@ana. spokojnie, wszystko będzie dobrze, bądź dobrej myśli. Tak to już jest, że jak coś złego przejdziemy, to potem myślimy o tym i się tego boimy. Ale badania wychodzą dobrze i tego się trzymaj, bo martwienie się nic nie pomoże.dziekuje za mile przywitanie pierwszy trymestr mega mdlosci, bralam leki, ale jakos specjalnie nie pomagaly jedynie imbir dawal rade, ale patrzec nie moge teraz na niego , a od dwoch dni pomimo wejscia w drugi trymestr czuje bol podbrzusza, a do tego kregoslup sie odzywa, przez te biochemiczna ciaze, oblecial mnie strach, ze moze zagrajace poronienie, wzielam nospe bardziej ze strachu jak z bolu, nie mam plamien, ani stawiania macicy, ale czytam ze u was tez sie zdarzaja, bole kregoslupa to ciut jestem spokojniejsza, bylam w sobote na badaniu usg i wszystko bylo ok przyziernosci w normie plci nie znam, termin porodu 18 luty.
Co do magnezu, że niby truje.. chyba oszalała Pani Magnez pomaga też mamusiom na skurcze, bóle, kołatania itd. Teraz w ciąży mamy większe zapotrzebowanie. Ok, kiedyś można powiedzieć, że się tyle tabletek nie brało, ale kiedyś też żywność była zdrowsza i bardziej bogata w witaminy. A teraz większość warzyw i owoców przerabiane, sztucznie pompowane i jeszcze inny tryb życia ludzi sprawia, że czasem trzeba się wspomagać dodatkowo.
Też miałam zlecone badania na HIV od razu na początku.Zmieniając temat, to ciekawa jestem czy wasi lekarze zlecają test na HIV. Wiem że w Polsce nie jest to powszechna praktyka, ale w innych krajach jak np. Niemcy jest to standard. Mój lekarz zaleca, chociaż ja zrobiłam dawno przed ciąża, bo dla byłego nie byłam pierwsza tak sobie uświadomiłam, a we wcześniejszych ciążach mój lekarz nie zalecal, dopiero teraz w tej.
A miałyście badania w kierunku Cytomegalii? Bo to nie jest takie powszechne, a podobno ważne i właśnie mam skierowanie, ale to płatne jest.