reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Haha czyli nie jestem sama [emoji16]
Boję się tylko jak ja wytrzymam do krzywej cukrowej całą noc, bo coraz częściej zdaża mi sie nocne podjadanie, A wszystko przez to że sie budze w nocy do Wojtka [emoji85]
Ja mam mdłości od południa do wieczora ale dziś w nocy wstałam o 4 i nie spałam godzinę gapiąc się w sufit i czujac się jakbym miała kaca. Wstałam, zjadłam kawałek suchego chleba i przeszło [emoji85][emoji1745]

reklama
Haha czyli nie jestem sama [emoji16]
Boję się tylko jak ja wytrzymam do krzywej cukrowej całą noc, bo coraz częściej zdaża mi sie nocne podjadanie, A wszystko przez to że sie budze w nocy do Wojtka [emoji85]
Ja mam to samo 🤣🤣🤣 wczoraj uświadomiłam męża, że Karolkowe łóżeczko idzie już wkrótce na jego stronę łóżka 🙈🙈🤣🤣 zapytał mnie, ale jak to?

Pewnie, choć tak na chłopski rozum by miec spójny obraz lepiej zrobić to w jak najbardziej zblizonym czasie.
Nie mu tu jesteśmy lekarzami żeby rozbierać to na części pierwsze 🤷🏼‍♀️ . Bo z drugiej strony jak myśleć na „chłopski“ rozum jak to napisałaś to z kim skonsultujesz wyniki pappy …, no z Twoim ginekologiem a nie z tym który badał płud 🤷🏼‍♀️ I średnie będzie to porównanie . Ale mówię nie my się tym zajmujemy , są od tego uczeni i chyba wiedzą co robią 💪

Dziewczyny kiedy powoli zaczynacie kompletować po trochu wyprawkę ? Jestem chyba jakaś nienormalna ale znalazłam upatrzony wózek w super cenie i zastanawiam się czy właśnie teraz go już nie kupić [emoji134]
Ja zaczynałam tak pomału ok 20tc w poprzedniej ciąży teraz chyba też tak pomału
Co do prenatalnych to tygodnie tygodniami ale wazna jest tez wielkosc dziecka. Moze byc i tak ze beda w 15tc i bedzie to calkiem normalne. Test pappa powinien byc wykonany w dniu usg.
Mlody u dziadków, ja ostatnio mam straszna fazę na zanartwianie co jesli... Ciezko mi z tym. Ciężko ze siedzę w domy, nie pracuje... Najpierw pandemia, teraz to. Nie znaczy ze jestem nie szczesliwa bo jestem, to nasz maly cud. Synek ciagle dopytuje o dzidzue i to mnie syrasznie rozczula, jest taki uczuciowy. No nic trzeba myśleć pozytywnie.
Ja miałam papa mieć robione tydzień wcześniej w pierwszej ciąży.

Rozmawiałam na teleporadzie z endo i mi zwiększyła aż do 100 i 112 euthyrox na przemian za 3 tyg do kontroli 😉
Zobaczymy jak będę się czuła bo brałam letrox 😆

Nie mu tu jesteśmy lekarzami żeby rozbierać to na części pierwsze 🤷🏼‍♀️ . Bo z drugiej strony jak myśleć na „chłopski“ rozum jak to napisałaś to z kim skonsultujesz wyniki pappy …, no z Twoim ginekologiem a nie z tym który badał płud 🤷🏼‍♀️ I średnie będzie to porównanie . Ale mówię nie my się tym zajmujemy , są od tego uczeni i chyba wiedzą co robią 💪
Właśnie badanie prenatalne robie u lekarza innego niz prowadzący ciaze, od niego dostaje rez pelen opis skorelowanych badań. Ja nawet wynikow nie dostaje, ida do lekarza bezpośrednio.

Co do terminu na karcie ciąży mam wpisane z usg.

Screenshot_20210701_150905_com.android.chrome.jpg

Jak większość z Was zauważyła badania prenatalne sa robione przez certyfikowantch lekarzy i to z nimi te wyniki omawiacie lub jak ja dostajecie pełen opis na maila. Nie jestem madrzejsza od innych ale juz dość doświadczona w tym w temacie 😔 dlatego pomagam jak umiem i dzielę się tym xo wiem.

Czy któraś z was ma zaparcia? Przed ciążą korzystałam z toalety codziennie, teraz mam z tym olbrzymi problem.. poradzicie coś? Śliwki suszone nie pomagają 😏

reklama
Do góry