reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

Witam Was jak widzę wcale nie z rana [emoji16]. Zanim się ogarnęłam to już 9:00. Jajeczka się gotują, ale będzie pyszne śniadanko [emoji12].

Jutro mamy wizytę u lekarza, mam nadzieję, że zobaczymy już dokładniej naszą Żabkę :D

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Powodzenia [emoji16]

Cały czas mocno wierzę że u mojego Bejbuszka wszystko dobrze i czuje się wyśmienicie w brzuszku u swojej Mamuni.
Co do wieku to ja też z tych troszkę starszych i widzie że kilka nas jest [emoji5]
Badania prenatalne mam wyznaczone w dniu urodzin mojej Zuzanki na 8 sierpnia. Będę robiła tylko te podstawowe które pokrywa NFZ.
A co do płci to coś mi się wydaje że będzie kolejna córeczka [emoji5] Ale większość rodzinki obstawia chłopca, chyba po prostu im się ten chłopaczek marzy [emoji5]
Moja córcia jeszcze nie wie że jej marzenie się spełni i jak wszystko będzie dobrze zostanie upragnioną starszą siostrą. Ta wiadomość chcemy jej oznajmić w dniu jej urodzin [emoji5]
Pozdrawiam gorąco [emoji5]

Widzę, ze sporo tu nas po 30-tace [emoji6]. Zobaczysz będzie ok. Ja tez mam pewne obawy, ale w sumie tłumacze sobie, ze przecież nie mam podstaw.
Moje dziewczynki już wiedza, nawet gadają już z brzuchem, bardzo się cieszą. Nie ukrywam, ze liczą na brata [emoji6]

Co prawda pytanie skierowane nie jest do mnie. Ale postaram sie odpowiedziec. Chyba chodziło o USG prenatalne ewentualne pappa, która dla ciezarnych po 36 roku też jest refundowana przez nfz

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Poprawie, po 35 rż [emoji6]

Teoria Ramziego to to samo co wrozenie z fusow.

Jedyna poki co teoria majaca szanse sie wybronic jest kat spojenia lonowego wzgledem ciala (widok z profilu).

U mnie multicytat jest tak samo jak u kogos wyzej. Musze dlugo przytrzymac pierwszy post jaki chce zeby wchodzil w multicytat , pojawiaja sie opcje wyboru, klikam "wiecej " i potem zaznaczam dalej posty i zzznaczone zmieniaja mi kolor na niebieski.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziękuje, właśnie działam [emoji6]

cześć dziewczyny,
Ja mam termin na ok. 20 lutego.
Jestem już po wizytach u ginekologa.
Lecę na duphastonie i luteinie od prawie miesiąca i już mam dość a to dopiero początek.
Puchnę jak ropucha.
Ale nie ma co narzekać, zobaczymy jak to się dalej potoczy ;-)

Będzie dobrze, ja bym jednak podpytała lekarza czy to puchnięcie po dupku jest normalne.

Dzień dobry :) ja jak zwykle godzina 5 i oczy jak 5 zł.. ale zjem śniadanie i dalej będę chrapać [emoji16] miłego dnia, bez mdłości i zgagi dla wszystkich [emoji2]

Ranny ptaszek [emoji6]

Witajcie. To już dziś:D o 20 wizyta :D Nie mogę się doczekać, ale też się bardzo boję:( Miłego dnia! ;)

Powodzenia [emoji6]

Zawsze mam takie głupie myśli i nie mogę się ich pozbyć, boję się, że sie maluch nie będzie rozwijał :( Dobrze, że idziemy razem na wizytę, bo sama bym chyba oszalała czekając na poczekalni.

Będzie, bedzie...dobrze, ze będziesz miała wsparcie jeśli tego potrzebujesz- zawsze łatwiej i lżej

Hej dziewczyny.
Wczoraj zaczelam sie martwic czy z bablami wszystko ok. Tak mnie pachwiny zaczely bolec i ciagnac ze masakra ani stac ani chodzic.
Chyba zaczynaja sobie miejsce robic tak sobie tlumacze.
Macie tak z pachwinami??

Norma [emoji16] u mnie jeszcze dochodzi kłucie blizny po cc (cóż po dwóch już daje się we znaki)

Ja myślę że do końca naszego życia zawsze będzie powód do zmartwień. A to dorastanie, to szkoła, to studia, to praca, to ślub, wnuki a nie daj boże zachoruja itp itd... taka już rola matek [emoji6]

Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.
— Phil Bosmans

Święta prawda [emoji2]

Miłego dnia Wam życzę. U mnie słońce swieci, już czuje żar lejący się z nieba. Plan na dziś- taras, książka, a dziewczyny do basenu [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja z palmerda tez mam mam baldam z pompka. Eszyscy pisza wszedzie ze malo wydajny, a mnie sie wlasnie wydaje ze bardzo tylko zapach kawowy przeszkadza. Dziewczeta. Dzis mam wizyte o 16. Zejde chyba do tego czasu, ale ide tam z nadzieja ze z bejbiczkiem wszystko ok, a dodatkowo ze bede mogla cos w koncu sie poruszac bo krwiaczek sie wchlona a z kosmowka juz ok. Trzymajcie prosze kciuki bo ja juz mam biegunke z nerwow. Wczoraj przeszlam 100 metrow do sklepu i mydlalam ze zemdleje... Masakra ale to chyba od tego ze wstaje tylko diku prysnic i jesc. Czlowiek chyba meczy sie kazdym najdrobniejszym wysilkiem i jak pomysle ze przed ciaza po 60 km na rowere robilam to sie zastanawiam kto mi konfycje ukradl teraz:p

