reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

Czy Wam tez tak czas zwolnil?!?!?!?

Jakos te tygodnie mi zawsze lecialy a odkad czekam na wizyte to jakby czas lecial 10 razy wolniej niz normalnie [emoji33] musze sobie jakies dodatkowe zajecia znalezc by czas szybciej zlecial.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ok zwolnił, zwolnił... Teraz będę wyczekiwać tego USG genetycznego, bo to w sumie najważniejsze. A to jeszcze miesiąc...

reklama
Ja też nie mam jeszcze karty ciąży,jutro o 9 pierwsza wizyta,stres mnie zżera bo nie mam objawów oprócz bolących sutków przy dotknięciu.Żadnych mdłości, złego samopoczucia,jakbym nie była w ciąży a wg.moich obliczeń dziś 5 tydz.2 dzień.
Ja też czuje się bardzo dobrze. Mam lekkie mdłości, ale takie mało przeszkadzające. No i mam dużo energii, nie narzekam na zmęczenie, wręcz przeciwnie :) (mam jeszcze wzdęcia i to jest koszmar, ale tu niestety duphaston pogarsza sprawę) Również bałam się, że coś jest nie tak bo podejrzanie dobrze się czuje, ale dzisiaj na USG zobaczyłam, że niepotrzebnie :) także staraj się nie martwić na zapas. Oby tak dalej. :)

Widzę, że coraz częściej piszecie o prenatalnych. Warto się upewnić, czy dana klinika ma "wymagane" certyfikaty. Robię też pappa. Ma któraś skierowanie na NFZ? Zawsze to 250-300zl w kieszeni

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom
Bezpłatny jest po 35rż. Ja też mam zamiar zrobić, ale nie bardzo jeszcze rozumiem z tymi certyfikatami. Widziałam tylko że te badania kosztują między 200 a 500zl więc rozbieżność cenowa jest duża... Ja chyba zrobię oddzielnie bhcg i pappa (90zl) a oddzielnie USG, bo ryzyko przecież i tak wylicza algorytm na podstawie testów biochemicznych i wartości z USG, wieku itp. sama już nie wiem, ale wydaje mi się, że tu jednak najważniejszy jest lekarz który robi USG...

Ja też nie mam jeszcze karty ciąży,jutro o 9 pierwsza wizyta,stres mnie zżera bo nie mam objawów oprócz bolących sutków przy dotknięciu.Żadnych mdłości, złego samopoczucia,jakbym nie była w ciąży a wg.moich obliczeń dziś 5 tydz.2 dzień.
Cierpliwości... Jeszcze będziesz miała dość mdłości [emoji6]
U mnie się zaczęły w 7 tyg.

Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.
— Phil Bosmans

Ja też czuje się bardzo dobrze. Mam lekkie mdłości, ale takie mało przeszkadzające. No i mam dużo energii, nie narzekam na zmęczenie, wręcz przeciwnie :) (mam jeszcze wzdęcia i to jest koszmar, ale tu niestety duphaston pogarsza sprawę) Również bałam się, że coś jest nie tak bo podejrzanie dobrze się czuje, ale dzisiaj na USG zobaczyłam, że niepotrzebnie :) także staraj się nie martwić na zapas. Oby tak dalej. :)
Który tydzień @Shemshi?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry