ponad 6mm a żaróweczki troszkę ponad 1 mm . Jaki wymiar pęcherzyka Ci podała ? Nic się nie martw to jeszcze niczego nie przekreśla.
Trzymaj się Kochana jak widać owulacja była późno. Bądź dobrej myśli. Ja za pół godziny mam pierwsze USG.
dziękuję dziewczyny
pęcherzyk ma 15mm i jest też yolk sac także jest nadzieja... natomiast robiła mi usg przez brzuch, a nie wewnętrzne, więc też mogła cos źle zobaczyć może? to przecież bardzo wczesna ciąża... a owulacja rzeczywiście mogła być później, cykle mam nieregularne

Jeżeli nie ma zagrożonej ciąży to bym nie rezygnowała z seksu bo jak mama jest szczęśliwa to dzidziuś też 😊
byłam na wizycie i jestem dość zmartwiona... według OM dzis 6w1d a tam pusto [emoji3064] mam przyjść za dwa tygodnie zobaczyć, czy zarodek się rozwinął ehh martwię się

Dziwne że robiła przez brzuch a nie dopochwowo. Ja każde USG do 12 TC mam dopochwowo bo ono jest dokładniejsze. Musisz być dobrej myśli wszystkie trzymamy kciuki za następną wizytę 😊

Misiacova ale się uśmiałam z tej lekarki, nie kończyć w środku...dobre...🤣
_white_wall sprubuj się nie martwić, napewno jest tak jak dziewczyny mówią owulacja była później pozatym mi tez lekarz mówił kiedyś że przezpochwowe USG jest dokładniejsze.

Odebrałam wynik drugiej bety i jest940! Czyli przyrost 140%, ale ulga. Czyli w piątek na wizycie jest szansa że będzie coś widać

reklama
Jesli robila przez brzuch to nie jest to tak dokladne jak dopochwowo. Nie mówiąc ze owulacja mogła sie przeshnac takze badzmy dobrej mysli🤗
dziękuję dziewczyny
pęcherzyk ma 15mm i jest też yolk sac także jest nadzieja... natomiast robiła mi usg przez brzuch, a nie wewnętrzne, więc też mogła cos źle zobaczyć może? to przecież bardzo wczesna ciąża... a owulacja rzeczywiście mogła być później, cykle mam nieregularne

Do góry