reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Chyba jednak buciki niechodki nie nadadzą się bo on bawi się na stojaka, jeść chce na stojąco i chyba jeszcze spać będzie na stojąco 🙈 odkrył to wstawanie i ćwiczy. My dziś 1raz bataty, do tego brokuł, marchew, ziemniaki. Bez szału ale silna potrzeba samodzielnego jedzenia więc dzieć zadowolony. Daję mu zupki łyżeczką. Na śniadanie jajo na twardo u papryka, a drugie śniadanie to jaglanka, awokado, gruszka. Musimy się zaszczepić ale niechętnie tyle zarazków wkolo

reklama
My dziś po pierwszej dawce meningokokow. Wczoraj zadzwoniłam o receptę i fuksem się udało na dziś ustawić wizytę bo ktoś wypadl, a następne terminy dopiero pod koniec listopada 😳
Na wizycie się okazało, że wyszla jej już górna dwójka, a ja tego nie zauważyłam 🙄 mamy 5 ząbków i drugą dwójka w drodze (rozumiem już te niespokojne noce).

Co do jedzenia też się dowiedziałam dziś że raz dziennie musi zjeść kaszkę, a kaszkę jest trochę trudno małej wmusic 😑 na obiadek dziś słoiczek, bo mi się inspiracje wyczerpały chwilowo 🙂

@Darapuszkin dzieki za podrzucenie pomysłu, spróbuję tak. Sama codziennie taka owsiankę na mleku migdałowym jem to czasem ode mnie dziabnie, ale to tak niedużo.

@Olga089 przyznam szczerze, że nie wiem czemu, bo nie dopytalam tego nie lubię w tych wizytach, że w czasie krzyku, czy tego jak muszę się szarpać podczas rozbierania, muszę prowadzić z pediatra takie rozmowy. Mówiła że kaszki są ważne w diecie dziecka bo mają dużo czegoś (witamin?). Nie słyszałam i zapomniałam dopytać.
Jeszcze na koniec wizyty mi powiedziała że mała źle nie wygląda (9600g waży) i że kaszki tuczą i bądź tu mądrą mamą🤷

U mnie kaszka jest rano. Daje kaszki Czary mary gotowane na wodzie i do tego owoce.
U mnie zazwyczaj rano tez kaszka, ale w różnych wariantach. Albo płatki owsiane, lub jaglane gotowane pół na pół na wodzie i na mleku. Albo Czary mary z jakims owocem, albo taka pszenno owsiana na mleku modyfikowanym.
Czasem na kolację tez kasza, ale inna niż ta rano ;)
W dodatku do zup warzywnych często dorzucam mannę, żeby zagęścić.

reklama
@Darapuszkin dzieki za podrzucenie pomysłu, spróbuję tak. Sama codziennie taka owsiankę na mleku migdałowym jem to czasem ode mnie dziabnie, ale to tak niedużo.

@Olga089 przyznam szczerze, że nie wiem czemu, bo nie dopytalam tego nie lubię w tych wizytach, że w czasie krzyku, czy tego jak muszę się szarpać podczas rozbierania, muszę prowadzić z pediatra takie rozmowy. Mówiła że kaszki są ważne w diecie dziecka bo mają dużo czegoś (witamin?). Nie słyszałam i zapomniałam dopytać.
Jeszcze na koniec wizyty mi powiedziała że mała źle nie wygląda (9600g waży) i że kaszki tuczą i bądź tu mądrą mamą🤷
Moze o gluten chodzilo?

Do góry