reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

w 9 tyg. lekarz dał termin na 18 lutego, a z każdą kolejną wizytą ten termin się zmienia , obecnie jest 13 luty i nie za bardzo wiem którym sie sugerować

Najbardziej miarodajny jest termin pierwszego usg ew z 11-14 tc

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
w 9 tyg. lekarz dał termin na 18 lutego, a z każdą kolejną wizytą ten termin się zmienia , obecnie jest 13 luty i nie za bardzo wiem którym sie sugerować
Moje dziecko urodziło się pomiędzy jednym, a drugim wyznaczonym terminem. Te daty są orientacyjne. Maluch sam będzie wiedział kiedy nadszedl jego moment i czas ewakuować się z mamusinego brzuszka. Jeden z terminów miałam na 11 czerwca, drugi z pierwszego USG na 29 maja, a urodził się 3 czerwca.[emoji4]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, bostońska zniknęła :) jeszcze mam 3 blade kropki do jutra zejdą. Jedno z głowy.

Jutro mam 2 USG prenatalne. Stresujące są te badania. Wiadomo, że zawsze lepiej wiedzieć czy coś dolega dziecku wcześniej bo można się przygotować psychicznie i urodzić, w takim miejscu gdzie lekarze mogą dla dziecka zrobić jak najwięcej. Muszę iść, czy mi się podoba czy nie :)
Dzień Dobry mamusie !
To moja pierwsza ciąża , aktualnie zaraz wejdziemy w 21 tydzień, na badaniach prenatalnych wyszedł syn i tego się trzymamy
biggrin.png

Balonik rośnie jak oszalały, a moje biodra tego nie wytrzymują , przytyłam raptem 2 kg.
Jutro badania cukru, toxo, morfologii i moczu, zobaczymy co wyjdzie. Hemoglobinka troche spada i mam nadzieje ze nic poważnego z tego nie bedzie.
W czwartek ide zobaczyć maluszka!
Czy wasze noce też przebiegają tak ciężko ? Dla mnie pójść spać to najgorsze co może byc , bo wiąże sie to z nieprzespaną nocą.
Codzienna walka z boku na bok, wpychanie kołdry pod brzuch, pod plecy, miedzy nogi no gdzie sie da ... Ból bioder w nocy jest niesamowicie intensywny.
Az się boje co to bedzie jak mąż wróci ze szkolenia , bo tyle miejsca na łóżku zajmuje haha
Ja teraz śpię już dobrze. Jednak wstaje też dość wcześnie, bo rano trzeba syna do szkoły zawieść i potem biegiem do pracy. Po całym dniu już tylko maże o spaniu :)

Dzień Dobry mamusie !
To moja pierwsza ciąża , aktualnie zaraz wejdziemy w 21 tydzień, na badaniach prenatalnych wyszedł syn i tego się trzymamy
biggrin.png

Balonik rośnie jak oszalały, a moje biodra tego nie wytrzymują , przytyłam raptem 2 kg.
Jutro badania cukru, toxo, morfologii i moczu, zobaczymy co wyjdzie. Hemoglobinka troche spada i mam nadzieje ze nic poważnego z tego nie bedzie.
W czwartek ide zobaczyć maluszka!
Czy wasze noce też przebiegają tak ciężko ? Dla mnie pójść spać to najgorsze co może byc , bo wiąże sie to z nieprzespaną nocą.
Codzienna walka z boku na bok, wpychanie kołdry pod brzuch, pod plecy, miedzy nogi no gdzie sie da ... Ból bioder w nocy jest niesamowicie intensywny.
Az się boje co to bedzie jak mąż wróci ze szkolenia , bo tyle miejsca na łóżku zajmuje haha
Hej mnie w nocy bolala cala prawa strona od gornej czesci zeber do dolu.
Kupilam sobie ta poduszke dla ciezarnych i jak reka odjal :)

Hej mnie w nocy bolala cala prawa strona od gornej czesci zeber do dolu.
Kupilam sobie ta poduszke dla ciezarnych i jak reka odjal :)
I ja właśnie zastanawiam się nad tą poduszką, bo każda kolejna noc jest co raz gorsza.. Dzis w nocy od 12 zero spania, z boku na bok tak biodra i część lędźwiowa kręgosłupa bolała ze az do brzusia promieniowało, normalnie koszmar jakiś

mój termin jest wyznaczony na.... 14 luty - Walentynki :) dzisiaj będąc na badaniach połówkowych dowiedziałam się, że w moim brzuszku mieszka dziewczynka. Czyli będzie w domu parka, bo mam już synka, który za dwa tyg kończy 2 latka <3
Gratuluje dziewuszki[emoji4]nudnej ciazy.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej kobietki jestem po badaniach i sie zastanawiam czy wsio dobrze bo albo zawyżone albo zaniżone, niżej podsyłam wyniki, jakby któraś mogła zerknąć i mi wyjaśnić dlaczego hematokryt spada , a neutrofile # rośnie

Załączniki

• 22243601_328438037619602_2024736314_o.jpg
    22243601_328438037619602_2024736314_o.jpg
    71 KB · Wyświetleń: 96
reklama
mój termin jest wyznaczony na.... 14 luty - Walentynki :) dzisiaj będąc na badaniach połówkowych dowiedziałam się, że w moim brzuszku mieszka dziewczynka. Czyli będzie w domu parka, bo mam już synka, który za dwa tyg kończy 2 latka <3
Super gratulacje :)) najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa, ale już wiesz w jakich kolorach szykować wyprawkę :)

Do góry