reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Może to jednak zbyt wysoka dawka dla Ciebie? Moj mąż miewa takie problemy, gdy weźmie zbyt dużo sioforu (np. gdy mało zje, a zażyje standardową dawkę), tylko że on ma cukrzycę.
A mogę podpytać, czy mąż badał nasienie? Mój ma cukrzycę typu 2, która zbiegła się z naszymi staraniami i ma problemy z jakością nasienia, dużo poprawione na szczęście w ostatnim czasie, ale zastanawiam się, czy u wszystkich mężczyzn cukrzyca ma taki wpływ na nasienie.

Bardzo mało jest takich przypadków w internecie, albo o nich nie piszą.

reklama
@Kasienkaol a pokażesz flakon? :D bo ja patrzę teraz w necie, że wachalam takie w fioletowym flakonie a to chyba nie są te czyste Guilty tylko jakaś odnoga?

Kurczę, ostatnio kilka razy zdarzyło mi się zasnąć bez wieczornej dawki metforminy. Kupiłam sobie pojemniczek na leki i łykam regularnie, ale tym razem czuję się gorzej niż na początku brania, co jest dziwne, bo to dosłownie były może 4 tabletki w jakieś losowe dni. Biegunki, wymioty, ciągłe mdłości. Już mam dość tej mety. Ogólnie wcale nie czuję się jakoś dobrze, bo mam wrażenie, że ciągle mam pełny żołądek i o wiele bardziej spowolnione trawienie. Ktoś kto bierze też ma takie objawy?
O kurde, współczuję Ci 😥 a może zmieniłas dietę i ta dawka teraz jest za duża na przykład? 🤔Ja biorę, ale to o czym piszesz miałam tylko przez pierwsze 2 tygodnie, zanim organizm się przyzwyczaił.

bo wiecie dziewczyny. Spłodzenie dziecka to jest prosta sprawa. Jest masa, masa ludzi, którym się udaje od razu, bez badań, bez niczego. Mimo, że jest coraz większy problem z płodnością, to dalej nie jest tak, że dla ludzi to jest coś trudnego. Ile jest wpadek no i naprawde ludziom się udaje szybko.
To prawda. Ja na przykład nie znam ani jednej pary w swoim otoczeniu, która miałaby problem. Nikogo.
Już w sumie nie mam za dużo bezdzietnych osób w otoczeniu. Jak już są, to single.

Kurczę, ostatnio kilka razy zdarzyło mi się zasnąć bez wieczornej dawki metforminy. Kupiłam sobie pojemniczek na leki i łykam regularnie, ale tym razem czuję się gorzej niż na początku brania, co jest dziwne, bo to dosłownie były może 4 tabletki w jakieś losowe dni. Biegunki, wymioty, ciągłe mdłości. Już mam dość tej mety. Ogólnie wcale nie czuję się jakoś dobrze, bo mam wrażenie, że ciągle mam pełny żołądek i o wiele bardziej spowolnione trawienie. Ktoś kto bierze też ma takie objawy?

Tak, ja biorę i mam to samo,najgorsze są dla mnie biegunki i ciągłe uczucie pełności 😬 a już nie daj Boże jak zjem coś słodkiego, ostatnio zjadłam dwie kostki czekolady i zwymiotowałam 😓 a jaką dawkę przyjmujesz?

U mnie na początku brania pierwszy tydzień bardzo męczyły mnie rewolucje żołądkowe..po tygodniu było lepiej biorę już 5 mies.

reklama
A czy któraś z Was ma io I tylko dieta I ćwiczeniami ma ją zwalczyć? Mi ani endo ani lekarz poz nie dali.metforminy i powiedzieli dokładnie to samo na temat zdrowego odżywiania.
Miałam do czynienia z dwoma endokrynologami. Jeden od razu metformina, dieta i aktywność fizyczna, drugi: tylko dieta i aktywność. :)

Do góry