reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamusie 2018

@Juliettaaa123 dasz radę...fajnie, ze trafiłaś na dobra gin, ale w instytucie pracują dobrzy specjaliści to nie ma co się dziwić. Gdzie chcesz rodzic? Tez w instytucie matki i dziecka ma kasprzaka?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja płacę za każdą wizytę 150 zł, nieważne czy badanie, czy ciąża bliźniacza - stała stawka. Prywatnie, na NFZ to nawet nie myślę żeby iść, u nas to jest masakra. Do kliniki też mam daleko więc wybrałam lekarza z największym doświadczeniem, jednocześnie jest on zastępcą ordynatora.

Widzisz, ja przeleciałam większość klinik prywatnych i lekarzy gdzie prywatnie przyjmują w Warszawie, to liczą sobie dodatkowo. Za genetyczne badania zapłaciłabym z jedną dzidzią o 100zl mniej niż z bliźniakami. I też nie wiedziałam, że tak policzą, po wizycie przy płaceniu się zdziwiłam.. dobrze że miałam pieniądze na karcie. To była ostatnia płatna wizyta.

@Juliettaaa123 a ok, no w instytucie tak może rzeczywiście być

@mavika ja nie mam parcia co do częstszego usg, jeśli coś będzie mnie niepokoiło pojadę do mojej gin i bez problemy podejrzymy

@Miś-owa położna, która przychodzi na wizyty do domu przysługuje od 20-tego tyg, przynajmniej kiedyś tak było. Ja muszę zadzwonić do mojej, która przyjeżdżała do mnie w poprzedniej ciąży i zaprosić do siebie [emoji6]

Ja tez nie mam parcia. Czysta ciekawość :)

@Juliettaaa123 dasz radę...fajnie, ze trafiłaś na dobra gin, ale w instytucie pracują dobrzy specjaliści to nie ma co się dziwić. Gdzie chcesz rodzic? Tez w instytucie matki i dziecka ma kasprzaka?

Też pewnie tam na miejscu, skoro poznam w między czasie wszystkie położone i lekarzy, szkoła rodzenia jest na miejscu, chociaż nie wiem czy sens jest się w ogóle zapisywać i chodzić, bo po co jeśli będą wskazania do CC. Lepiej chyba być tam gdzie się już wszyscy mniej więcej znają, a po za tym muszę patrzeć też na patologię noworodka, nie wszędzie jest, a bliźniaki mogą zadecydować, że chcą wyjść wcześniej.

Też pewnie tam na miejscu, skoro poznam w między czasie wszystkie położone i lekarzy, szkoła rodzenia jest na miejscu, chociaż nie wiem czy sens jest się w ogóle zapisywać i chodzić, bo po co jeśli będą wskazania do CC. Lepiej chyba być tam gdzie się już wszyscy mniej więcej znają, a po za tym muszę patrzeć też na patologię noworodka, nie wszędzie jest, a bliźniaki mogą zadecydować, że chcą wyjść wcześniej.

To racja, akurat w instytucie mają jedna z lepszych patologii noworodka. Aczkolwiek nawet jeśli będzie się coś nie daj Boże działo będą przewozić. Mimo wszystko skoro masz tam lekarz prowadzącą to może być tak, ze i ona będzie Cię cięła

85993e3koj7clzdz.png

Też chciałabym żeby to była ona albo ktoś z lekarzy, którego zdążyłam poznać, ale mają tyle pacjentek, że nie zdziwiłabym się gdyby był to ktoś "obcy"... Strasznie boję się porodu.. przeraża mnie rodzenie naturalnie, bo jak mam wykluć dwie istoty :o?! I CC też mnie przeraża, jak potem mam się nimi opiekować z rozciętym brzuchem?!

Też chciałabym żeby to była ona albo ktoś z lekarzy, którego zdążyłam poznać, ale mają tyle pacjentek, że nie zdziwiłabym się gdyby był to ktoś "obcy"... Strasznie boję się porodu.. przeraża mnie rodzenie naturalnie, bo jak mam wykluć dwie istoty :o?! I CC też mnie przeraża, jak potem mam się nimi opiekować z rozciętym brzuchem?!

Spoko dasz radę...ja miałam już dwie CC. Po pierwszej dochodziłam najdłużej do siebie (ale i tak nie długo), ale jak tylko zdjęli szwy było już super, bo mogłam się wyprostować...teraz czeka mnie trzecia CC

85993e3koj7clzdz.png

reklama
A w ogole wchode dzis na wahe a tam 2 kilo mniej niz 3 dni temu...

Fajnie masz :D ja już tylko w górę idę, pocieszam się tym że nie jest tak dużo jak myślałam, od samego początku przytyło mi się z 5kg z bliźniakami. Ale jak na połowę 18 tyg nie jest tak źle, tym bardziej że połowa z tego poszła w cycki :D

Do góry