reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

@NianiaOgg gratuluje zdanego egzaminu :)
A mnie z kolei teraz męczą wzdęcia okropne :( siedziałam w pracy 6 godzin na tyłku. Zamiast wstawać co godzinę sie przejść to ja sie najadłam makaronu z kurczakiem i cebulka podsmażana a potem jeszcze prawie pol opakowania suszonych moreli. I teraz mam brzuch jak w 8 miesiacu i boli. Wypiłam miętę ale na razie nie pomogło.

reklama
@Syla88 ojej współczuje [emoji17] ale jest tego plus...jak będziesz dziś kupowała spodnie to na pewno kupisz dobre [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Haha no tak, nie pomyślałam o tym :D ale jak tak dalej pójdzie to nie dotrę na zakupy bo siedzieć nie mogę a co dopiero spodnie przymierzać. Wzięłam espumisan

O jaka cisza :) tak długo chyba rekord. Dziewczyny poszły na imprezy? W końcu piatek :D
A ja nie poszłam na zakupy bo brzuch bolał. Ale wróciłam do domu i nie ma to jak sie położyć. W pracy nie mam możliwości poleżeć dlatego tak cierpiałam z tym brzuchem a w domu od razu lepiej.
A jak tam u Was?

Ja dziś na obiad zrobiłam paprykę i pomidory faszerowane i chyba są dużo cebuli i tez mnie wydęło aż brzuch boli muszę kupić miętę i przestać jeść ta cebule :)

@NianiaOgg gratuluje zdanego egzaminu :)
A mnie z kolei teraz męczą wzdęcia okropne :( siedziałam w pracy 6 godzin na tyłku. Zamiast wstawać co godzinę sie przejść to ja sie najadłam makaronu z kurczakiem i cebulka podsmażana a potem jeszcze prawie pol opakowania suszonych moreli. I teraz mam brzuch jak w 8 miesiacu i boli. Wypiłam miętę ale na razie nie pomogło.

Oh znam ten stan. Teraz jak tylko zaszeleje z ewidentnie wzdymajacym jedzeniem to od razu biorę Espumisan nie czekam. Najgorsze we wzdęciach i zaparciach jest to, że brzuch potrafi bardzo boleć. Może spróbuj też spaceru, ruch też pomaga, ciepły prysznic, ale Espumisan to podstawa :)
@Shemshi
Jak ja Ci zazdroszczę tych wakacji. I najważniejsze ze już się dobrze czujesz [emoji8]

Dzięki, ogromnie się ciesze ze zdecydowałam się na wyjazd :) kiedy jak nie teraz? To idealny moment na podróże, szkoda że kilka dni straciłam, ale jeszcze tydzień został ;)

Oh znam ten stan. Teraz jak tylko zaszeleje z ewidentnie wzdymajacym jedzeniem to od razu biorę Espumisan nie czekam. Najgorsze we wzdęciach i zaparciach jest to, że brzuch potrafi bardzo boleć. Może spróbuj też spaceru, ruch też pomaga, ciepły prysznic, ale Espumisan to podstawa :)

Dzięki, ogromnie się ciesze ze zdecydowałam się na wyjazd :) kiedy jak nie teraz? To idealny moment na podróże, szkoda że kilka dni straciłam, ale jeszcze tydzień został ;)

Wzielam wlasnie espumisan i o ile brzuch sie wtedy nie zmniejszył to przynajmniej juz nie było tego uczucia ze rośnie balon i pęknie. Tak najgorzej ze boli, nie da sie schylać ani usiąść. Pewnie za ciasne spodnie tez sa winne i wlasnie brak ruchu.
W pracy byłam to prysznic niemożliwy tak samo żadnej kanapy w pobliżu. Ale juz sytuacja opanowana uff :)

Ja miałam dzisiaj wizytę, z którą wiązałam pewne nadzieje (podejrzenie jaka płeć) ;) A tu się okazuje, że nic nie było widać, dzieciak tak się ruszał że ledwo udało się p. doktor tętno zmierzyć ;) I to na tyle, nic się nie dowiedziałam, nawet żadnych wymiarów..

Zresztą p. doktor sama powiedziała, że aparat USG w tym gabinecie nie jest najlepszy (chodzę na NFZ).. Stwierdziłam, że idę za 2 tygodnie prywatnie do lekarza, który pracuje w szpitalu, który sobie wstępnie upatrzyłam do porodu. I będę tam co parę tygodni się pokazywać.

Jutro z kolei jedziemy w końcu na urlop, mieliśmy jechać na początku sierpnia ale z różnych powodów się wszystko poprzesuwało. I teraz sprawa wygląda tak, że na Mazurach ma padać prawie przez całe najbliższe 2 tygodnie :D:D Pocieszam się, że przynajmniej grzyby powinny być ;)

reklama
Ja miałam dzisiaj wizytę, z którą wiązałam pewne nadzieje (podejrzenie jaka płeć) ;) A tu się okazuje, że nic nie było widać, dzieciak tak się ruszał że ledwo udało się p. doktor tętno zmierzyć ;) I to na tyle, nic się nie dowiedziałam, nawet żadnych wymiarów..

Zresztą p. doktor sama powiedziała, że aparat USG w tym gabinecie nie jest najlepszy (chodzę na NFZ).. Stwierdziłam, że idę za 2 tygodnie prywatnie do lekarza, który pracuje w szpitalu, który sobie wstępnie upatrzyłam do porodu. I będę tam co parę tygodni się pokazywać.

Jutro z kolei jedziemy w końcu na urlop, mieliśmy jechać na początku sierpnia ale z różnych powodów się wszystko poprzesuwało. I teraz sprawa wygląda tak, że na Mazurach ma padać prawie przez całe najbliższe 2 tygodnie :D:D Pocieszam się, że przynajmniej grzyby powinny być ;)

Grzybów ci u nas pod dostatkiem :) pogoda rzeczywiście mało zachęcająca ale chociaż wilgotność powietrza się podniosła :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry