OliwCcia
Początkująca w BB
I powiedzcie mi bola was czasem podbrzusza? Lekarz przez telefon mówił ze to normalne i ze na wizycie mnie zbada dokładnie, że mam się nie martwić
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mnie boli, tak jakby na @ ale najbardziej mnie bolał 6dni po owu, jeszcze miałam w 7 i 8dpo plamienie różowe (miałam monitoring i wiem dokładnie kiedy była owu) wiec pewnie to była implantacja. Teraz mnie najbardziej boli jak długo chodzę, albo jestem zmęczona.I powiedzcie mi bola was czasem podbrzusza? Lekarz przez telefon mówił ze to normalne i ze na wizycie mnie zbada dokładnie, że mam się nie martwić
Wydaje mi sie ze to nawet lepsza opcja. Miec przerwy i pracowac 7h niz tylko 4h ale ciagiemZrobiłam research i okazuje się że przepis o limicie 4h został zniesiony:
"Nowe rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 3 kwietnia 2017 roku wprowadziło regulację mówiącą o tym, że kobieta ciężarna może pracować nawet do 8 godzin dziennie przed komputerem, ale pod pewnymi warunkami. Istotna jest zmiana organizacji pracy tak, by w czas pracy ciężarnej pracownicy zostały wliczone odpowiednio długie przerwy.
Zgodnie z nową regulacją rozporządzenia w sprawie wykazu prac uciążliwych, niebezpiecznych lub szkodliwych dla zdrowia kobiet w ciąży, czas jednorazowej pracy kobiety ciężarnej przy komputerze nie może przekraczać 50 minut. Powinna ona także mieć wliczone w czas pracy 10 – minutowe przerwy (realizowane każdorazowo po osiągnięciu limitu czasu pracy jednorazowej). Tym samym czas pracy ciężarnej pracownicy przy komputerze nie powinien łącznie przekraczać 6 godzin i 40 minut, a sumaryczna długość przerw wliczanych w czas pracy powinna wynosić przynajmniej 1 godzinę i 20 minut."
Tak. W kazdej ciąży inaczej ale bolało mnie w każdej wcześniejszej na tym etapie jak i w tej i pewnie jesscze nie raz cos pociagnie bo wszystko sie bedzie zmieniac. Trzeba pamiętać ze wina wielu różnych dolegliwości są tez hormony.I powiedzcie mi bola was czasem podbrzusza? Lekarz przez telefon mówił ze to normalne i ze na wizycie mnie zbada dokładnie, że mam się nie martwić
W poniedziałek mialam pierwsza bete i dala wynik 11 123,59 mlU. Dzis robilam druga i wynik tez pewnie tak kolo 16 będzie. Za to reka mnie dziś od wklucia boli az zwariowalam bo pierwszy raz tak mam :/Oliw
Mnie boli, tak jakby na @ ale najbardziej mnie bolał 6dni po owu, jeszcze miałam w 7 i 8dpo plamienie różowe (miałam monitoring i wiem dokładnie kiedy była owu) wiec pewnie to była implantacja. Teraz mnie najbardziej boli jak długo chodzę, albo jestem zmęczona.
OliwCcia to czekamy we dwie na betę, a jaka miałaś pierwszą? Daj znać jak będziesz mieć wynik, ja ciągle odświeżam stronę, w poniedziałek miałam około 15
OsaMajor dzięki, nie znalazłam tej informacji nigdzie a nie chciałam iść do kadr przez poinformowaniem swojego kierownika. Czyli wynika że nie popracuję sobie krócej
No właśnie ja strasznie. Ciągle cos mnie denerwuje i taka chodzę nabuzowana nie wiem jak narzeczony to znosi hihia też chodzicie na takim wku..., że bez kija nie podchodź? staram się pilnować ale i tak pozabijałabym wszystkich hihihi
mnie brzuch bolał pierwszy tydzień po pozytywnym teście, nawet nospe piłamI powiedzcie mi bola was czasem podbrzusza? Lekarz przez telefon mówił ze to normalne i ze na wizycie mnie zbada dokładnie, że mam się nie martwić