reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

@Darapuszkin dzieki za podrzucenie pomysłu, spróbuję tak. Sama codziennie taka owsiankę na mleku migdałowym jem to czasem ode mnie dziabnie, ale to tak niedużo.

@Olga089 przyznam szczerze, że nie wiem czemu, bo nie dopytalam tego nie lubię w tych wizytach, że w czasie krzyku, czy tego jak muszę się szarpać podczas rozbierania, muszę prowadzić z pediatra takie rozmowy. Mówiła że kaszki są ważne w diecie dziecka bo mają dużo czegoś (witamin?). Nie słyszałam i zapomniałam dopytać.
Jeszcze na koniec wizyty mi powiedziała że mała źle nie wygląda (9600g waży) i że kaszki tuczą i bądź tu mądrą mamą🤷
Moze o gluten chodzilo?
Chyba jednak buciki niechodki nie nadadzą się bo on bawi się na stojaka, jeść chce na stojąco i chyba jeszcze spać będzie na stojąco 🙈 odkrył to wstawanie i ćwiczy. My dziś 1raz bataty, do tego brokuł, marchew, ziemniaki. Bez szału ale silna potrzeba samodzielnego jedzenia więc dzieć zadowolony. Daję mu zupki łyżeczką. Na śniadanie jajo na twardo u papryka, a drugie śniadanie to jaglanka, awokado, gruszka. Musimy się zaszczepić ale niechętnie tyle zarazków wkolo
Oj a wlasnie mialam zamawiac te niechodki. A jakie myslisz zeby kupic? Ja potrzebuje jakies do wozka ale moze te emu bylyby lepsze bo mają podeszwe to moglby sobie stanac juz pod koniec zimy 🤔

reklama
Kaszki tuczą ale te podawane na mleku, mają większą kaloryczność. Kaszka na wodzie nie tuczy. Moja waży 8000g więc średniak z niej 😁 Z Czary mamy najbardziej lubi jaglaną i mannę z dawnych zbóż. Wielozbożową też zje ale to nie jej faworyt 😉

Dziewczyny, które szczepily swoje bąble przeciw meningokokom, czy wystąpiła u Waszych maluchów gorączka? Wiem, że u niektórych z Was podany był paracetamol w czasie szczepienia, a u tych dzieciaczków co nie był podany profilaktycznie, jak to wyglądało?
Nela ma 37.8 stopni teraz i cała główka ciepła, podaliśmy paracetamol, ale mam jakiś taki wewnętrzny niepokój 😔

Dziewczyny, które szczepily swoje bąble przeciw meningokokom, czy wystąpiła u Waszych maluchów gorączka? Wiem, że u niektórych z Was podany był paracetamol w czasie szczepienia, a u tych dzieciaczków co nie był podany profilaktycznie, jak to wyglądało?
Nela ma 37.8 stopni teraz i cała główka ciepła, podaliśmy paracetamol, ale mam jakiś taki wewnętrzny niepokój 😔
O ile pamietam to moja starsza corka miala gorączke po tym szczepieniu a szczepilismy jak miala 2 lata. Kojarze ze to dosc "ciezka" szczepionka jesli chodzi o reakcje na nia. Ale przeszla ta gorączka po paracetamolu?

O ile pamietam to moja starsza corka miala gorączke po tym szczepieniu a szczepilismy jak miala 2 lata. Kojarze ze to dosc "ciezka" szczepionka jesli chodzi o reakcje na nia. Ale przeszla ta gorączka po paracetamolu?
Zeszła uff, co godzinę jej mierzyłam w nocy. To nawet po paracetamolu rosła tak do 38.5 i potem już spadała i jest teraz 36.5. w pewnym momencie Nela miała drgawki (a przynajmniej mi się tak wydawało że we śnie ją lekko rzucało, była cała rozpalona). Jeszcze trochę w necie się o tym naczytałam i panika się załączyła.
Pierwszy raz od urodzenia miała gorączkę i cokolwiek musieliśmy jej podać.

reklama
Ojej :( dobrze ze przeszlo. Ja dawalam od razu paracetamol po szczepionce bo to ppdobno standard ze dzieci goraczkuja. Dobrze ze Nela juz ma sie ok! Ucaluj ja od cioć :D
Co do kaszek z helpy to sama ich probuje i mnie wykreca. Jakies kwasne, gorzkie, nie wiem o co chodzi... owsianka super i nawet taka niezblendowana wchodzi jak dobrze ugotowana. A z czym mozna manne ppdac?

Do góry