reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamusie 2018

Dziewczyny dostałam jakiegoś plamienia przy podcieraniu zobaczyłam krew, do tej pory nie miałam nic takiego. Nie wiem czy to po dzisiejszym przytulaniu z M [emoji53]poobserwuje zobaczę co dalej będzie. A jeszcze jestem w drodze i do domu godzina.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Moja ginka daje swoim pacjentkom w ciąży listę, co mozna, czego unikac itp. Jest tam m.in. że plamienie po stosunku moze wystepowac. Po prostu bardziej ukrwione sa nasze narzady i latwo o jakies otarcie. Jesli sie nasili to wiadomo ip, ale poki co bez paniki:)

reklama
Czy jest tu jakas cukrzycowa mama? Dzis mnie prawie scielo w sklepie, mąż kupił glukometr, a tam 2h po posilku 66 czyli malutko. Ciekawe ile miałam jak mi tak slabo bylo:/ na czczo w 13tyg miałam 78. Jutro będę szukac lekarza...

@luandzia1 w takim razie chyba sobie zapodam audiobooka, bo już mi się zaczynają problemy ze snem, w pierwszej ciąży tez tak miałam:(

@taśka krew żywa/ czerwona czy raczej brązowa? Dziewczyny już pisały, ze też im się plamienia pojawiały po przytulasach.

@marudka mnie tez "Zaginiona dziewczyna" podobała się bardziej:)

@luandzia1 w takim razie chyba sobie zapodam audiobooka, bo już mi się zaczynają problemy ze snem, w pierwszej ciąży tez tak miałam:(

@taśka krew żywa/ czerwona czy raczej brązowa? Dziewczyny już pisały, ze też im się plamienia pojawiały po przytulasach.

@marudka mnie tez "Zaginiona dziewczyna" podobała się bardziej:)
Jakiś poczet królów polskich 15 minut i śpisz jak złoto. Taska mam nadzieję że to tylko jakieś naczynko poszło. Też idę się położyć. Spokojnej nocy

@Ogien121212 gratuluje kopniaków...ja to się śmieje, ze ze mnie typowy Wodnik- wszechstronność i kocham książki i analitycznie tez coś jestem w stanie rozkminić, narysuje, namaluje, zaśpiewam i zatańczę [emoji12]

Oj ja też wodnik i mój facet i mój syn i ten w brzuszku mam nadzieje do nas dołączy.

A kopniaki w detektor To standard. U mnie też tak nisko, ale faktycznie jak dziewczyny pisały dno macicy 2 cm powyżej spojenia łonowego w 16 tc i się raczej zgadza. I pewnie dlatego brzuszka ciążowego brak, a w środę wizyta

f2w3skjol4llo8s8.png

Moja ginka daje swoim pacjentkom w ciąży listę, co mozna, czego unikac itp. Jest tam m.in. że plamienie po stosunku moze wystepowac. Po prostu bardziej ukrwione sa nasze narzady i latwo o jakies otarcie. Jesli sie nasili to wiadomo ip, ale poki co bez paniki:)
Och ty. To czemu wcześniej nie pisałaś [emoji39] a ja się martwiłam. Ale to pewnie dlatego, że wcześniej nic takiego nie miało miejsca. Ale musiał być ten pierwszy raz ;) oby tak nie było kazdym razem. Mi gin na razie nie zabroniła sexu . Tylko nakazała taki raczej spokojny, bez szaleństw. Ja nadal nie czuję, że mi się macica napina, ale może już się nie napina [emoji14] przez to przeziębienie w końcu wypoczęłam za wszystkie czasy, bo nawet nie mam siły się przemęczać [emoji14]

"zapisane w wodzie" właśnie pochłonęłam [emoji5]️ polecam i dołączam do milosniczek czytania. Nie mogę się doczekać L4, to będzie wspaniały, czytelniczy czas
,,Zapisane w wodzie" przeglądałam w księgarni ,czaiłam się do zakupu ale ostatecznie kupiłam coś innego. Ale może faktycznie się skuszę.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

@martula1985 raz załóż kartę Rossne w Rossmanie, zawsze będziesz miała zniżki...ja później przerzuciłam się na pieluchy i pieluchomajtki BabyDream (Rossmanowe) szczerze byłam z nich zadowolona...z Amelka tylko cierpiałam bo Ona mogła tylko Huggiesy ma resztę była uczulona...później dopiero pieluchomajtki Pampersa były ok

Tez lubilismy z rosmana babydreamy lub pampersy. Dady z biedronki najbardziej uczulaly.

reklama
W temacie ksiazkowym ja bardzo polubiłam audiobooki ,szczególnie w ciąży jak bardzo źle się czułam i nie mogłam skupić na niczym wzroku. Jest to też mój sposób na bezsenność, ale wtedy trzeba wybrac cos nudnego , zasypia się bardzo szybko.
Ja polubilam audiobooki w pracy, kiedy mialam nocki. Robilam swoje, wszyscy juz ledwo na nogach stali a mi tak fajnie czas plynal na sluchaniu

A ksiazki kocham namietnie od liceum. Pochlaniam jedna za druga. Nie moge juz zyc bez nich, co widac po moim mieszkaniu. :-)

Do góry