reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

@Darapuszkin dzieki za podrzucenie pomysłu, spróbuję tak. Sama codziennie taka owsiankę na mleku migdałowym jem to czasem ode mnie dziabnie, ale to tak niedużo.

@Olga089 przyznam szczerze, że nie wiem czemu, bo nie dopytalam tego nie lubię w tych wizytach, że w czasie krzyku, czy tego jak muszę się szarpać podczas rozbierania, muszę prowadzić z pediatra takie rozmowy. Mówiła że kaszki są ważne w diecie dziecka bo mają dużo czegoś (witamin?). Nie słyszałam i zapomniałam dopytać.
Jeszcze na koniec wizyty mi powiedziała że mała źle nie wygląda (9600g waży) i że kaszki tuczą i bądź tu mądrą mamą🤷
Moze o gluten chodzilo?
Chyba jednak buciki niechodki nie nadadzą się bo on bawi się na stojaka, jeść chce na stojąco i chyba jeszcze spać będzie na stojąco 🙈 odkrył to wstawanie i ćwiczy. My dziś 1raz bataty, do tego brokuł, marchew, ziemniaki. Bez szału ale silna potrzeba samodzielnego jedzenia więc dzieć zadowolony. Daję mu zupki łyżeczką. Na śniadanie jajo na twardo u papryka, a drugie śniadanie to jaglanka, awokado, gruszka. Musimy się zaszczepić ale niechętnie tyle zarazków wkolo
Oj a wlasnie mialam zamawiac te niechodki. A jakie myslisz zeby kupic? Ja potrzebuje jakies do wozka ale moze te emu bylyby lepsze bo mają podeszwe to moglby sobie stanac juz pod koniec zimy 🤔

reklama
Kaszki tuczą ale te podawane na mleku, mają większą kaloryczność. Kaszka na wodzie nie tuczy. Moja waży 8000g więc średniak z niej 😁 Z Czary mamy najbardziej lubi jaglaną i mannę z dawnych zbóż. Wielozbożową też zje ale to nie jej faworyt 😉

Dziewczyny, które szczepily swoje bąble przeciw meningokokom, czy wystąpiła u Waszych maluchów gorączka? Wiem, że u niektórych z Was podany był paracetamol w czasie szczepienia, a u tych dzieciaczków co nie był podany profilaktycznie, jak to wyglądało?
Nela ma 37.8 stopni teraz i cała główka ciepła, podaliśmy paracetamol, ale mam jakiś taki wewnętrzny niepokój 😔

Dziewczyny, które szczepily swoje bąble przeciw meningokokom, czy wystąpiła u Waszych maluchów gorączka? Wiem, że u niektórych z Was podany był paracetamol w czasie szczepienia, a u tych dzieciaczków co nie był podany profilaktycznie, jak to wyglądało?
Nela ma 37.8 stopni teraz i cała główka ciepła, podaliśmy paracetamol, ale mam jakiś taki wewnętrzny niepokój 😔
O ile pamietam to moja starsza corka miala gorączke po tym szczepieniu a szczepilismy jak miala 2 lata. Kojarze ze to dosc "ciezka" szczepionka jesli chodzi o reakcje na nia. Ale przeszla ta gorączka po paracetamolu?

O ile pamietam to moja starsza corka miala gorączke po tym szczepieniu a szczepilismy jak miala 2 lata. Kojarze ze to dosc "ciezka" szczepionka jesli chodzi o reakcje na nia. Ale przeszla ta gorączka po paracetamolu?
Zeszła uff, co godzinę jej mierzyłam w nocy. To nawet po paracetamolu rosła tak do 38.5 i potem już spadała i jest teraz 36.5. w pewnym momencie Nela miała drgawki (a przynajmniej mi się tak wydawało że we śnie ją lekko rzucało, była cała rozpalona). Jeszcze trochę w necie się o tym naczytałam i panika się załączyła.
Pierwszy raz od urodzenia miała gorączkę i cokolwiek musieliśmy jej podać.

reklama
Ojej :( dobrze ze przeszlo. Ja dawalam od razu paracetamol po szczepionce bo to ppdobno standard ze dzieci goraczkuja. Dobrze ze Nela juz ma sie ok! Ucaluj ja od cioć :D
Co do kaszek z helpy to sama ich probuje i mnie wykreca. Jakies kwasne, gorzkie, nie wiem o co chodzi... owsianka super i nawet taka niezblendowana wchodzi jak dobrze ugotowana. A z czym mozna manne ppdac?

Do góry