reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

@Miś-owa hahaha...ja nie wiem co to może być, ale z opisu podejrzewam, ze to maluszek, ma już przecież około 11 cm

@AlexF moja Amelia chodziła do przedszkola jak byłam w ciąży z Emcia i nic się nie działo, fakt, ze gdy Maluch idzie po raz pierwszy często łapie infekcje. Amelia akurat jedno co złapała jak poszła do przedszkola to była ospa, z czego akurat się ucieszyłam

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Dotkass no to był szok dla mnie. Zupełna nowość.

@AlexF ja też legginsy lubię. Szczególnie jesień / zima. Do dłuższego swetra jak znalazł. I kocham buty typu emu/emo? (jakoś tak) O kurtkę na zimę się nie martwię. Dostałam kiedyś za dużą i dobrze, że nie oddałam. Gorzej na teraz. Lubię dopasowane kurtki. Przy tej pogodzie nie wiem jak wyjdzie z tym. Czy się zapne czy przeszkadzać mi nie będzie.

@Lali ja pije zbożowa w domu, a poza zwykła

@Mimicat z brzuchem, mimo wszystko były wygodne

No wlasnie nie wiem jak juz z tym piciem kawy jest. Pytalam lekarza czy moge czasem sie napic kawy takiej slabszej niz zwykle i mowil ze nie powinno sie pic kawy w ciazy, ale jesli bardzo chce to moge raz na czas sie napic. Cisnienie mam idealne. Raz na czas sie napije.

No wlasnie nie wiem jak juz z tym piciem kawy jest. Pytalam lekarza czy moge czasem sie napic kawy takiej slabszej niz zwykle i mowil ze nie powinno sie pic kawy w ciazy, ale jesli bardzo chce to moge raz na czas sie napic. Cisnienie mam idealne. Raz na czas sie napije.

A zapytaj o herbate, ciekawe co Ci powie. Kiedyś już pisałam, ze teina jest bardziej szkodliwa od kofeiny. Pod koniec ciąży z Ami piłam tylko zwykła kawę i nic się nie działo. Wszystko z umiarem.

85993e3koj7clzdz.png

a ja tak z innej beczki jeszcze
podczytywałam Was na urlopie piąte przez dziesiąte, nie nadążyłam oczywiście bo strasznie dużo pisałyście :) i niewiele pamiętam, ale jeden temat mi wpadł w oko - o książkach, bo ja też uwielbiam, muszę cały czas być w trakcie czytania jakiejś. I podpowiem Wam, zwłaszcza tym, które wolą papier, jak ja, że po wielu, wielu latach zapisałam się do biblioteki :)
Jestem mega zadowolona, bo bardzo dużo wydawałam na książki, a problem zrobił się bardzo poważny, jak przestały nam się mieścić w domu, mąż też ma sporo, małej też od początku duuużo kupowaliśmy.
Teraz wypożyczam i pewnie to zależy od biblioteki, ale mam wrażenie, że przynajmniej w dużych miastach są naprawdę super zaopatrzone. Byłam bardzo zaskoczona, wszystkie nowości są na bieżąco. Zapisałam też córkę do dziecięcej, tam są nawet takie książki od 0 lat do oglądania, czy zabawy i zamierzam korzystać przy drugim. Córka uwielbia tam chodzić, sama wybierać, jak jej się coś bardzo spodoba, to wypożyczamy po kilka razy :)
Budżet odetchnął i półki też.
A ktoś tu jeszcze pisał o Jo Nesbo - muszę się odnieść, bo też uwielbiam :) . Wszystkie przeczytałam i uważam, że to mistrzostwo kryminałów, a sporo przeczytałam, zwłaszcza skandynawskich autorów, to mój ulubiony gatunek..

podczytywałam Was na urlopie piąte przez dziesiąte, nie nadążyłam oczywiście bo strasznie dużo pisałyście :) i niewiele pamiętam, ale jeden temat mi wpadł w oko - o książkach, bo ja też uwielbiam, muszę cały czas być w trakcie czytania jakiejś. I podpowiem Wam, zwłaszcza tym, które wolą papier, jak ja, że po wielu, wielu latach zapisałam się do biblioteki :)
Jestem mega zadowolona, bo bardzo dużo wydawałam na książki, a problem zrobił się bardzo poważny, jak przestały nam się mieścić w domu, mąż też ma sporo, małej też od początku duuużo kupowaliśmy.
Teraz wypożyczam i pewnie to zależy od biblioteki, ale mam wrażenie, że przynajmniej w dużych miastach są naprawdę super zaopatrzone. Byłam bardzo zaskoczona, wszystkie nowości są na bieżąco. Zapisałam też córkę do dziecięcej, tam są nawet takie książki od 0 lat do oglądania, czy zabawy i zamierzam korzystać przy drugim. Córka uwielbia tam chodzić, sama wybierać, jak jej się coś bardzo spodoba, to wypożyczamy po kilka razy :)
A ktoś tu jeszcze pisał o Jo Nesbo - muszę się odnieść, bo też uwielbiam :) . Wszystkie przeczytałam i uważam, że to mistrzostwo kryminałów, a sporo przeczytałam, zwłaszcza skandynawskich autorów, to mój ulubiony gatunek..
Mi tez ksiazki juz nie mieszcza sie w domu. Czasem gdzies sprzedaje. Ja jestem zapisana do dwoch bibliotek, ale u nas krucho z nowosciami a jesli sa to trzeba dlugo czekac bo sa zapisy. Moj synus tez zapisany. Wlasnie na dniach musimy jechac co obiecalam mu jakies nowe ksiazeczki do poczytania.

Ja mało czytałam ale wczoraj zapisałam się wkoncu do biblioteki bo teraz dużo czasu wolnego będzie i jeszcze pogoda nie rozpieszcza to mam nadzieję nadrobić ☺️ też chciałam jakieś fajne kryminały więc wypożycze następnym razem Jo Nesbo jak polecacie☺️

reklama
@Mimicat ja to jednak lubię mieć mimo wszystko w domu i je widzieć- taki freek ze mnie [emoji12] narazie mam jeszcze miejsce (od niedawna pokochałam książki), ale jak miejsca będzie mniej- pewnie rozważę

Do góry