reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

@_white_wall kochana, spróbuj się nie martwić na zapas... Możliwe, że się wszystko poprzesuwało. Albo faktycznie mało dokładne USG.

Powiem Wam, że społeczność na tym forum jest cudowna, podpowiada wiele i w ogóle, ale pewnie gdybym się tu tylu rzeczy nie naczytała to byłabym spokojniejsza i spalabym spokojnie. Wiadomym jest, że każda ciąża jest inna, kazda kobieta jest inna, ale jak się czasami coś w necie przeczyta to człowiek się zaczyna nakręcać i zastanawiać się czy wszystko jest z nim ok. Keep calm i głowa do góry dziewczyny 😘

Kurde, ja mam wrażenie, że tą p. ginekolog wykopali spod lodu. Miałam wrażenie że to taka stara szkoła po prostu.
Utwierdzam się tylko w przekonaniu, że dopóki nie pójdzie się do ginekologa i nie zapłaci gotówką to 💩 a nie leczenie czy prowadzenie ciąży. Może nie wszędzie, ale kurcze jeśli chodzi o Luxmed to totalnie schlsI na psy.

reklama
Dziewczyny z USG wiek 6t+4 i ma 7 mm ale tętno 105. Dajcie znać ile u Was miały. Z lekarzem widzę się w poniedziałek bo USG w medicover to oddzielną wizyta

Dziewczyny z USG wiek 6t+4 i ma 7 mm ale tętno 105. Dajcie znać ile u Was miały. Z lekarzem widzę się w poniedziałek bo USG w medicover to oddzielną wizyta
To termin chyba na końcówkę stycznia ???
Ja mam 6+2 i wychodzi mi na 31 stycznia .
Czekam jesCE do poniedziałku na potwierdzenie 💪 i zmykam na styczniowe mamuśki 🥰

Ja w poprzedniej ciąży pracowałam do końca 6mca też przy komputerze. Wcześniej tylko dogadalam z szefową kiedy chciałabym odejść żeby zdażyla kogoś przeszkolic na moje miejsce.
ja chyba nie wytrzymam do 12tc, chyba już w piątek się córce wygadam jak będzie wszystko ok. Tez już od dłuższego czasu marzyła o rodzeństwie i dopytywała.

No to ja już po pobraniu drugiej bety, czekam na wyniki. Tak sobie właśnie mówię że musi być dobrze i w dzień to jakoś ogarniam ale nocy się budzę, zresztą przed ciąża ten cierpiałam na bezsenność, zastanawiam się czy ma to jakiś wpływ na dziecko, bo ja się już przyzwyczaiłam i nie odczuwam w dzień tego braku snu.

Gratuluję wszystkim NAM :)
ONAONAONA pięknie ciemnieją kreseczki, tez sobie zostawiłam na pamiątkę test.

Dziewczyny a chodzicie do pracy? czy już na zwolnieniu jesteście? ogarniacie może temat jak to jest ciąża i praca przy kompie, w necie coś piszą o maks 4 godzinach, ale co z pozostałymi 4? i z wynagrodzeniem?

@_white_wall kochana, spróbuj się nie martwić na zapas... Możliwe, że się wszystko poprzesuwało. Albo faktycznie mało dokładne USG.

Powiem Wam, że społeczność na tym forum jest cudowna, podpowiada wiele i w ogóle, ale pewnie gdybym się tu tylu rzeczy nie naczytała to byłabym spokojniejsza i spalabym spokojnie. Wiadomym jest, że każda ciąża jest inna, kazda kobieta jest inna, ale jak się czasami coś w necie przeczyta to człowiek się zaczyna nakręcać i zastanawiać się czy wszystko jest z nim ok. Keep calm i głowa do góry dziewczyny 😘

Kurde, ja mam wrażenie, że tą p. ginekolog wykopali spod lodu. Miałam wrażenie że to taka stara szkoła po prostu.
Utwierdzam się tylko w przekonaniu, że dopóki nie pójdzie się do ginekologa i nie zapłaci gotówką to 💩 a nie leczenie czy prowadzenie ciąży. Może nie wszędzie, ale kurcze jeśli chodzi o Luxmed to totalnie schlsI na psy.
A w jakim mieście korzystasz z luxmedu?

Luxmed to dla mnie też jest porażka, wykorzystuję pakiet żeby w ciąży porobić sobie wszystkie badania laboratoryjne ale ginekolodzy mam wrażenie że to są ludzie których nigdzie indziej nie chcieli, bo albo są gburami, albo wiedza nie zaktualizowana...

Też mam luxmed i się właśnie zastanawiam na kogo trafię. Jak do tej pory jeden lekarz gbur na pytanie jak przygotować się do ciąży, jakie badania zrobić powiedział że nic. Byłam u innego i dostałam skierowania na różyczkę, toksoplazmoze, zalecenie szczepienia na krztusiec i cała listę innych zaleceń. Zobacze na pierwszej ciążowej wizycie czy się luxmed obroni czy będę musiała szukać kogoś "za gotówkę"...

dziękuję dziewczyny
pęcherzyk ma 15mm i jest też yolk sac także jest nadzieja... natomiast robiła mi usg przez brzuch, a nie wewnętrzne, więc też mogła cos źle zobaczyć może? to przecież bardzo wczesna ciąża... a owulacja rzeczywiście mogła być później, cykle mam nieregularne
Czytalam wczoraj że USG przez brzuch od 12 Tc, wcześniej TYLKO DOPOCHWOWO. A może w przyszłym tygodniu do innego kogoś.. Żeby nie zwariować? 3mam kciuki!!

reklama
Dla mnie też to dziwne że USG na tak wczesnym etapie nie bylo dopochwowo. Zmieniłabym ginekologa.
A co do sytuacji z brakiem seksu to lekka przesada 😁 dopóki ciąża nie jest zagrożona i masz w pełni siły i ochotę na to, to dlaczego masz sobie odmawiać? 😁🙈 Rozbawiła mnie ta sytuacja i chyba bym wybuchla śmiechem. Podziwiam za cierpliwość :)
Co do mnie beta druga dzis dala piękny wynik : 22 701,95 mlU więc czekam na odpowiedz ginekologa czy zostaje wizyta na 22 czerwca czy robimy wcześniej :)

Do góry