reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

A w tę teorię z chromosomami X i Y to z wszystkich wróżbiarskch wierzę najbardziej. U nas się potwierdziła w ciąży z córką. Teraz też dokładnie wiem w który dzień zaszłam w ciążę, tylko to było na 1 dzień przed owulacją, więc w tej sytuacji nie bardzo wiem jaki może być wynik :confused:

także @serena22 obstawiam u Ciebie córę :)
Tylko, że ta teoria ponoć poparta jest naukowo, więc to nie do końca weóżbiarstwo, choć już czytałam, że podążają tę teorię bo sam chromosom Y to za mało, potrzeba jeszcze testosteronu, który nie zawsze się wytwarza pomimo Y... Ale ja się na tym nie znam, więc mogą mi wszystko wmówić... :p

reklama
Teoria odnośnie hromosomow X i Y jest dla mnie logiczna i sensowna. Syna mam w dzień owulki jak w mordę strzelił i wiem to napewno ale ten najmłodszy to urwał się dzień po okresie. Nie sądzę żebym miała wtedy owulacje, bo to oznaczałoby, że pęcherzyk dojrzał mi w tempie ekspresowym albo maczaly w tym palce siły nadprzyrodzone[emoji48]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
no to to już się wymyka wszelkim teoriom, obstawiałbym te moce nadprzyrodzone;)

mam jednak mimo wszystko cicha nadzieję, że trafił mi się słodziutki chromosom X[emoji7]

No ja dziś właśnie kupiłam nowy stanik i majciochy, bardzo skromne, bawełniane, czarne, gladkie, wysokie. Jak mój zobaczy to padnie ze śmiechu już słyszę i widzę jego reakcję :D
Gdzież to na lato takie majciochy :D ja tylko niskie polbokserki [emoji173] [emoji173]
[emoji44]to są takie rozmiary????65 powiadasz i H????Nie ogarniam.

No właśnie ja też nie ogarniam, niektóre marki staników mam w rozmiarach od E do G, ten G jeszcze włożę, ale już potrzebuje wiekszego. Ja się śmieję że mi wszystko w cycki idzie, bo tu najpierw tyje :D

@AlexF ladnie brzmi ta teoria ale jak sobie poczytasz calkiem aktualne badania to zobaczysz, ze sie nie sprawdza. Tzn. sprawdza sie w 50%, niby duzo ale to jest dokladnie ten sam procent odpowiadajacy za plec.
Kilka dni przed owulacja masz 50% szans na dziewczynke (i na chlopca), w dniu owulacji masz 50% szans na chlopca (i dziewczynke).
Teoria juz jakis czas temu obalona ale dobrze sie jak widac jeszcze trzyma :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ale ja się dzisiaj źle czuję :( wzięłam nospe, magnez i czekam aż przejdzie... boli mnie brzuch, ciągnie :/ eh trzeba to przeżyć...

@AlexF ladnie brzmi ta teoria ale jak sobie poczytasz calkiem aktualne badania to zobaczysz, ze sie nie sprawdza. Tzn. sprawdza sie w 50%, niby duzo ale to jest dokladnie ten sam procent odpowiadajacy za plec.
Kilka dni przed owulacja masz 50% szans na dziewczynke (i na chlopca), w dniu owulacji masz 50% szans na chlopca (i dziewczynke).

Moja ginekolog, która prowadziła poprzednia ciaze tez nie była przychylnie nastawiona do tej teorii. Twierdziła, że też probowala wg tej teorii poczac córkę, bo syna juz miala...i nie udało się. Ma teraz dwóch synów juz dziś zresztą dorosłych facetów. Temat z nią pociągnęłam, bo też wierzyłam przez jaki czas, że będę miala dziewczyne. Zaszłam w ciążę nie jak napisałam dzień po okresie tylko dzień po dniach nieplodnych- prostuje. Czyli 4 dzień po okresie. A na drugi dzien maz wyjechał sluzbowo. Wrocil jak mi sie wtedy jeszcze zdawalo kiedy niebezpieczne dni minęły. Nie planowaliśmy poczecia...a tu taki zonk i na dobitek jeszcze w postaci męskiej. [emoji23]

reklama

Jak seks jest codziennie albo co 2 dzień to tak na prawdę nie wiadomo, który plemnik zapłodnił komórkę jajowa. Czy ten X przyczajony od 2 dni czy też ten superszybki Y z wczoraj :D

A mi tu jeszcze jednej teorii brakuje do kompletu. Teorii jedzenia bogatego w potas. Dziadek mi zawsze powtarza: "jedz dziecko dużo ziemniaków i pomidorów to będzie chłopak". Od kilku lat to słyszę więc się utrwaliło. Nawet kiedyś z ciekawości sprawdziłam i jest taka teoria. Nie wiem czy dobrze pamiętam, dieta wysokowęglowodanowa-dziewczynka, dużo potasu chłopak (kilka miesięcy tak trzeba jeść). Albo coś bardziej skomplikowanego. No to teraz przyznać się kto jadł dużo ziemniaków?? [emoji23] [emoji23]

Do góry