A ja laski schudłam te 2 kilo do wagi sprzed ciąży :O biorąc pod uwagę że tylko jem leżę i śpię to jest to dziwne :/

Monisiek trzymam kciuki za wizytę. Co do kondycji, ja tez mam mocny spadek- latałam na siłownie co drugi dzień i prawie codziennie biegałam, a teraz na piętro wchodzę to sapie

Mavika zazdroszczę [emoji6] ja przez pierwsze tyg tez chudłam, ale teraz już przybieram niestety, a u mnie to na prawdę jest duże niestety, po ciążach sporo mi zostało. Mimo, ze w ostatnim czasie przed ciąża wzięłam się za siebie i treningi, to nie spadłam tyle ile powinnam...a tu los taka niespodziankę przygotował, ze aby zrzucić muszę trochę poczekać [emoji12]

Monisiek trzymam kciuki za wizytę. Co do kondycji, ja tez mam mocny spadek- latałam na siłownie co drugi dzień i prawie codziennie biegałam, a teraz na piętro wchodzę to sapie

Mavika zazdroszczę [emoji6] ja przez pierwsze tyg tez chudłam, ale teraz już przybieram niestety, a u mnie to na prawdę jest duże niestety, po ciążach sporo mi zostało. Mimo, ze w ostatnim czasie przed ciąża wzięłam się za siebie i treningi, to nie spadłam tyle ile powinnam...a tu los taka niespodziankę przygotował, ze aby zrzucić muszę trochę poczekać [emoji12]

Ja się trochę martwię bo zaczęłam tyc odkąd tylko się dowiedziałam a tu nagle bach i powrót do pierwotnej wagi :/ martwię się zw coś nie tak.

Ja się trochę martwię bo zaczęłam tyc odkąd tylko się dowiedziałam a tu nagle bach i powrót do pierwotnej wagi :/ martwię się zw coś nie tak.

A kiedy masz wizytę? Jesz normalnie? Wymiotujesz? Może mięśnie Ci spadły. Skoro leżysz, nie ruszasz się to mogą być mięśnie.

W styczniu miałam naderwane więzadło przednie krzyżowe w kolanie i przez samo leżenie schudłam kilka kilo, okazało się ze zanikły mi mięśnie co było wyraźnie widać szczególnie w tej chorej nodze.

Mimo wszystko myśle ze konsultacja z lekarzem wskazana. Tak czy inaczej głowa do góry- nie martwimy się na zapas, ok? [emoji6]

Ja z palmerda tez mam mam baldam z pompka. Eszyscy pisza wszedzie ze malo wydajny, a mnie sie wlasnie wydaje ze bardzo tylko zapach kawowy przeszkadza. Dziewczeta. Dzis mam wizyte o 16. Zejde chyba do tego czasu, ale ide tam z nadzieja ze z bejbiczkiem wszystko ok, a dodatkowo ze bede mogla cos w koncu sie poruszac bo krwiaczek sie wchlona a z kosmowka juz ok. Trzymajcie prosze kciuki bo ja juz mam biegunke z nerwow. Wczoraj przeszlam 100 metrow do sklepu i mydlalam ze zemdleje... Masakra ale to chyba od tego ze wstaje tylko diku prysnic i jesc. Czlowiek chyba meczy sie kazdym najdrobniejszym wysilkiem i jak pomysle ze przed ciaza po 60 km na rowere robilam to sie zastanawiam kto mi konfycje ukradl teraz:p
Wszystko będzie dobrze ☺
Trzymanie kciuków masz gwarantowane ☺
Czekamy na wieści po wizycie.

A kiedy masz wizytę? Jesz normalnie? Wymiotujesz? Może mięśnie Ci spadły. Skoro leżysz, nie ruszasz się to mogą być mięśnie.

W styczniu miałam naderwane więzadło przednie krzyżowe w kolanie i przez samo leżenie schudłam kilka kilo, okazało się ze zanikły mi mięśnie co było wyraźnie widać szczególnie w tej chorej nodze.

Mimo wszystko myśle ze konsultacja z lekarzem wskazana. Tak czy inaczej głowa do góry- nie martwimy się na zapas, ok? [emoji6]

1.08 mam genetyczne a 9.08 mam wizytę u mojej gin. Nie no przesadzilam aż tak nie jest ze leżę 24/24 sprzątam, gotuje tylko nie ćwiczę. Wczoraj trochę się lepiej poczułam to się pogimnastykowalam. Ale też pomyślałam że mięśnie zamieniają się na tłuszcz :(

reklama
Mnie spadł jakiś kilogram w ostatnim czasie, a dziwne bo nie wymiotuję i wręcz zaczęłam jeść... Czytałam, że spadek wagi w pierwszym trymestrze nie jest niczym złym i tak poprostu zdarza się. Aczkolwiek jeśli martwi Cię to, to myślę, że warto skonsultować się z lekarzem dla pewności i spokoju :)

Do góry