reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

dziękuję [emoji5]mi się marzy taki kremowy, zobaczymy czy się za to zabiorę, bo mięso mnie totalnie odrzuca [emoji1787]
akurat wieprzowiny nie jemy [emoji85] ale dziękuję, jakbym robiła to pewnie i tak tylko małą porcję [emoji4]

reklama
Ostatnio 6 razy się wkłuwałam, zanim wyszła wystarczająca kropelka! A byłam po herbacie i połowie małej butelki wody. Ja po klopsach na obiad, z buraczkami i ziemniakami miałam 114 cukier po 1h! A diabetolog mówiła, że buraczków W OGÓLE MAM NIE JEŚĆ.
Także, mam nadzieję, że będzie ok. Tylko na czco mam ponad 100 zawsze ;( A po kolacji 95 ostatnio..

Zakazała też erytrolu (nie podwyższa poziomu cukru) i żadnych słodyczy! Ale wczoraj miałam taką chcicę na słodkie, że myślałam, że się .... I co ? Przez najblższe 8 miesięcy bez cukru? Nie rozumiem jej.. A co Ci radzili?
Ja jeszcze nie byłam u diabetologa. Lekarz wczoraj powiedzial żebym na razie nie pozwalała sobie za dużo ale dopiero na wizycie za dwa tygodnie mam przypomniec o tym wyniku i da mi chyba skierowanie na krzywą od razu 🙄 dzisiaj doraczyłam się owocami, za jakieś 10 minut bede sprawdzać cukier, ciekawe co wyjdzie.

Kurcze, ja jestem od dzisiaj na l4 i wiedziałam że to się tak skończy... Totalny brak motywacji do czegokolwiek. Gnije na kanapie przed tv, z nosem w telefonie i nie chce mi się kompletnie nic 🙈 muszę iść na zakupy bo w lodowce powoli hula wiatr a nawet nie chce mi się ogarniać 🤦‍♀️ no leń patentowany 😔

Dzień dobry Mamuski ;)

Ja od rana sprzątałam, myłam podłogi i zeszło mnie 4h 😱😱 ale to dlatego, że odsuwałam łóżka, szafki, narożnik, myłam pod i czekałam az wyschnie 😄 teraz pije zimna kawe i czekam na zupe a po 14 jadę po dzieci

Kiedy myślicie przejść na forum zamknięte?

Miłego dnia dla Was :)
20210616_123711.jpg

Dzień dobry Mamuski ;)

Ja od rana sprzątałam, myłam podłogi i zeszło mnie 4h 😱😱 ale to dlatego, że odsuwałam łóżka, szafki, narożnik, myłam pod i czekałam az wyschnie 😄 teraz pije zimna kawe i czekam na zupe a po 14 jadę po dzieci

Zobacz załącznik 1283510
och mniam mnia, a ja w pracy i co najwyżej melise sobie mogę zaparzyć :(
ale mi smaki narobiłaś na mrożoną kawą

dziękuję [emoji5]mi się marzy taki kremowy, zobaczymy czy się za to zabiorę, bo mięso mnie totalnie odrzuca [emoji1787]
akurat wieprzowiny nie jemy [emoji85] ale dziękuję, jakbym robiła to pewnie i tak tylko małą porcję [emoji4]
Moze byc rowniez warzywny :) czy z innym mięskiem. U nas taki przyjal się najbardziej🙂

Dzień dobry Mamuski ;)

Zobacz załącznik 1283510
Widze duzo zrobilas😍
Sama musze posciagac wszystkie kwiaty z parapetow aby posprzata to czego odziennie nie tykam ( mam mnostwo kwiatow i wciąż cos dokupuje aa to ju choroba 🤣🙈)

I tez rano sprzątam...mimo iz moja ferajna cos tam robi i pomaga to lubie po swojemu... Np mąż Raz w tyg tak generalnie sprząta lazienke ale musze codziennie wszystko przemyc zanim zejde na dół .. SZCZEGÓLNIE KIBELEK I LUSTRO HAHA. Lustro po myciu zębów wygląda zajefajnie😆 czy pozagladac do pokoji i popoprawiac szybko co mogę 🤣 (dzieci super sprzataja😂)
Lubie jak wszystko jest ladnie poukładane a z dużą rodzina coraz ciezej z tym czy gak malenkimi dziećmi ( zobaczycie ile lapeknbedzie wszedzie) haha i ostatnio mowie do męża ze jak wracam do domu to straszny syf i chyba lepiej bedzie jak bede sprzatac jak wracam z pracy ale no nie potrafie pic kawe jak dookola rozgardiasz 🤣🤣🤣
I Wiadomo ze jak sie zle czuje to w 4 literach to mam danego dnia 🤣
Ogolnie codziennie tez opiekuje sie dziewczynka w wieku najmłodszego dlatego do 10 to ja musze wszystko zrobić 🤣 to mnie napędza haha bo potem to aby pilnowac jak sie bawia i wlasnie ida na drzemkę 💤

Dzień dobry Mamuski ;)

Zobacz załącznik 1283510
To ja się lenie a Ty jak z motorkiem w pupie 🙈😁 normalnie mi wstyd... Ale może dzisiaj sobie poodpoczywam na maksa a jutro od rana wezme sie za sprzątanie 😂

Na zamknięte forum myślę że jeszcze troszkę czasu, może dołączą do nas jeszcze jakieś dziewczyny ☺ w sumie to mam wrażenie że moja ciąża jest tutaj najmłodsza 🤔 bo celuje w termin po 20 luty... Zobaczymy jeszcze jak to wyjdzie 😁

Cześć! Można dołączyć? Jeszcze brak pewności, ale raczej termin mocno na luty.
Dziś byłby dopiero 30 dzień cyklu. Beta z poniedziałku (14.06) - 8820 🤭

Dziś pierwsze usg - wiem, że wcześnie, ale pierwsza ciąża była podtrzymywana i z założonym pessarem.
Ciekawe czy uda się dziś cokolwiek zobaczyć 🙄 Przy jakiej becie coś widziałyście? Chyba muszę odkopać starą kartę ciąży 😆

Póki co gratuluję wszystkim i lecę nadrobić wasze posty!

reklama
Witam, gratuluję wszystkim. U mnie wg usg 3 luty, wg ostatniej miesiączki 26 styczeń więc trochę się zdziwilam... Ale dwa dni po spodziewanej miesiączce test był jeszcze negatywny, kolejnego dnia słaby pozytywny więc pewnie się przesunęło i wszystko jest ok. Pozdrawiam 😊

Do góry